prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 krota71
Ko je ravno podobna tema, ne bom odpiral nove.
Ali je možno, da na merjenju stopala "pokaže" nevtralno, pri daljšem teku pa "nastopi" pronacija. Do sedaj sem tekel večinoma tja do 15 km in nisem imel nobenih težav (asics nimbus), ko pa sem prestopil to mejo je pa nastopila težava s kolenom. :?:
Uporabniški avatar
 EVicA
Primula napisal/-a:
EVicA napisal/-a:Tudi jaz bi rekla, da Wave Rider niso za pronatorje. Sem jih kupila, ker sem bila v prepričanju da sem supinator (visok nožni lok, obrabljen podplat na zunanji peti). Dokler je bilo blaženje še med ohranjenimi je bilo vse OK, sedaj pa tako švedram v njih, da je groza. Nakopala sem si celo poškodbo, saj imam "forfoot pronation".

Kot bi opisala moje početje in probleme :D

Enako sem bil prepričan, da sem supinator :arrow: spomladi kupil Adidas Supernova Cushion :arrow: najprej boleče koleno, nato vneta ahilova tetiva (izpadel letošnji maraton) :arrow: V Koala Sportu na Bledu postavili diagnozo "forfoot" :arrow: kupil Asics gel GT 2120 :arrow: bolečine šle na dopust :D

Jaz sem dal okrog 110€, jih imajo pa v InterSportu v akciji za okrog 85€ :arrow: toplo pripročam

Je tudi meni v Coali ponujal te, samo mi niso sedle na nogo. Sem se počutila precej kot v cokljah. :?
 ASICS
Pozdravljeni,
takole gre. Glede na to da imaš majhne težave, priporočam sledeče: Nevtralen tekač, lahko uporablja Kayano13 ( ali kaj drugega v razredu stabilnost) za daljše teke nad 1 uro. Nimbus pa lahko uporablja za hitre treninge, intervale in teke od 45 minut do 1 ure.
S tem rešiš kasnejše zvračanje stopala na noter (po 1 uri), ko so mišice že utrujene in ne stabilizerajo več gležnja tako kot na začetku
Upam, da sem pomagal.
Drugače je pa NIMBUS 9, tekaški copat leta 2007
http://www.runnersworld.com/article/0,7 ... -0,00.html
 krota71
Ali bo letos še kje priložnost preizkusit ASICS. Sem malo pregledal forum in ASICS-ovo spletno stran in razmišljam, da bi preizkusil 2120.

LP
Uporabniški avatar
 EVicA
Ker smo o tem problemu že debatirali v tejle temi, jo bom zopet uporabila, da mogoče dobim nasvet iz prve roke (mogoče Stojan iz TS Čopova).
Skratka, jeseni bila na Čopovi, kupovala copate za hudo pronacijo in ozko stopalo. Ker od poletnih modelov ni bilo nič kaj dosti več na zalogi, sem kupila zimske Adidas Supernova Control, ki se žal niso obnesle tako odlično, ker so se izkazale za čist preširok model. Sedaj bi počasi kupila poletni model in me zanima kateri pridejo v poštev.
Po malo brskanja po spletu sem prišla do nekaj modelov, ki pa jih nisem zasledila pri naših prodajalcih: Asics Gel-Evolution, Asics Foundation in Mizuno Wave Inspire, ki v Slo baje pridejo avgusta. No, obstaja pa še možnost Asics GT2120. Vendar to je že star model in zopet vprašanje, koliko ga bo na zalogi. Ima mogoče kdo že izkušnje s temi modeli?
 ŽULJ
krota71 napisal/-a:Ko je ravno podobna tema, ne bom odpiral nove.
Ali je možno, da na merjenju stopala "pokaže" nevtralno, pri daljšem teku pa "nastopi" pronacija. Do sedaj sem tekel večinoma tja do 15 km in nisem imel nobenih težav (asics nimbus), ko pa sem prestopil to mejo je pa nastopila težava s kolenom. :?:

Vzrok težav je lahko tudi v prehitrem povečanju števila pretečanih kilometrov.
Uporabniški avatar
 GTA
Vprasanje Semiko Marucelj in drugi, ki ste v tem doma!?

Vedno sem tekel vse treninge in nekatere tekme z Mizuno Rider copati, obcasno zadnje leto tudi z Creation (kot bi tekel po blazini, samo da so dosti tezje od Rider), tekme pa z Aero (nikoli nobenih resnejsih poskodb, ki bi bile odvisne od izbire copat), v decembru pa sem za hitre teke zacel uporabljati Elixir - napaka(razprodaja...) - menda so za pronatorje, moje stopalo pa je povsem nevtralno. Sem jih ze podaril kolegu. Aero copat ni vec na trgu. Kaj priporocas za hitre krajse teke in tekme. Sicer nisem ne vem kako navezan na Mizunke, so mi pa do sedaj dobro sluzile.
Uporabniški avatar
 Bernie
OJ!

Tudi jaz imela podobne težave,tako, da se na mizunke sploh nisem mogla navaditi. Kupila Asics, zadovoljna.
LP Bernie
 ASICS
Pozdravljen,
odgovor na tvoje vprašanje se glasi!
Za hitre treninge in teke ti priporočam:
ASICS DS - TRAINER
ASICS DS - RACER

Obilo užitka pri teku

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA