hoj,
začet moram pri vremenu, saj je prav to oz. njega napoved žal odvrnila številne prijatelje škrapinga, pa je bila zaradi tega konkurenca okrnjena in zvečer ko je na škrapingu žur kar malo dolgčas

V petek zvečer smo se torej še vedno optimistično skozi snežne zamete vozili čez Velebit, ker so tunel pri Sv.Roku enostavno zaprli. Po cestah je bilo več snega kot ga že nekaj zim pri nas ni bilo. Še dobro, da nas država posliljuje z zimskimi gumami....In sem si rekel, gremo na Pašman vsaj na eno črno rižoto, če pa se naredi vreme, gremo pa laufat! In seveda je bilo jutro fenomenalno, od vzhoda se je jasnilo, okrog 10 stopinj in brez vetra, prosti Velebitu pa se je postavil temačen, siv zid oblakov in risal neverjetno pokrajino.Lepo, lepo, lepo.
Progo so leto precej spremenili, tako da so se lepo menjali tekaški in škraparski odseki. Standardno pa je v traso vključen celoten Pašmanski zaglav, ki je zahteven in utrujajoč, pa vendar noro lep. Teči, gibati se preko divjih škrap, sistemov kamnitih polic čisto malo nad morjem je čudovito. Šlo pa je, kdor pozna Bojana, precej značilno

Po 10 minutah je nenadoma zginil z zarisane proge in na 1KT dobil lepo prednost, ki jo je držal skoraj do konca. Z Branetom in Matejem smo vztrajno sledili vodilni skupini, Matej pa je nekje pred 9KT malo zaostal (škoda da se je izgubil, tja do 9ke mu je res dobro šlo). In - na 10KT z Branetom ujameva Bojana, ki je že nekaj časa zaman iskal kontrolo. Potem ko nam jo je le uspelo skupaj najti, smo jo v zmernem tempu odpujsali proti cilju. Škraping letos torej res fantastičen, še boljša organizacija, še bolj prijazni ljudje, imeniten začetek sezone, ki jo bo letos po mojem mnenju zaznamovala slovenska treking liga

Le večerno žurko sem na žalost prešprical....
lpŽ