prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni,

pred kratkim sem punci kupil merilec srčnega utripa Sigma PC15. Na eni od starejših tem (mislim, da je iz leta 2005) sem prebral povečini pohvalne vtise v zvezi s to uro.

No, med uporabo - zaenkrat samo na spinningu - omenjene ure se dogaja, da je izmerjeni pulz previsok in predvsem pri visokih vrednostih (nad 175) včasih "preskakuje", tudi za 10 udarcev na minuto (recimo, kaže 177, pa skoči na 184, se vrne na 174, pa spet na 192 ipd.). Tu in tam ga tudi "zmanjka" in kaže ničlo.

Sam si to tako razlagam, da nekaj ne štima z oddajo/sprejemom signala, me pa zanima ali je kdo od vas imel podobne težave s tem ali kakšnim drugim merilcem srčnega utripa.

Hvala in LP.
 NeMiran
Živjo!

Moja druga Sigma PC15 (prvo so mi zamenjali zaradi kurjenja baterij) deluje BP. Opazil pa sem, da SU pade na 0 če se vsedem v avtombil in ga vžgem. Mislim, da so v delujočem avtomobilu radiofrekvenčne motnje, ki uro zmedejo.

Še dobro, da nimam srčnega spodbujevalnika :lol:
 corsol
NeMiran napisal/-a:Živjo!

Moja druga Sigma PC15 (prvo so mi zamenjali zaradi kurjenja baterij) deluje BP. Opazil pa sem, da SU pade na 0 če se vsedem v avtomobil in ga vžgem. Mislim, da so v delujočem avtomobilu radiofrekvenčne motnje, ki uro zmedejo.

Še dobro, da nimam srčnega spodbujevalnika :lol:

Isto se meni dogaja v avtomobilu, no včasih tudi kaj pokaže, ampak ponavadi je 0, takoj ko stopim iz avtomobila je OK. :D

Drugače pa je kar nekaj možnosti za nepravilne vrednosti:
-motnje drugih ur-merilcev utripa v bližini, daljnovodi, močne oddajne antene....(to se mi je zgodilo le 1x, ko sva s kolegom tekla vštric - on je imel enega osnovnega Polarja in se mu je dogajalo isto - vrednosti so nenormalno "skakale" - predvsem navzgor) - Rešitev: tekla sva malo bolj narazen(2m),
-slabe baterije(ura, pas , pas+ura) - v uri najlaže preveriš, če gori lučka(če ne, zamenjaj baterijo), za pas preprosto zamenjaj baterijo drugače nisi 100%
-pas ni dovolj zategnjen, poleze navzdol,...
-slab kontakt med elektrodami in telesom - preden si pas "namontiramo" OBVEZNO navlažimo elektrode-(rebrast del na notranji strani pasu-piše v navodilih), jaz to naredimo kar s slino.

Predlagam, da preveriš vse točke , ki sem jih naštel - v obratnem vrstnem redu kot sem jih naštel.
V kolikor nič od naštetega ne pomaga nesi na servis.
 vedranp
Hvala obema za nasvete.

Za začetek smo zategnili pas in cel oddajnik z elektrodami namočili v mrzlo vodo. Rezultat je boljši: vrednosti pulza ne skačejo več, prav tako ne padajo na 0.

Zdaj mi preostane še samo ugotoviti, zakaj ima moja draga tako visok pulz (izmerjen do 200), ampak to je snov za drugo temo.

LP.
Uporabniški avatar
 kustus
lp

pri nama tudi velikokrat preskoči na preko 200 in to takrat ko je več tekačev poleg kajti pas ni kodiran.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA