vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mirc1
ej sam kje si ti to vse zvedla.ej nevem če se je vse tam začel je blo pa najbrž ali tam ali pa po tem.nazadnje sem pa tekel pred kakšne 14 dni la pa kakšen dan manj tko da nevem točno .
 PATRUSA
Ok reciva 10 dni sedaj te pa prosim da mi poves kaksno bolecino si zacutil pred cc14 dnevi cutis,ostro ,kot da te nekdo zabode,zareze obcutek zatezanja.IN kaksno sedaj
 PATRUSA
Takole je fino je da ves kdaj si poskodbo obnovil ,sicer se ti pa verjetno ze brazgotini,povijaj takrat ko nogo obremenjujes dalsa hoja recimo,sicer se pa drzi teh 6 tednov prej res negre pri delno natrgani misici Žal lahko traja tudi do3 meseca zato se splaca zdrzat ceprav je hudicevo tesko.
Uporabniški avatar
 mirc1
jest čutim samo zategnjeno,mišico,rahlo bolečino,to je pri normalni hoji.Pri teku je pa samo bolečina taka rahla od tam ka mam raztrganino pa proti kolenu.nč bom pač pocivu ni kej .lahka pa prideš kej na obisk pa bomo kakšno tekaško rekl.drgač se pa vidmo čez cirka šest tednov.
Uporabniški avatar
 mirc1
še eno vprašanje katere grelne kreme naj uporabljam?
Uporabniški avatar
 lukkka
Sam uporabljam gele in spraye ICE POWER.

Lani so imeli štant na Ljubljanskem maratonu, pa sem malo probal. Od takrat naprej vedno.

Če boli najprej hladiš in počivaš, potem segrevaš. Je pa krajša pavza tukaj bistvena - tja do enega tedna, vmes se seveda lahko sprehajaš... brez teka.
 PATRUSA
Lukka ne pretiravaj en teden pavze ,je premalo po treh tednih se rana zaceli potem pa se vse ostalo ,nic hladit ker imas ze zabrazgotinjeno ,rabis prekrvavitev na tem mestu da se bo prej pozdravilo.Grelno kremo saj jih je kar nekaj pernaton ,perskindol ali kaj podobnega dodaj se naklofen in si fajn zmasiraj,ce si ti da si lahko končevo mazilo nanašaš oziroma naredi si oblogo.Priporočam ti da si kar fino masiras. Lp.
Uporabniški avatar
 lukkka
To je bilo mišljeno bolj takoj po poškodbi, kot potem ko je to že (samo)sanirano. Potem itak je tako kot je.

Potem druge nimaš kot, da to sprejmeš in greš dalje. Je pa baje dosti težje zacelit mišice in kite, kot pa kosti. Potrpljenje torej in čas bo potreben, da se mišica "obnovi". Potem pa preden greš trenirat, vedno dobro ogreti...
Uporabniški avatar
 mirc1
zdele dva dni si mal masiram z ledom ,in me na tistem mestu kjer bi bila natrganina me po končanem masiranju z ledom začne srbet.kdo ve kaj naj bi to pomenilo.Ker me do zdej še kjer sem masiral z ledom ni srbelo .to se mi dogaja samo pri tej poškodbi na tem mestu.
 PATRUSA
kdo ti ja pa reku da masiraj z ledom,vcasih pomaga ze to da na led pozabis,upam da nisi pretiraval.Mirc sva pa v istem zosu z isto poskodbo samo da imam jest drugo misico sicer tudi mecno
Uporabniški avatar
 mirc1
ej sam tole je mal smešn ti pravš da mene poznaš jest tebe seveda ne,mi svetuješ,pa še isto poškodmo maš zdej .kr ne morem verjet al je mal izmišljen al je pa naklučje.Od kje pa teb poškodba?Dej mi še neki povej od kje tebi tolk informacij o poškodbah.
Uporabniški avatar
 mirc1
ej zakaj pa ne hladit?
 PATRUSA
Hladi se prve tri dni po poskodbi.Led krci zile kar pomeni da prepreci manjsi dodok krvi,kar pripomore k temu da preprecimo otekanje in vnetje led sicer vpliva na bolecino in sicer nam da obcutek da jo ne cutimo,v tvojem primeru pa je sedaj ko imas ze kar zastarelo poskodbo led totalno neprimeren ti rabis prekrvavitev in to pospesono,da se celjenje pospesi to dela toplota ,tako kot knajpanje mrzle tople kopeli izmenicno precej pospesijo prekrvavitev,pa seveda uz,ta bi v tvojem primeru precej pomagal ,pa laser in stimulator misic fizioterapija obvezno,masaza.Nevem kdo ti je ta led priporocal ok saj 2 do 3 min maseranja vec absolutno .Led se uparablja predvsem pri oteklinah po poskodbah it....
 PATRUSA
Nic ni izmisljeno jas se ze pocasi vracam po delno strgani misici,o svojih poskodbah pac ne govorim.Glede tega da ti mene ne poznas sej nemores vedeti kdo sem,iz vseh tvojih vprasanj sklepam kdo si in se poznava ce je temu tako nimas napisano iz katerega kraja si ,ce to odgovoris ti dam namig pa ti bo bolj jasno.
Kako to da toliko vem o poskodbah ,mogoce sem te pa kdaj pregledovala?
Uporabniški avatar
 mirc1
Jest sem iz Jezera.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA