vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

veri teče ×D
žiujo. treniram atletiko in pred samim tekom (šprintom) imam zategnjenje mišice. zelo me mot, ker ne morem odteči teka kot bi ga lahko... morda je vzrok trema? in kaj bi lahko nardila da ne bi mela zategnjenih mišic ?
 PATRUSA
Raztezanje mogoce poskusi s kaksno kremo,sicer pa se ti to dogaja samo na tekmah,ali na vsakem treningu kaj pa masaza ,glede na to da treniras vsaj enkrat tedensko.
 veri teče ×D
sam na tekmah se mi to dogaja. treneram pa od 4-5× tedensko.
Uporabniški avatar
 RoKo
Masaža, obvezno.lahko tudi bolj nežna, samo da je. :wink:
Uporabniški avatar
 RoKo
veri teče ×D napisal/-a:kdaj masaža ?

Po teku obvezno, lahko pred tekom, lahko pa tudi med :wink: (na treningu, med tekmo rajši ne)
Uporabniški avatar
 Black Raven
Zivjo, poznam ta problem zategnjenosti, sam tudi tecem. Sem pa tudi licencni sportni maser grega.tomazic@gmail.com, upam da se porihtas sicer lahko skupaj kaj poskusimo resit.
lp
Uporabniški avatar
 Black Raven
Na tekmah je napetost in takrat se telo cisto drugace odziva, sicer pa ce realno gledas vrhunski sportiki imajo zadnji stik z fizioterpavtom /maserjem tik pred nastopom, recimo smucarji,kjer je dobro vidno. Tem stvarem ljudje posvecamo premalo pozornosti. Pa se ena zelo pomembna stvar CIMVEC STRECHINGA. lp
 PATRUSA
Black Raven kje se te da dobiti,spletne strani nimas?
 a nje ni
tudi jaz imam zadnje čase težave z zategnjenimi mišicami ... se mi zdi da odkar sem začela povečevati razdalje (ker letos prvič tečem 21km na 14LM). prosila bi za kakšen konkreten nasvet ...
julija sem pretekla 130km, avgusta 180km, septembra 260km, ta mesec pa zaenkrat 80km ... zategnjenost občutim samo zjutraj, ko vstanem in skoraj da odšepam do kopalnice :? bolečine oz zategnjenost mišic občutim predvsem v desni nogi, od meč do gležnja preko narta. čez dan ta občutek izgine, če pa grem popoldan na daljši tek je naslednje jutro spet boleče. zadnje čase pa povrhu vsega občutim še pekočo bolečino v desnem kolku :cry:
naj še dodam da tečem po 12, 15 ali 18km, 3 do 5x na teden. iztekov ne delam. tečem po občutku, včasih hitro, včasih počasneje :) takoj po teku se vedno raztegnem in spijem beljakovine (hy-pro), grem pod tuš, potem se namažem s pernaton gelom (kolena, meča, gležnje), na koncu pa pojem še skuto s sadjem.

ima kdo kakšno idejo, predlog, nasvet :?: hvala :)
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
a nje ni napisal/-a:iztekov ne delam.

:!: torej jih poskušaj, delajo "čudeže"

prav tako ogrevanje pred (cca 10-15 min) in raztegovanje po (isto) treningu obvezno. Zakaj iztek? Med tekom gre vsa kri v mišice da dovaja dovolj kisika, ko se ustaviš ta ne more kar tako takoj nazaj v obtok zato jo moraš počasi pripraviti do tega (posledice so lahko v skrajnih primerih hude...). :wink:
 a nje ni
Uroš Sobočan napisal/-a: :!: torej jih poskušaj, delajo "čudeže"

prav tako ogrevanje pred (cca 10-15 min) in raztegovanje po (isto) treningu obvezno. Zakaj iztek? Med tekom gre vsa kri v mišice da dovaja dovolj kisika, ko se ustaviš ta ne more kar tako takoj nazaj v obtok zato jo moraš počasi pripraviti do tega (posledice so lahko v skrajnih primerih hude...). :wink:

uh, nism vedla da je tko resno ... mogoče iztekov zato ne delam ker si niti ne predstavljam kako bi to dejansko izvedla :? se mi zdi da vedno enako tečem, ker drugače pač ne znam :roll: tek prilagajam samo utrujenosti :) bom poskusila kdaj drugače tečt, hvala :wink:
Uporabniški avatar
 Andreja_T
po hudem naporu (poleg izteka, strečinga, itd.) dela čudeže tudi tuš z mrzlo vodo. kolikor mrzlo je mogoče. ja, to je peklensko mučenje :P ko si ne želiš nič drugega kot ravno obratno - topel tuš. mene zlo rado zategne neposredno po dolgih razdaljah in mogoče še malo 1. dan potem in mi je veliko lažjhe trpet dve minuti pod mrzlo vodo, kot potem par ur :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA