Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Čez Pohorje ali Kozjak (8.(9.).2.2008)

Pozdravljeni tekaški prijatelji!

Čez kakih deset dni (8.(9.)2.2008) se mislim podati na daljši trek najbrž čez Pohorje (75 km) ali Kozjak (85 km). Če se kdo želi pridružiti - prisrčno vabljen.

Lep dan še naprej! Zvone
 klopotec
Jaz bi šel od Remšnika do Dravograda. Ta del mi je še neznan. Či bi lahko uskladila, da bi ta del pregurala čez dan. To pomeni, da bi ti v Mb moral začeti ponoči, glede na tvoj tempo pa bi približno vedela, kdaj boš na Remšniku.

V enem kosu jaz tega še ne zmorem, po dnevu pa želim iti zato, da spoznam pot, ker ponoči si je ne bom zapomnil. Jaz pa bi lahko organiziral prevoz iz Dravograda nazaj v Mb. Menda pa vozi tudi vlak.
Pa še nekaj je. Če jaz ne bi zmogel tvojega tempa, kar je verjetno, bi lahko ti šel naprej, jaz pa se čez dan že prebijem po markacijah. Pa vreme bo treba pogledati. Kakšne močne padavine več niso za moje kosti. Mraz pa me ne moti.
Daj malo preračunaj, če gre to v tvoj koncept. Ampak jaz bom ta zadnji del v tistem podaljšanem vikendu skoraj zagotovo obdelal.
klopotec napisal/-a:Jaz bi šel od Remšnika do Dravograda. Daj malo preračunaj, če gre to v tvoj koncept. Ampak jaz bom ta zadnji del v tistem podaljšanem vikendu skoraj zagotovo obdelal.

Pozdravljen Klopotec!

Hvala za javljanje. Vsekakor dobrodošel.
Trenutno še "zbiram prijave", tako da odločitev še ni padla.
Bo pa problem, ker predvidevam, da bomo štartali v Dravogradu ( ne glede ali gremo čez Pohorje ali čez Kozjak).
Torej, smer Remšnik-Dravograd, ki jo želiš narediti z nami, je vprašljiva.
Lahko pa se pridružiš od Dravograda do Remšnika- če se bomo odločili za Kozjak.
Vse je še odprto- časa za dogovor je več kot dovolj in - prepričan sem, da bomo del poti le naredili skupaj .

Predvidevam da nas bo več ( 4-5), tako da bomo tempo uskladili.

lep pozdrav! Zvone

P.S. Malo treniraj klance (gor/dol) - koliko še lahko
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jupi
se že veselim, v kolikor bo datum tisti v drugem oklepaju
Zvone napisal/-a:(8.(9.).2.2008)

Osmega je namreč kulturni dan, jaz sem pa kulturni čaloviek :wink:
Sem torej za 9.2.2008 pa naj bo Kozjak ali Pohorje.
Pozdrav
iz prelepega Radizela
Uporabniški avatar
 zvone
ZdravkoC napisal/-a:Jupi
se že veselim, v kolikor bo datum tisti v drugem oklepaju
Zvone napisal/-a:(8.(9.).2.2008)

Osmega je namreč kulturni dan, jaz sem pa kulturni čaloviek :wink:
Sem torej za 9.2.2008 pa naj bo Kozjak ali Pohorje.
Pozdrav
iz prelepega Radizela

Pozdravljen Zdravko!

Ampak ... tudi tek v naravi del kulture življenja...

Bomo se že uskladili, da ustrezno počastimo Prešerna!

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
semjul napisal/-a:Pozdravljen Zvone,

del poti se ti (vam) bom pridružil, zanima me ura in kraj odhoda.

Pozdravljen Semjul!

Nisem se oglašal, ker sem že dva dni (popoldan) out (ležim- viroza).Ali se bom do petka "postavil na noge" ... je vprašanje.Če bom koliko-toliko fit- gremo drugače ne.

Teka in hoje bo za 17-20 h!

Glede štarta je več variant:

1. da štratamo v soboto zjutraj ob cca 3(4) h v MB (mogoče že ob 00,00 ?). Potem bi na Duhu lahko imeli "topli zajtrk" ob 6(7)h. Druga "topla"postajanka je nad Radljami ob cca 14 (15) h. Prihod v Dravograd ob cca 21(23) h. Imeti pa moramo osebni prevoz za MB.

2. V petek zvečer z avtobusom iz MB za Dravograd. Štart v Dravogradu ob cca 22 h in proti Mariboru.V Mariboru smo potem popoldan okrog 17(18 ) h. Slaba stran je, da je "po noči vse zaprto. Prva možna lokacija za "toplo hrano" je šele Duh ob cca 14 h... ( zelo nerodno) Dobra stran te variante je, da ne rabimo prevoz...

Se še slišimo!

Upam da bo šlo ...

Lep pozdrav! Zvone

P.S. obvezen manjši nahrbtnik, hrane in tekočine za samooskrbo za cca 5-6 ur teka in hoje - do prve postajanke ( tekočina na poti ni velik problem), čelna svetilka, pohodne palice in druge malenkosti ( po lastni izbiri).Temperature bodo po noči nekaj st.pod ničlo, po dnevi okrog 7 st nad ničlo. Obleka - po lastnih izkušnjah. Tempo bo izzi ( ne bomo postavljali rekordov ) - treba je tudi "uživati".
Uporabniški avatar
 zvone
Pa še to: Shengenska meja je sicer "prestavljena na jug", toda pot v glavnem poteka po SLO/AVT meji in se kaj lahko zgodi kakšna "kontrola"avstrijskih "obrambnih sil".

Torej kakšen osebni dokument "ni odveč" če želimo opraviti s potjo ...

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Če bi bila to spovednica, bi povedal, kaj vse me boli, v glavnem pa poleg pete danes še glava (ni čudno, saj je vse v glavi). Upam, da se virozam izognem, da me ne ulovijo.
Računam na start ob uri, ki bo dogovorjena. Na tiho mi je AnkaC že dala soglasje, da bo sodelovala pri prevozu (Logistka press).
A gremo? Seveda!
Če ne zdaj, kdaj pa?
Verjetno potem?
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni!

Kot kaže, bodo razmere na Kozjaku konec tedna - kar dobre: snega, razen na Košenaku i v kakšni "globoki senci" - ne bo, sonca - kar nekaj.
Blatne steze na grebenih bo veter posušil, ostale (večji del poti ) pa so itak mokre in spolske skozi celo leto.

Torej, je zdaj vse odvisno le od nas!

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 semjul
Zvone,
upam, da je zdravje bolje, vreme bo res enkratno, torej....

Osebno bi raje štartal iz MB, ponoči enkrat, vendar se bom prilagodil večini.

Petek prihaja dogovoriti se bo treba, sam pridem pod Pohorje danes zvečer, pripravljen dati vse od sebe.

V rudarskih Trbovljah rečemo Srečno

P.S.
Ali bosta imela palice s seboj?
Nazadnje spremenil semjul, dne 07 Feb 2008, 13:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 semjul
ZdravkoC napisal/-a:Če bi bila to spovednica, bi povedal, kaj vse me boli, v glavnem pa poleg pete danes še glava (ni čudno, saj je vse v glavi). Upam, da se virozam izognem, da me ne ulovijo.
Računam na start ob uri, ki bo dogovorjena. Na tiho mi je AnkaC že dala soglasje, da bo sodelovala pri prevozu (Logistka press).
A gremo? Seveda!
Če ne zdaj, kdaj pa?
Verjetno potem?

Na Kozjak viroza sigurno ne najde pot..... :wink:
Uporabniški avatar
 zvone
semjul napisal/-a:Ali bosta imela palice s seboj?

Pozdravljen Semjul!

Kaj je zaželeno, sem že napisal v enem od prejšnjih sporočil
(glej spodnjo vsebino):
P.S. obvezen manjši nahrbtnik, hrane in tekočine za samooskrbo za cca 5-6 ur teka in hoje - do prve postajanke ( tekočina na poti ni velik problem), čelna svetilka, pohodne palice in druge malenkosti ( po lastni izbiri).Temperature bodo po noči nekaj st.pod ničlo, po dnevi okrog 7 st nad ničlo. Obleka - po lastnih izkušnjah. Tempo bo izzi ( ne bomo postavljali rekordov ) - treba je tudi "uživati".

Tura je dolga 17/20 ur ( 85 km, cca 3500 mvr gor in toliko dol).
Za 5-6 ur druženja - gre brez palic, drugače pa palice zelo priporočam.
Od tebe je odvisno koliko časa nam misliš delati družbo.
Ne vidim razloga, da ne bi bil z nami skroz, razen, če nimaš časa.
Če štartamo, štartamo v soboto zjutraj ob 3(4) h iz Maribora ( Študentski domovi/Fontana).

Potrditev štarta še sledi.

lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pohorje je zakon, kaj je torej Kozjak? Podzakonska zadeva, ali celo nekaj nad? Ustava?
Ja, primerjave so brez primere :wink:

:arrow: Kocka je padla
:arrow: Odhod v soboto 3.30
:arrow: Smer Maribor - Dravograd
:arrow: Odgovorni vodnik - Zvone
:arrow: Zasedba - pisana

Borba med Kozjakom in Pohorjem je zgodovinska zadeva. Kdo je imel prej izvirne sanke - enosed na smučki iz doge. Kobanci pravijo, da je njihov "pležuh" prvi, Pohorci pa seveda, da je starejši pohorski "pok". Verjamem, da večina Slovencev sploh ne ve, o čem je govora.
Na snežnem stadionu pod Pohorjem so celo demonstracije in tekmovanja z omenjenimi športnimi rekviziti....

:arrow: čakamo na start

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA