vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 miro
Patruša, ali kdaj pogledaš (pogledate), zasebna sporočila?
Lp
Miro
 PATRUSA
Poslala sem zasebno sporočilo upam da si ga dobil.
Uporabniški avatar
 miro
Patruša sporočilo sem dobil - Hvala zanj!

Miro
Uporabniški avatar
 mirc1
Evo sporočam veselo novico po dobrih 4 mesecih poškodba končno sanirana danes prvič odtekel pet km z zmajšanim tempom občutki fenomenalni ,v nmišici še obstaja rahla bolečina ampak mi je van Middnova na ultrazvoku rekla da bo bolečina še nekej časa ,da se mora brazgotina malo raztegovati da se navadi na obremenitve.Zdaj pa počasi in z užitkom nazaj k teku.še eno vprašanje koliko časa približno bom rabil da pridem nazaj na kondicijsko stanje iz pred 4 mescev ,ko sem lahko pretekel polmaraton 1:36 .Hvala za odgovor.
 IZY 11
Vem da je že mimo, a vendar. Po mirovanju in neaktivnosti, ki traja dalj časa je potrebno postopno ponovno pričet obremenjevat poškodovan del. Ali gre pri tem za postopno povečevanje kilometrine, hitrosti teka, iz mehkejše na tršo podlago...

Sigurno pa je boljše, če najprej začneš s kakšnimi vajami za moč (dvig na prste na tisoč in en način) in vajami, ki krepijo še preostale mišice goleni (2x na teden najprej z zmernimi bremeni). Zelo pomembna pa je tudi vadba gibljivosti (raztezat meča čim večkrat, ampak ne na neogreto mišico in med raztezanjem ne sme bolet). Pol po kakšnem mesecu vaj za moč in gibljivost lahko brez zadržkov pričneš še z "pliometrijo" (seveda če je bolečina izginila). To je pot, ki sigurno vodi do uspeh. Seveda pa bodo tisti, ki so pred poškodbo že dobro pripravljeni, lahko hitreje pričeli obremenjevat nogo brez težav.

Bolj pa je pomembno zakaj je do težav in vnetja prišlo. Če najdeš razlog, lahko preprečiš nastanek ponovne poškodbe.

Mislim da lahka tule pomagajo:

http://www.terme-krka.si/si/smarjeske/sport_prsc/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA