prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 lunca1
ali ima kdo mogoče navodila za to uro v slovenščini, ki bi mi jih lahko poslal, oziroma, če kdo ve, kam naj se obrnem, da jih dobim.hvala

lp
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ne bom ti odgovoril neposredno, ampak če si uro kupila v Sloveniji ji MORAJO biti priložena navodila v slovenščini, kot to govori zakon o varstvu potrošnikov. Zato jih zahtevaj od prodajalca! V nasprotnem primeru ga prijavi tržni inšpekciji.

Zakon o varstvu potrošnikov določa, da mora proizvajalec blagu, pri katerem je za pravilno uporabo potreben določen postopek ali pa bi potrošnik z napačno uporabo lahko povzročil nevarnost zase ali za druge ali onesnažil okolje, priložiti navodilo za uporabo, ki mora biti v celoti v slovenščini in lahko razumljivo. Prav tako je tudi podjetje dolžno priložiti navodilo za uporabo pri prodaji blaga potrošnikom. Za proizvajalca se štejejo tudi uvoznik izdelka, predstavništvo proizvajalca v Republiki Sloveniji, ali katerakoli druga oseba, ki s tem, da blago označi s svojim imenom, blagovno znamko ali z drugim znakom razlikovanja, daje videz, da je proizvajalec. Če je torej za pravilno uporabo blaga oz. njegovih funkcij potreben poseben postopek, na kar lahko kaže tudi dejstvo, da so priložena navodila v tujem jeziku, bi moral proizvajalec oz. njegov zastopnik ali prodajalec priložiti ustrezna navodila v slovenščini. Potrošniku predlagamo, naj prodajalca ali uvoznika, ali pa kar oba, opozori na določila Zakona o varstvu potrošnikov in zahteva navodila. Če jih kljub temu ne bi dobi, svetujemo, naj podjetje prijavi tržnemu inšpektorju.

Lep pozdrav

Bojan
Uporabniški avatar
 cvalenti
Saj nikjer ne piše ,da je kupila novo uro.No za polarja boš dobila vse papirje pri Čerinu v Lj.Če jih tam ne boš (močno dvomim,ker jih imajo-fotokopirane),mi pošlji ZS in bom malo pobrskal po papirjih in ti jih bom skopiral in poslal.

lp
 lunca1
ura je bila kupljena v italiji - nova, tako, da slovenskih navodil ni. bom najprej poiskusila pri čerinu, če tam ne bo nič, se pa oglasim. hvala
 KTr1sk
Jaz pa rabim pomoč glede nastavitve višinometra "Altitude", hotel sem si jo kalibrirat, ampak mi je zdaj se resetiral in imam zdaj 0m, v slovenskih navodilih nisem našel tega podatka, kje se to nastavi, v ang pa sem našel ampak mi ne uspe, če kdo ve kako naj naredim se zahvaljujem, hvala
lp
Tomaž
p.s. sem resetiral uro in zdaj kaže kolikor toliko vredu
Uporabniški avatar
 brankos
nastavitev izhodiščne NDM - z zgornjim desnim gumbom naklikaj do OPTIONS, nato naprej na FUNCTION in v tem meniju na ALTITUDE - z desnim zgodnjim gumbom potrdi ON in nato v naslednjem koraku nastaviš izhodiščno višino v metrih. Dvigaš z desnim zgornjim, spuščaš z desnim spodnjim. Vse izbrane vrednosti potrjujejš z rdečim (Start) gumbom. Upam, da ti je čist "domača" razlaga rešila problem.
 KTr1sk
brankos napisal/-a:nastavitev izhodiščne NDM - z zgornjim desnim gumbom naklikaj do OPTIONS, nato naprej na FUNCTION in v tem meniju na ALTITUDE - z desnim zgodnjim gumbom potrdi ON in nato v naslednjem koraku nastaviš izhodiščno višino v metrih. Dvigaš z desnim zgornjim, spuščaš z desnim spodnjim. Vse izbrane vrednosti potrjujejš z rdečim (Start) gumbom. Upam, da ti je čist "domača" razlaga rešila problem.

hvala, mi je uspelo nastavit ročno...ne bi znal brez pomoči, čeprav sem tud tukaj not nekaj gledal samo mi ni bilo jasno kako
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Ko smo ravno pri teh urcah 725, 625 A kdo ve :?: koliko časa naj bi bile še v prodaji, ali se jim že izteka rok uporabe :?:

LP Bojan
 ZigaS
tudi meni se zdi to vprašanje zanimivo, potem sem se namreč tudi jaz spraševal.

Model S625x/725x je na tržišču že nekaj let, vendar se mi zdi, po lastnih izkušnjah, da gre za odličen pripomoček (S625x). Sam sem namreč gledal tudi RS800 sd (tekaški model) in kasneje RS800 g3 (multisport model, ima namesto footpod-a GPS). Pa vseeno se mi zdi slednji bolj kombinacija nekakšne tekaške in outdoor ure. Verjetno imata oba modela prednosti/slabosti. Mene je predvsem zanimalo ali bo S625x zamenjal kakšen novejši naslednik, pa je to zaenkrat očitno RS800 g3. Je pa tako, če se slučajno odločaš za nakup, se mi zdi 625/725 smiseln nakup, slej kot prej ga verjetno več ne bo, pa še fino je pokoristiti kak popust če imaš možnost oz. pobrskati kje je cenejši, med 625/725 in 800 je v ceni namreč kar konkretna razlika (seveda tudi odvisno od ponudnika)

P.S. podobno kot je pri Garminu, se mi zdi da večina odkriva kako dober nakup je HR305 (sam ga sicer nimam, pa me mika), šele sedaj ko je tu 405-ka, ki je meni sicer všečna oblikovno, je pa res da je to tudi vse kar me vleče da bi jo imel, morda brezžični prenos, kajti glede na ceno ki jo ima sedaj 305 (nekje celo pod 240€, vem da je bila pred časom krepkih 350€) se mi zdi zadeva zelo zanimiva, je pa res da je oblikovno ogromna, vendar mene to ne moti, teh ur tako ne nosim v vsakdanu, pač pa bi jo uporabljal le pri treningu. Največja prednost starejših modelov je namreč, da o njih lahko marsiga vprašaš kako se obnese/ima hrošče,... pri novem pa je treba počakat al pa kupit.

Lp, ZigaS :D :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA