prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 raziskovalec
tae napisal/-a:
raziskovalec napisal/-a:21-ka je tako šarmantna disciplina, meni je še vedno najljubša.

A veš Razy, da me je tole presenetilo, saj sem bil prepričan, da je tvoja ciljna in najljubša razdalja pravi maraton.

Tae, najbolj sem res ponosen na maraton, ampak najljubši mi pa ni, saj se ponavadi po 30 km začnem "matrati". "Matram" se seveda tudi na 21-ki, samo hitreje je konec. Je pa 21.ka tista tekmovalna razdalja, ki mojemu telesu (in duši) najbolj paše. Če jo pretečem počasi, me drug dan nič ne boli :wink:
 kovit
tae napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:
Mislim, da boš letos v Sežani lahko brez problema tekel pod 1.30! :wink:

"Da se ti riječi pozlatijo." Sam še nisem tako optimističen. Zaenkrat bom zadovoljen že z 1:35. (in seveda tvojim novim rekordom :D )

Tae...ja skromnost je lepa čednost se strinjam...se priporočam...bi te letos mal sledil v prvem krogu če boš pustu. :) , ampak vem da boš šel hitreje in se mi odlepu.dobr trening ti želim.
Uporabniški avatar
 tae
kovit, o čem ti to o "krogih?"
Uporabniški avatar
 AVI
Glede na to, da poteka debata o bazi......imam eno vprašanje......večina vas verjetno pozna knjigo Galloway-a, Od joginga do maratona....pa me zanima, kaj si mislite o tovrstnem planu treninga, ki je za moje pojme dokaj natančno opredeljen, tako razdalje kakor tudi tempo :?:
Uporabniški avatar
 vencelj
AVI napisal/-a:Glede na to, da poteka debata o bazi......imam eno vprašanje......večina vas verjetno pozna knjigo Galloway-a, Od joginga do maratona....pa me zanima, kaj si mislite o tovrstnem planu treninga, ki je za moje pojme dokaj natančno opredeljen, tako razdalje kakor tudi tempo :?:

Knjige nisem imel v rokah, lahko pa te napotim na drugo področje :Literatura, kjer je že nekaj napisanega tudi o tej knjigi (med drugim tudi razmišljanje, da je morda nekaj narobe s slovenskim prevodom). Seveda ti jaz svojega mnenja ne morem predstavljati, ker ga o nečem, česar ne poznam, pač nimam. Preseneča pa me, da se v dveh dneh ni oglasil nihče, ki je knjigo bral. Seveda pa obstaja še kup drugih teorij o treningu teka...
lp, vencelj
 marjan
AVI napisal/-a:Glede na to, da poteka debata o bazi......imam eno vprašanje......večina vas verjetno pozna knjigo Galloway-a, Od joginga do maratona....pa me zanima, kaj si mislite o tovrstnem planu treninga, ki je za moje pojme dokaj natančno opredeljen, tako razdalje kakor tudi tempo :?:

Menim, da je knjiga dobra. Če bi vsi upoštevali dneve počitka kot jih svetuje avtor, bi bilo veliko manj poškodb. :D

Za začetnike bi jo pa sploh priporočal. V slovenski knjigi so malo pomešane določene strani, vendar se da znajti.

Sam si jo redno izposojal v knjižnici, preko Erotove nagradne igre pa jo imam sedaj doma. Kadarkoli jo berem, vedno kaj novega izvem - lastne izkušnje učijo. :shock:

Priporočam,
Marjan
 kovit
tae napisal/-a:kovit, o čem ti to o "krogih?"

ma recimo da se slučajno srečava na lj maratonu in mi ta prvi krog držiš tempo ta druzga se pa sam odmatram naprej :)
Uporabniški avatar
 AVI
marjan in vencelj hvala za komentarje, moram pa povedat, da sem res pričakoval večji odziv. Žal! :(
Knjigo imam že kar nekaj let doma in jo redno prebiram, vendar še nikoli ni bilo volje, da bi se držal načrtnega treninga.
Tako sem se za letošnjo sezono odločil da sprobam omenjeni načrt pa da vidimo kakšen bo efekt. Za enkrat gre vse po planu :D .

Vsi komentarji in morda lastne izkušnje treninga po omenjeni knjigi, zelo dobrodošli! :)
Uporabniški avatar
 zdejan
Drugo leto treniram po knjigi Galloway-a, pa doslej vsi predvideni rezultati držijo v nulo, kot je opisano. Poskusil sem že tudi pretiravanje, ki vodi do poškodbe, tako da tudi to področje drži.
 NeMiran
Nekako se ne znajdem v številkah v programu Gallowaya.
Kaj to pomeni če piše: Čet. (tehnika) 6.5-9.5 ?

Je tudi kar mace škoda, da se je začeta debata okoli uporabnosti Galloweya na linku, ki ga je posredoval AVI tako neslavno končala. Zanimivo bi bilo prebrati še kakšno mnenje starih mačkov.
Uporabniški avatar
 AVI
NeMiran napisal/-a:Nekako se ne znajdem v številkah v programu Gallowaya.
Kaj to pomeni če piše: Čet. (tehnika) 6.5-9.5 ?

Je tudi kar mace škoda, da se je začeta debata okoli uporabnosti Galloweya na linku, ki ga je posredoval AVI tako neslavno končala. Zanimivo bi bilo prebrati še kakšno mnenje starih mačkov.

Ja tudi meni je žal da se je tako končalo....kakor pa jaz razumem tabelce v Galloway-u pa je takole, če vzamem tvoj primer.
Čet. (tehnika) 6,5-9,5 :arrow: V četrtek naj bi bil pozoren na samo tehniko teka, ob tem pa naj bi bila pretečena razdalja od 6,5 do 9,5 kilometra (vendar mene malo moti, ker nisem ravno prepričan kdaj gre za milje in kdaj za kilometre)

Čeprav za enkrat original knjige še nisem imel možnosti imeti v rokah, se mi dozdeva, da gre v tokratnem primeru za dokaj slab prevod, kot je bilo že enkrat povedano. Poleg tega imam na sumu, da prevajalec ni bil dovolj dosleden pri navajanju kilometrov oziroma milj.

Če se slučajno motim, se opravičujem! :oops:
 NeMiran
AVI se strinjam. Tudi sam sem prišel nekako do zaključka da gre za kilometre. Bega pa me to, da so po eni strani razdalje zapisane na eno decimalno mesto 6.5 kar je verjetno posledica pretvarjanja in zaokroževanja (mimogrede v deželi kranjski je decimalno ločilo vejica) po drugi strani pa je razpon od npr. 6.5-9.5.

Torek in četrtek naj bi bil povdarek na tehniki. V poglavju o tehniki teka je lepo razloženo kako in kaj. 4-8 ponovitev na razdalji 100-300m, kar recimo nanese 2400m. V tabeli pa je napisano npr. 6.5-8.

Ali pa 0-6.5. Če prav razumem to pomeni ali sploh ne tečem, ali pa naredim 6,5 km, kar pa je že precejšnja razlika.

Tako velika ohlapnost me v programu kjer je ciljni čas določen na 10minut natančno za maraton in celo na 2 minuti natančno pri 10K rahlo bega.

Zdejan, kako pa si ti razlagaš zapise v Gallowayu?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA