vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

klopotec
PATRUSA napisal/-a:Bolezen spada med revmatološka obolenja,polek analize simptomov se preiskuje tudi kri:pri večina bolnikih so prisotna protitelesa(rf-revmatoidni faktorji),rentgensko slikanje,pri ostalih tudi punkcija prizadetega sklepa.Zdravljenje je odvisno od simptomov in napredovanja bolezni,pri blažjih oblikah protibolečinska zdravila,mirovanje ter vaje za ponovno pridobitev gibljivosti ter moči.Skratka nesteroidna protivnetna zdravila.Toplotna terapija,razgibavanje,fizioterapija,ter pripomočki v hujših primerih(ortopedskimi)terapevtski uz itd...
v fazi napredovanja pa inekcije kortikosteroidov.Bolezen ni ozdravljiva lahko pa se izbolša do te mere da težave popolnoma ali delnoma izginejo.

Uradno zdravljenje je ena velika bedarija, ki ima v končni fazi zelo zelo škodljive stranske učinke. Stvar se pa da obvladat brez zdravil s pravilno prehrano in gibanjem. To zagotovo vem iz lastnih izkušenj. Sicer me ne bi videli na tekih. Ker pa je to povezano z mnogo žive presne hrane, bi to lahko spet vznemirilo vsejedce. Če pa koga zanima moja izkušnja se mi res lahko javi na zasebno pošto. Vendar naj nihče ne pričakuje, da bo lahko jedel tako kot je jedel do sedaj. Potem mu res lahko pomaga samo uradna medicina, ki pa mu žal ne more pomagati.
 Jabooz
klopotec napisal/-a:Uradno zdravljenje je ena velika bedarija, ki ima v končni fazi zelo zelo škodljive stranske učinke. Stvar se pa da obvladat brez zdravil s pravilno prehrano in gibanjem. To zagotovo vem iz lastnih izkušenj. Sicer me ne bi videli na tekih. Ker pa je to povezano z mnogo žive presne hrane, bi to lahko spet vznemirilo vsejedce. Če pa koga zanima moja izkušnja se mi res lahko javi na zasebno pošto. Vendar naj nihče ne pričakuje, da bo lahko jedel tako kot je jedel do sedaj. Potem mu res lahko pomaga samo uradna medicina, ki pa mu žal ne more pomagati.

Lep pozdrav!

Sicer nisem uporabnik tekaškega foruma (sem zagret gorski kolesar), sem pa si pred kratkim postavil samodiagnozo.
Nato sem med iskanjem po internetu našel tudi tvoj odgovor in bi te prosil če, imaš kaj že spisano ali kakšne linke.
Zavedam sem pomebnosti uživanja prave hrane in se dokaj redno ukvarjam tudi z jogo. Kakšnekoli nasveti so dobrodošli. Že v naprej se zahvaljujem!!!

LP Jani
 svajgerbranko
Jaz že tečem od leta 1981 dokaj redno in do letos nisem imel kakšnih problemov,ampak ko sem bil letos na obisku pri osebi,katera živi v starem in vlažnem stanovanju in ima itison kar na betonu brez estiha sem jaz se pa sezul in kar v nogavicah sedel kakšni 2.uri,že tisti večer me je po 11.pretečenem km zagrabil krč v stegensko mišico na desni nogi,naslednji dan se prekinil trening po 7.km.tretji dan se imel že mišice tako vnete,da sem komaj pripleza v 3.nadstropje.Po 14.dnevih pauze sem zopet poskusil z tekom,no nekako je šlo,že v Sežani sem tekel kar solidno na 8.km.a ko se konec aprila en teden malo preforsiral se mi je zadeva ponovila,na vrh vsega me je močno zapeklo v stegenski mišici zopet sem krumpal,moral sem k zdravniku,ta mi je predpisal tablete MOVALIS,tablete sem pojedl,stanje se je izboljšalo,včeraj sem bil že na kolesu,prevozil sem 30.km in upam,da bom do Ljubljanskega maratona toliko nared,da bom pretekel vsaj 10.km.
Uporabniški avatar
 mediterano
svajgerbranko napisal/-a:Jaz že tečem od leta 1981 dokaj redno in do letos nisem imel kakšnih problemov,ampak ko sem bil letos na obisku pri osebi,katera živi v starem in vlažnem stanovanju in ima itison kar na betonu brez estiha sem jaz se pa sezul in kar v nogavicah sedel kakšni 2.uri,že tisti večer me je po 11.pretečenem km zagrabil krč v stegensko mišico na desni nogi,naslednji dan se prekinil trening po 7.km.tretji dan se imel že mišice tako vnete,da sem komaj pripleza v 3.nadstropje.Po 14.dnevih pauze sem zopet poskusil z tekom,no nekako je šlo,že v Sežani sem tekel kar solidno na 8.km.a ko se konec aprila en teden malo preforsiral se mi je zadeva ponovila,na vrh vsega me je močno zapeklo v stegenski mišici zopet sem krumpal,moral sem k zdravniku,ta mi je predpisal tablete MOVALIS,tablete sem pojedl,stanje se je izboljšalo,včeraj sem bil že na kolesu,prevozil sem 30.km in upam,da bom do Ljubljanskega maratona toliko nared,da bom pretekel vsaj 10.km.
torej v radencih nisi laufal?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA