prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 lukkka
Ja... sej plan imaš u redu postavljen, samo sam bi raje malček zmanjšal tekaške kilometre in pojačal kolo.

Problem je v tem, da imaš na olimpiku 90km bicikla. Če jih boš delal 150/mesec, bi to lahko bilo premalo. Čim večkrat recimo odpelji 40-60km potem pa probaj odlaufat še 5km. To bi bilo idealno za olimpika. Ni pa za pretiravat s tem. Ena taka kombinacija tedensko bi morala biti dovolj.

Za polovičko bo pa treba 40-10 ali 60-10 ali 80-5ali10 kombinacije kolesa in teka.

S plavanjem je pa tako... sam sem vedno plaval kar v kosu. Na trening 1,5 ali 2 ali 2,5km. Sem pa ugotovil, da drugi več plavajo intervale, kar je tudi u redu, če ne celo bolje.

Recimo plavaš 3x tedensko - pa greš 1. 10x50 + 5x100, 2. 5x200 + 5x100, 3. pa kar 2000 ali 1500 v kosu. Tako malo popestriš treninge, je pa disciplina kjer je najbolj važna tehnika - in s tem tudi koliko se matraš.
Nazadnje spremenil lukkka, dne 29 Feb 2008, 14:04, skupaj popravljeno 1 krat.
 zafi
Na olimpiku je 40 km kolesa :wink:
 hitrijoža
Še zdaj ne vemo, kje in kdaj v tem času trenirati plavanje, recimo v Ljubljani, da se ne bi hodili kopat.
 ton
Lej, vsak klub ima svoje termine in proge - upam, da ni preveč reklamantsko, če ti dam povezavo na svojega: www.3ksport.si
 damjan10
ton,

najlepša hvala.

Sem Kogoju napisal mail.
Uporabniški avatar
 lukkka
Ja sej, zafi - preveč tipkam, pa se zatipkam - polovičko sem mislil...

Plavat pa jaz drugače hodim kar v tivoli, eni hodijo pa na DIFa... po želji.
Uporabniški avatar
 lukkka
ni isto kot osebni trener, je pa v redu in bolj ekonomično :lol:

nekaj za lažje plavanje
 mihabr
Moje mnenje o treniranju rekreativca (sem že 7 let v triatlonu in imam že kar nekaj štartov; največ je šprintov in olimpikov, ter dva IM70.3):

-plavanje 2*na teden (če se da 3*)
-kolo 2*na teden
-tek 3-4* na teden

Seveda je pa tudi odvisno od obdobja (baza, predtekmovalno obdobje, tekmovalno obdobje,...teden pred triatlonom), želje, časa na razpolago,...

Če koga veseli treniranje v enem najboljših klubov v SLO (TK Ljubljana) dobi več informacij na:
Web: http://www.triatlonklub-lj.si
E-pošta: info@triatlonklub-lj.si

V letošnji sezoni se je klubu pridružilo kar lepo število novih članov (od začetnikov do "starih mačkov")...sem prepričan, da se za vsakogar najde primerna skupina za treniranje pod vodstvom enega najboljših slovenskih dolgoprogašev ta hip Petra Harnolda...vedno pa pomagajo/mo še ostali najboljši tekmovalci iz kluba
 damjan10
jaz nameravam na polovičko s cca. 15km plavanja, 250km kolesarjenja in 150km teka mesečno (od marca do septembra, polovička bo oktobra).

upam, da bom sposoben oddelati polovičko!
Uporabniški avatar
 Bor
damjan10 napisal/-a:jaz nameravam na polovičko s cca. 15km plavanja, 250km kolesarjenja in 150km teka mesečno (od marca do septembra, polovička bo oktobra).

upam, da bom sposoben oddelati polovičko!

kakšno polovičko?
 damjan10
polovička:
- 1900m plavanja
- 80km kolesa
-20km teka
 ton
Kero polovičko, Damjan? Mljetska letos bo ali ne? Mene strašno mika, ampak bom takrat še povožen od Berlina.

Glede treninških orientirjev kot začetnik ne znam kaj pametnega svetovati, lahko pa pritrdim Luku, naj bo vsaj en trening na teden B&R, torej tek neposredno po biciklu. Mene je ta prvina lani na obeh olimpikih hudo potrla: najhuje je bilo, ko sem skočil s kolesa kot gazela, po 500 metrih teka pa niti gela nisem mogel odšraufati in sem se transformiral v lazarja, tako izčrpan sem bil. Pa je tek kao moja najmočnejša disciplina...
 damjan10
upam, da bo letos Mljet!

za kakšno drugo polovičko (halfironman) v letošnjem letu "še" ne vem!

če kdo ve še za kakšno polovičko v naši bližini naj mi sporoči!
 mihabr
Polovičke!

AUT:
24.5. St. Poelten IM 70.3 (edini uradni IM 70.3 v AUT, kvalifikacije za WC IM 70.3 na Floridi)
24.5. Graz
31.5. Dunaj (Viennaman)
23.8. Waldvietler - Eisnmann

ITA:
18.5. Viverone
1.6. Rio Marina
14.9. Mergozzo

HUN
...Slovenci so hodili v Fonyod (Blatno jezero)

Drugače pa še se jih najde ogromno v Nemčiji in Švici

LP
 damjan10
mihabr,

najlepša hvala za koledar polovičk!

upam, da bo na Hrvaški web strani kaj kmalu plan triatlona za leto 2008!

trenutno treniran
- cca 50km tedensko teka
- cca 80km tedensko kolesa
- cca 3km tedensko plavanja

po cca 20-30km kolesa še cca 5-10km teka

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA