Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Končno sem se malo naspal in odpočil pa je treba -
seveda kam drugam kot na - Zimsko ligo na Pohorje :D
Informacija za Garminatorje (prosto po Vremenu)
Garmin FR 305 mi je zdržal 10 ur in 39 minut
kar je bilo za 58,35 km, vključno z malico pri Žoharju.
Po 45 km pa je svojega Garmina vključil Inot,
tako sva posnela celotno traso.
Podrobnosti in kakšna fotka - po oglasih :wink:
Uporabniški avatar
 semjul
:D naspal in spočil :D
koleno malce škriplje

Neverjetna izkušnja, vsekakor za ponoviti, neverjetno dobra ekipa, preganjanje čez drn in strn je bil z njimi pravi užitek.
Posebej bi pohvalil Zvoneta, kot odličnega vodnika, in dobrega stratega.

Za več nimam časa se mi mudi na Pohorje! :D
Uporabniški avatar
 markor
:laola
Bravo vsem :!:
lp
m
p.s. he, Zdravko, kolko Garminov boš rabil avgusta? :lol:
Uporabniški avatar
 jan_jan
Čestitke vsem tudi z moje strani. 6X :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast:
Lp jan_jan
Uporabniški avatar
 miro
Tudi moje čestitke za vse udeležence!!
Kmalu me bo začela "dajati" grda zavist.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 klatez
Slika :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zimsko prečenje Kozjaka

Po dokaj kratkem dogovarjanju smo se le zbrali v pravi TF družbi (Zvone, Simona T, MiroR, Inot, Semjul, ZdravkoC in konec poti še Klopotec) na odpravi po Kozjaški obmejni poti. Na pot smo krenili 9. 2. 2008 ob polnoči oziroma točneje ob 0:16:45. Od Fontane smo s strumnim korakom krenili preko Kamnice proti Urbanu. Zvone je pokazal, da se da s hitro hojo dobro napredovati. Ob boku mu je parirala Simona, ki je začuda bila tako zgovorna, da smo jo slišali še mi, ki smo malce zaostajali.
Čeprav v blagem vzponu, smo imeli prvih sedem kilometrov povprečno hitrost 7 km/h. Šele osmi kilometer je hitrost presegla 10 km/h, kar je očitno rezultat teka in v devetem km pod 5 km/h, kar pa ni posledica vzpona. Tu smo se ustavili, da smo prilepili prve obliže na mojo že ožuljeno peto. K sreči je imel Leon s seboj malo priročno lekarno, da sem si lahko z alkoholno krpico očistil kožo, da bi obliž bolje prijel. Po bliskoviti akciji smo nadaljevali v prejšnjem tempu. Končno sem pregnal strah, da bom moral ravno jaz odstopiti pred končnim ciljem zaradi neumnega žulja. Pekoč občutek na peti je ostal, a je šlo.
Osvetljene cerkvice, ki so se v jasni noči bleščale daleč po sosednih vrhovih, je Zvone poimenoval kar »svetilniki«. Noč ni bila le jasna, temveč tudi precej temna in hladna. Čelne svetilke so prebijale temo, a mraz je ostal. Moje tople rokavice so nehote nekajkrat obrisale znoj iz čela in kmalu postale prav vlažno hladne. V skupini je bilo za čutiti, da si že vsi želimo sonca, pa čeprav zimskega. Da ne pozabim, napitek iz camelbaga mi je v cevčici zmrznil, da sem komaj prišel do požirka ledene osvežitve po pregretem grlu.
Po 3 urah in 40 minut je bilo za nami že nekaj vrhov in smo prišli do Duha na Ostrem vrhu (slabih 23 km), kjer smo se spustili ob SLO-A mejo. Na poti proti Kapli smo prisluhnili razliki v lajanju avstrijskih in naših psov. Ko smo se približevali kakšni kmetiji, je Zvone običajno povedal celo pasmo psa, ki nas bo pozdravil, ali pa smo preko travnika zaobšli dvorišče domačije, da nismo vznemirjali kosmatih čuvajev. Zagotovo smo vedeli, da medveda ne bomo srečali.
Okrog 37. km smo šli čez Remšnik, ura je bila okrog pol sedmih in že smo se veselili sonca, ki je v daljavi svetlilo nebo za obzorjem. Ob 6.40 uri smo naredili prve foto posnetke pri dnevni svetlobi. Za nami je bilo 38 km.
Kmalu na GSM pokliče Iztok in z Zvonetom se dogovorita, kje se nam lahko priključi ter kdaj bomo v gostilni pri Žoharju – dostop iz Radelj ob Dravi. Pri Žoharju smo bili ob 9.15 uri, na hitro pomalicamo (v glavnem golaž), za nami pa je že 52 km. Inot, ki že dve noči ni spal, je eno celo minutko oddremal. Zamudimo se še toliko, da mi Leon predre žulj, ki se je razširil izpod obliža in prilepi višje še en obliž. Ker je Iztok iz Ljutomera, ni uspel priti pravočasno in se dogovori z Zvonetom za naslednji pristop iz Mute.
Spustili smo se že v prenakatero globel, toda ta je bila najgloblja (400 m nmv). Še preden prečkamo Radeljski potok, si še Miro prilepi en obliž na nogo, saj novih pohodnih čevljev ni predhodno dovolj razhodil. Nadaljujemo spet navkreber. Zmrznjena zemlja se je odtajala in drek se je lepil na čevlje. Premagali smo 360 višinskih metrov in se spustimo v naslednjo grabo nad Muto, kjer nas pri stari šoli že čaka Iztok. Po hitrem postopku se lotimo naslednjega vzpona. Na skali ob poti je bil zapis v stilu »Sleci srajco in pogumno naprej«. Na vrhu smo se posladkali s sočnimi jabolki, ki jih je v nahrbtniku prinesel Iztok. Pred nami so bili do cilja še trije vrhovi s po ca 500 višinskih metrov vzpona. Povezave so se vlekle po pobočjih in se je zdelo, da najbolj časomorno utrujajo. Ravninske povezave pa je izkoristil Inot in običajno odtekel malo naprej, da si je nabral prednost, ki jo je kompenziral z vzponi.
Malo naprej od cerkve Sv. Primoža nad Muto mi ugasne Garmin, to je bilo okrog poldneva, saj sem pri Žoherju uro ugasnil in jo ponovno vključil v grabi ob prečkanju potoka. Z Inotom sva se dogovorila za satelitski posnetek proge z Garminom tako, da je on vključil svojo napravo šele po opravljenem 45 km.
Uspešno smo premagali vso pot. Ko smo se vzpenjali na zadnji, najvišji vrh, smo pri lovski koči naredili požirek vode iz čistega izvira, lovci pa so dodali še velik štamperli koroškega žganja. Pol je pa letelo proti vrhu. Snega je bilo kar precej, vendar je bila narejena lepa gaz, ki se je občasno vdirala, če si preveč pritiskal. Na vrhu Košenjaka (1.522 m) smo bili ob 15.50 uri. Takrat se nam je odvalilo vso breme celodnevnega truda, saj smo vedeli, da je pred nami le še dolg spust v Dravograd. Pri zadnjem spustu so prej utrujeni postali najbolj poskočni, prej molčeči najbolj zgovorni, breme napora pa se je spremenilo v nepopisno zadovoljstvo homogene skupine, ki je dihala ves dan na ena skupna pljuča.
Na koncu se moram zahvalit Zvonetu za res enkratno pustolovščino po Kozjaku. Treba je povedati, da je Zvonko Mezga odličen ultraš, strateg in planer, orientacist, vodnik, dober za družbo, deluje povezovalno, razume hec in ve kdaj je treba stvar vzeti resno. Hvala mu in upam, da jo bomo še večkrat skupaj mahnili čez drn in strn.
Uporabniški avatar
 INOT
Zdravko je vse povedal. Tokrat sem bil najšibkejši člen jaz predvsem na vzponih. Začelo se je vsaj zame prehitro. (očitno je Zvone mislil, da je že nedelja in dirka na Pohorje :D ) Lepa proga, odlična družba in vodnik ter prekrasen zimski dan. Vredno truda!
Uporabniški avatar
 Damijan
Bravo, ekipa, bravo Zdravko za podoživeto zgodbo.

In: kam si torej uvrstil Kozjak v primerjavi s Pohorjem?
Ustava ali kak podzakonski akt? Eh, saj ni treba rangirat, verjamem, da je oboje super.
Uporabniški avatar
 semjul
ZdravkoC mi je včeraj dejal, napiši poročilo Leon, pa mislim, da njegovemu ni kaj veliko dodati, mogoče bi lahko malo bolj uporabil mojo pisateljsko žilico, dodal bi le obljubljeno ZF povest. Namreč moje sodruge v ekipi je zanimalo odkje moj nick na TF, in ko sem jim povedal, da je to 200 kg prašič iz drugega planeta ......

no obljubil sem povest, kdor ne mara brat, naj preskoči:

Debel prašič je stal sredi blatne kopeli v svinjski ogradi. Rilec je zaril globoko v blato in s sunkovitim gibom glave vrgel blato kvišku,katero se je s pljuskom razlilo po njegovem hrbtu .Zelo je užival v svojem početju,ne ozirajoč se na spoznanje ,da preživlja svoje zadnje ure tuzemeljskega življenja.
Prevalil se je na bok,se obrnil na hrbet, s parklji mahal po zraku,padel na drugi bok, zraven pa grulil in grulil.Ko se je dodobra naužil kopeli ,se je namenil proti suhemu delu ograde, kjer je poležavala njegova družica, breja svinja. Zleknil se je poleg nje, seje na rahlo dotaknil z rilcem,skoraj sramežljivo, kot bi se bal, da ju kdo ne opazuje.Svinji pa ni bilo do zabave, oči je imela solzne:"Oh moj dragi Semjul, le kako ti je lahko do zabave, kot da nisi zjutraj slišal kmeta in mesarja, kaj sta govorila poleg ograde,"je potožila.
Semjul je še predobro vedel za omenjeni pogovor.Celo koritu se je približal zjutraj, kakor da išče hrane, da je bolje slišal njun razgovor.
"Poglej ga, kar naprej bi žrl, kaj misliš koliko jih ima, blizu dvesto bo, kaj, blizu dvesto,"je veselo godel kmet. Prazniki se bližajo, čas kolin je tu in najbolj primeren je največji in najlepši prasec.
"Blizu dvesto bo,ja, blizu. Lep je, ni kaj, lep pa je,"je rekel mesar,:"tudi prasica ni slaba,lej kak vamp ima!"
"Ta je pa breja,kmalu bo povrgla,to bomo spravili spomladi, ko tamale gor spravi."reče kmet in nadaljuje,:"za jutri bo dovolj tale lepotec!" Mesar je hitel kmetu razlagati kaj potrebuje zgodaj zjutraj, ko pride klat in med pogovorom sta se oddaljila od ograde.
"Veš,Begula mila moja vse sem slišal, kakor, da sta sedajle pred menoj, ali nisem nesrečen radi tega.Mogoče je prišel trenutek odrešitve za vse Mojele, ki trpe širom planeta.Žalosti me le misel, da ako temu ni tako, ne bom videl svojih potomcev, ne bom jim mogel povedati naše resnice,jim dati napotkov in jih posvariti pred izdajstvom," pravi Semjul.
"To ni prav Semjul, to ni prav! S kakšno pravico nas koljejo in žro? Kdo jim daje to pravico?"
"Pomiri se Begula. Dobro me poslušaj,zelo pomembno je. S kakšno pravico pa so se očetje naših očetov in še dlje nazaj pregrešili zoper postave in zakone na Mojelisu? Tako je in odreši nas le ,da se pustimo pobijati, če nas žro ali ne, kajti le v smrtnem krču smo sposobni oddajati glasove, ki so slišni tudi na Mojelisu ali še dlje.In ko vrhovni Mojeli zaključijo, da je našega trpljenja dovolj, za grehe naših praočetov, pridejo in nas odvedejo nazaj na Mojelis. Mogoče bo že moj jutrišnji krik dovolj močan, zato moram poskusiti, mogoče bodo že najini Mojelčki svobodni.Vredno je poskusiti!"
"Ne Semjul nisem sigurna, da bom zmogla, ali ni nobene druge poti, nobene druge možnosti?"
"Begula!"se je razburil Semjul,"tako bo, kot sem odločil. Ne morem si zamisliti, da bi ravnal tako izdajalsko kot je ravnal Hojin v deželah , ki jim pravijo muslimanske.Res jih ne jedo in res jih ne pobijajo, toda tudi redijo jih ne, izginili so iz teh dežel. Torej je za nas to edina pot."
"Prav Semjul, že dobro, ne jezi se, tako hudo mi je zate.Tako rada sem s teboj, da mi je misel biti brez tebe grozna:"
"Naj, ti misel na Mojelčke, na najine Mojelčke lepša dni. Naj ti misel na naše izročilo daje moč preživetja. Povej jim, vse jim povej, tako, kot sem jaz tebi, ne pozabi ničesar! Ko grem jutri v smrt moram biti siguren, da se bo izročilo nadaljevalo. Obljubi mi!"
Obljubljam ti, obljubljam,"je dejala Begula, glavo pa je obrnila proč, da bi skrila solze.
Semjul se je zadovoljen z obljubo zleknil v položaj za počitek, kajti jutri bo potreboval vso moč, jutri bo potreboval skoraj nemogoče.
Lepo jutro se je naredilo.Gospodinja je pripravila dovolj kropa, kalofonjo, barnico in ostale potrebščine za zakol. Mesar je zvrnil dva šilca in zavihal rokave.V roko je prijel nož, ki je prascu segel pod vratom prav do srca. Semjul se je držal junaško.Tudi ukaz izročila je opravil kot le nekaj Mojelov pred njim.Krik smrtnega krča je potoval celo mnogo dalje od Mojelisa, le da ga ni mogel nihče slišati, kajti na Mojelisu ni nikogar več.
Semjul pa tega ni mogel vedeti.
 klopotec
Neustrašni šesterici sem se pridružil v Bistriškem grabnu. Že v začetku se jim nisem pridružil zato, ker sem precejšen del do tam že prehodil sam in pot poznam, v glavnem pa zaradi tega, ker še za cel kos nisem pripravljen. V Bistriškem grabnu sem ji čakal kar nekaj časa in sem bil kar nervozen. Kar naprej je glodalo, ali bom zmogel njihov tempo. Nisem želel biti cokla in v končni fazi še kje sam ponoči kolovratiti po Košenjaku. Med čakanjem so mi družbo delali en 90 letni oča. Med drugim so mi povedali, da imajo 30 let mlajšo ženo in da morajo sedaj domov, ker je ona že skuhala kosilo.
No in potem so se neustrašni prikazali na cesti. Za sabo so imeli 12 ali 13 ur, izgledali pa so, kot da so začeli malo prej in so se glih dodobra segreli. Vsi so bili le v majcah, čisto poletno opravljeni, jaz pa v podloženi vetrovki. Resno sem podvomil, da spadam mednje. Ko so me vsi z nasmeškom pozdravili, je bilo že malo bolje. In takoj naprej v hrib. In je šlo. Strmina je bila vsega spoštovanja vredna. Tam sem se osredotočil samo na dihanje in vzpon je bil pravi užitek. Po ravninskem delu pa smo se sprostili, predvsem pri spustu s Košenjaka pa je bilo kar precej pogovora. Z MiroR-jem sva ugotovila, da pozna skoraj več mojih sorodnikov kot jih poznam sam. In da sva se v rani mladosti verjetno tudi družila.
Kar naenkrat smo bili v Dravogradu. Zame prehitro in bilo mi je zelo žal, da se jim nisem pridružil bolj zgodaj. S tako odlično telesno pripravljenimi ljudmi je res užitek vihrati po Kozjaku. Hvala da ste me sprejeli v svojo družbo, pa makar delček poti. In hvala Zdravkovi ženi, da me je na koncu odpeljala do mojega avta.
Kako naprej? Med 1. majskimi prazniki bova Kozjak prehodila z ženo. Ruto zdaj v glavnem poznam. Razdelila si jo bova v tri dele in se v pohodniškem tempu opijala z razgledi.
V poletnem času pa se ga bom lotil v enem kosu. 17 ur bo sicer nekoliko premalo, okoli 20 ur pa bo verjetno zadostovalo.
Ja še to. Semjul je imel težave s kolenom, pa ni nič jamral. Ampak se je videlo, da mu ni lahko. Svetovali smo mu, naj v nedeljo lepo počiva in masira koleno in naj ne rine na zimsko ligo. Potem pa včeraj zjutraj kresnem računalnik in vidim, da jo on že maha na Pohorje. Pa ne samo on. Neuničljivi ste. Kapo dol.
Uporabniški avatar
 jonas
čestitke vsem za uspešno opravljeno pot,.. se lepo bere :wink:
za poslastico pa še drug dan na zimski pokal na pohorje :lol:

dobri ste :!:
Uporabniški avatar
 semjul
Klopotec je napisal:
Ja še to. Semjul je imel težave s kolenom, pa ni nič jamral. Ampak se je videlo, da mu ni lahko. Svetovali smo mu, naj v nedeljo lepo počiva in masira koleno in naj ne rine na zimsko ligo. Potem pa včeraj zjutraj kresnem računalnik in vidim, da jo on že maha na Pohorje. Pa ne samo on. Neuničljivi ste. Kapo dol.

Izgleda da le nisem tako neuničljiv, v nedeljo sem naredil le skupinsko sliko in štiri ovinke v hrib, nato pa mi je bolečina v kolenu zasolzila oči, in obrnil sem se nazaj. :cry:
No je bilo pa toliko bolj prijetno v Cantini :wink: kjer smo pokramljali in popili :beer:
 klopotec
Drugič pa poslušaj in ubogaj. V Cantino pa greš kljub temu lahko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA