vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Nataša
so vas kdaj pekli podplati, posebej blazinice na zogrnjem delu pod prsti??
sploh ne vem, od česa bi to bilo - mogoče so me ožulili štumfi, ki so bli čist premočeni zaradi naliva med tekom??
Uporabniški avatar
 cyc
Hoja po žerjavici? :twisted: :wink:
Uporabniški avatar
 Bor
mislm da bo hoja po žerjavci to pozdravila.....

baje učinkuje precej zdravilno na telo....

lp bor
 Nataša
da ne bi bla pol bolša kr hoja po vodi? jest pa kristus tkole mal walk on the water, a? :wink:

ne ampak sprašujem resno, tko da ne se zezat, da koga ne spečem :twisted:
Uporabniški avatar
 cyc
Ne, v tej obliki tega nisem imel. Se mi zdi da se mi je nekajkrat zgodilo, da me je malo skelelo, če sem bil kdaj cel dan v supergah. Ampak je tudi takoj minilo, kolikor se spomnim. In lih "bolečina" tistemu ne bi mogel reči :?
Uporabniški avatar
 Z*
Nataša napisal/-a:so vas kdaj pekli podplati, posebej blazinice na zogrnjem delu pod prsti??

So :shock: . Verjetno so res krive "razmere", tanjše nogavice in moča ... Če bi še vztrajala, bi pridelala konkreten žulj na blazinici (mogoče ne). Se zgodi, nekaterim prav rado, na zelo dolgih tekih, nekaterim že prej, v spredaj slabše blaženih copatih (sovražim mizunke! :evil: in vso tisto "klošungo", skoz katero čutim vsak kamenček na tleh"), če imaš neprimerne ali pretanke nogavice ... Zadeva je podobna (boleča) tudi na planinskih turah, če ves dan noriš naokrog po hribovju in skalovju v planinskih čevljih in nič ne (pre)zračiš ali menjaš nogavic ... :roll:
Uporabniški avatar
 Manika
Ja, tudi mene pečejo podplati, ko tečem v skylonkah :cry: Tam enkrat po kakšne pol ure teka se pojavi prav zoprna bolečina. Zdaj jih prav nerada obujem in tečem pač v drugih supergah. Pa sem zamenjala nogavice, a je bilo isto.

hm, upam, da bom pogruntala, kaj me muči, ker bi prav rada v njih tekla, ker so tako lahke (pa nove :!: ).
Uporabniški avatar
 gregorb
To je definitvno od žlehtnobe! Simptomi so identični-preverjeno! :twisted:
Uporabniški avatar
 vidkul
Tudi mene včasih pečejo podplati. Me pa ne moti tako grozno :) malo potrpiš pa je :D

lp Vid
Uporabniški avatar
 cyc
vidkul napisal/-a:Tudi mene včasih pečejo podplati. Me pa ne moti tako grozno :) malo potrpiš pa je :D

A to po sistemu "saj ko tečeš si tudi zmatran, malo potrpiš pa je"? ;)
Uporabniški avatar
 vidkul
cyc napisal/-a:
vidkul napisal/-a:Tudi mene včasih pečejo podplati. Me pa ne moti tako grozno :) malo potrpiš pa je :D

A to po sistemu "saj ko tečeš si tudi zmatran, malo potrpiš pa je"? ;)

Točno tako :lol:
Uporabniški avatar
 cyc
No, kar se mene tiče, mi povsem zadošča prijetna utrujenost, pekoča stopala so povsem odveč. Preveč dobrega pa tudi ni dobro :lol:

Resno ... ima kdo kako ralago od česa ta pekoča bolečina? Vnetje zaradi slabe zračnosti copat morda? :?
Uporabniški avatar
 runner
heh dpop bi že kaj na sex obrnil v stilu:

"vroče ženske - vroče srce - vroča stopala" :lol:
(mal ga že pogrešam - dpop daj nehaj se puriti in napiši kaj)

meni pomagajo bolj zračne nogavice

LP runner
Uporabniški avatar
 GaGa
Meni se je to dogajalo v ta starih supergah (ne glede na to kakšne so bile nogavice). Sem zamenjala superge in je v redu, me pa v njih pestijo druge težave (nohti).
Težko najdeš 100% udobno ubutev, žal. :cry: Tako se nam vsaj pozna, da tečemo. :D
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Nataša napisal/-a:so vas kdaj pekli podplati, posebej blazinice na zogrnjem delu pod prsti??
sploh ne vem, od česa bi to bilo - mogoče so me ožulili štumfi, ki so bli čist premočeni zaradi naliva med tekom??

No, saj vem, da ti nasveti oranznega slona ne bodo prevec koristili, ampak vseeno. :roll: Svoj cas sem imel s tem blazne probleme saj me je pekel podplat samo, da sem imel na nogi kaj gumi podobnega. :( To tezavo sem reseval z zelo debelimi 100% bombaznimi stumfi. Ze malo spranimi. Naslednja stopnja je bila pa zelo radikalna. :-) Zelo veliko sem in se hodim bos. Podplat se tako kar konkretno utrdi in je s tem tudi moznosti za kaksen zulj manjsa. Zelo finin za utrjevanje podplatov so tudi leseni cokli, ki imajo nekaj zvocnih slabosti. :-)
Ne vrjamem, da so krive nogavice, bol je krivo to, da se namoceni copati raztegnejo in ti zacne noga plesat v njem in potem imas kaksen zulj ali pa kaksen lusten crn noht.
Ja, bosa pojdiva dekle ....... :-)

lp, oranzni slon

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA