prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Asparagus
Vidim, da vas veliko uporablja ure, meri pulz, porabljene kalorije... Mene bi predvsem zanimalo, koliko kilometrov pretečem na posameznem treningu in kakšen imam tempo na kilometer, zaenkrat imam samo približne podatke. Ker bi želela še napredovati, bi bilo najbrž dobro vedeti, kdaj tečem v pravilnem tempu :?:
Nisem kakšen hud ljubitelj tehnike, priznam, da si tekaških ur še nisem od blizu ogledala. Kaj bi mi priporočali? :?:
 luzr
Ena možnost za tiste, ki odklanjajo tehniko.
Progo izmeriš z avtom, odšteješ 2 do 10%, kolikor kaže števec več.
Čisto dovolj natančna meritev je s kolesarskim števcem.
Potem si s kamni ali količki označiš progo.
Z najpreprostejšo uro ali telefonom lahko potem oceniš hitrost.

Če to ni tisto, kar iščeš povej koliko si pripavljena odšteti za "instrument".
Katere funkcije želiš?
Uporabniški avatar
 kustus
lp

ali pa v telefonskem imeniku po karti izmeriš pretečeno progo nato izračunaš hitrost.
Uporabniški avatar
 Wega
Ah te igračke so bolj za nas dedce. Sicer pa je ena od vstopnih igračk polar sd200rs, torej s pasom za pulz in footpodom za izmero razdalje.
Uporabniški avatar
 Asparagus
luzr napisal/-a:Ena možnost za tiste, ki odklanjajo tehniko.
Progo izmeriš z avtom, odšteješ 2 do 10%, kolikor kaže števec več.
Čisto dovolj natančna meritev je s kolesarskim števcem.
Potem si s kamni ali količki označiš progo.
Z najpreprostejšo uro ali telefonom lahko potem oceniš hitrost.

Če to ni tisto, kar iščeš povej koliko si pripavljena odšteti za "instrument".
Katere funkcije želiš?

Saj približne podatke imam, zmerjene z avtom(kjer se da) in navadno uro(na kazalce), že štoparica bi bila napredek. Če pa že razmišljam, da bi si nekaj kupila, me zanima, zakaj te ure dejansko uporabljate. Ali so res bolj igračke za velike fante, kakor je rekel Wega.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Asparagus napisal/-a: Saj približne podatke imam, zmerjene z avtom(kjer se da) in navadno uro(na kazalce), že štoparica bi bila napredek. Če pa že razmišljam, da bi si nekaj kupila, me zanima, zakaj te ure dejansko uporabljate. Ali so res bolj igračke za velike fante, kakor je rekel Wega.

Zanimivo!
Približne podatke imaš, imela bi pa uro, ker te zanima, zakaj te ure uporabljajo drugi. Ful dobro. Si zelo raziskovalna oseba.
Je pa res, da so to igračke, ki te kmalu potegnejo, da se več časa ukvarjaš z njimi, kot s tekom. Ne vem pa, zakaj bi bile to igračke za fante ali velike fante?
Sam sem si nabavil najprej Sigmo, potem Polarja in nato Garmina. Z vsemi sem bil zadovoljen, a z Garminom FR 305 sem srečen :D
Odgovor je v analizi, ki ti jo omogoča softver, grafi, tabele ... za vse kar te zanima - pulz, tempo, hitrost, čas, kalorije, višina, izris proge na karti, pregled vseh parametrov po vmesnih časih in oh in joj.
@Asparagus, obilo užitkov ob raziskovanju kaj počno veliki fantje :wink:
saj veš, da se malo hecam, pa lep tek ti želim 8)
Uporabniški avatar
 Wega
Oh, ne me preveč resno jemat. Saj je tudi za velike punce. ;)
Mnenja so namreč tu zelo različna. Na začetku sem uporabljal čisto navadno no-name štoparico z merilcem srčnega utripa, razdaljo pa sem meril z MapMyRun zemljevidom (http://mapmyrun.com).
Sedaj ko imam polarja ki mi meri še razdaljo se mi zdi da sem malo bolj svoboden pri teku - ampak to samo zato ker sem obseden s tem, koliko sem pretekel, kako hitro sem pretekel, kakšen je moj povprečni čas itd... sicer pa zadostuje tudi navadna ura in spletni zemljevid.
Je pa res nekaj: Ko boš enkrat napredovala je prav, da se malo nagradiš za ves ta trud, ki ga vlagaš v svoje zdravje in počutje. Ena takale 200 evrska igračka je pravi balzam za dušo.

Še drugi proizvajalci:
Garmin
suunto
sigma
cardiosport
Uporabniški avatar
 MareMare
Kot tekač začetnik sem začel v stilu wege z manj znanimi in opevanimi igračkami in na splošno z opremo.To pa zato,ker še ne vem kako daleč bom šel s treningi in mi je metanja € za high tech opremo renomiranih znamk čisti nesmisel (soldov ni škoda edino za superge,tu se ne splača šparati :wink: ).

Moja tekaška igračka:
http://www.sigmasport.com/en/produkte/p ... /onyx_fit/ ,ki me s svojimi fukcijami trenutno povsem zadovoljuje (pulz,povprečen,max,območja,kalorije).Tempo si preračunam sam.
Ampak,da bi z avtom meril razdaljo :oops: .Sem si veliko pomagal z
http://www.gov.si/cvi/slo/indo/indo2002 ... erat40.htm ,google earth je tud dobra stvarca,vendar ne pokriva vseh mojih tras.

lp
Uporabniški avatar
 Asparagus
Hvala za vse nasvete. V kakšen večji nakup ne bom šla, najbrž se tudi potem, ko bom pretekla več, z analizami ne bom ukvarjala in bi bila ura bolj slabo izkoriščena.

Danes sem prvič letos pretekla 9,5 km(upam, da res), čas je bil 64 minut. :?:
To je zasluga dveh cuckov, ki sta me napadla na tretjini poti, zaradi njiju sem naredila dodatna 2km in upala, da ju bodo lastniki ta čas zaprli :evil:
Na srečo so ju res, ampak spet se nekaj časa ne bom upala na svojo najljubšo progo.
 luzr
Še ena varianta je relativno poceni in cenena ura, s pulzmetrom in merilnikom razdalje, znamke Energetics. 62€. V "interšportu".
 Bojan_K
Sam sem pred kratkim nabavil Garmin Forerunner 50, s foot podom. Meri razdaljo, hitrost, pretečen čas na km, nastaviš si lahko željeni tempo ipd. Sem zadovoljen z njo, je mal cenejša kot tiste z GPS-om, pa pač manj natančna (mal več dela z uravnavanjem).
 luzr
merika napisal/-a: Objavljeno: 13. 3. 2008, 12:34

Vsi, ki imate izkušnje s Suntom in Polarjem .. Je Polar res toliko boljši, da opraviči razliko v ceni ? Ker tale T1 ponuja ogromno funkcij za solidno ceno.

imela bi eno uro, ki meri utrip, kalorije in mogoče še pod za zraven, da mi malo merila razdalje . Ne vem, kaj bi mi ustrezalo .... Polar mogoče rs200, samo ko je oblikovno grd ! F 11 ženski mi je všeč, samo nima možnosti foot poda ! O Suuntotih pa nimam pojma ...

Tole sem si dznil prenesti iz teme, kjer ni bilo odziva.

Merika, poglej kaj je bilo tu napisano.
Ali se ti zdi Polar RS800 SD tudi grd?
Če je odgovor da, ostane kot možnost Suunto in Sigmasport.
Obe znamki imata zelo podobne ure.
Za Suunto T3(150€), T4(200€) in T6(400) obstaja možnost nakupa nožnega senzorja za 100€.
Cene so uradne, na spletu dobiš ure tudi ceneje.
Včasih ima celo zastopnik kako ugodno ponudbo.
Dobi se tudi komplet T3 s "footpodom" (za ceno ne vem natančno, okoli 250€?).

Bistveno cenejša je v zgornjih zapisih omenjana Sigmasport Fitwatch, ki ponuja za 70€ tudi nožni senzor.
Čisto solidna ura, ki sicer nima možnosti prenosa podatkov v računalnik.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA