Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Susanne
Za nekatere (beri mene) je zen tempo 6 in več...........
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Zdravo

Ker imam še nekaj drugih obveznosti, na vašem koncu se vam bom pravgotovo pridružil pri prvem pomladanskem teku, verjetno je treba biti na štartu zaradi plačila štartnine vsaj do 10:30

LP Bojan :D
Uporabniški avatar
 Fotr
Kot že rečeno, bo del teka potekal skozi Kurjo vas. Kurja vas je svetovna znamenitost in je značilna po tem, da je svetovna rekorderka med naselji po številu olimpijcev na prebivalca. Zato glejte tudi okoli sebe, kajti skoraj zagotovo bo vsak tretji navijač v Kurji vasi olimpijec.

Pod Mežaklji, katere del je Kurja vas, smo včasih rekli gorenjska Sibirija. Takrat so bile zime še brez ozonske luknje in globalnega segrevanja. Takoj je zamrznil vsak ribnik in ni čudno, da je tam tekla zibelka jeseniškega in slovenskega hokeja. Sicer so češnje zrele ravno tako junija kot v ostalih okoliških krajih, z razliko, da so cvetoče in zrele češnje Pod Mežakljo od prejšnjega leta.

Leta 2000 so slovenski športni novinarji izbrali slovensko hokejsko ekipo stoletja. V njej so naslednje legende hokeja: vratar Anton Gale, branilca Viktor Ravnik in Vlado Jug in napadalci: Rudi Hiti, Albin Felc in Viktor Tišler. In odkod so doma? Vsi so iz Kurje vasi!

Toliko samo kot zanimivost, da vam bo tek bolj pester in privlačen. Kurja vas se začne takoj, ko bomo pretekli most čez Savo, tekli bomo tudi mimo športnih igrišč in hokejske dvorane, Kurjo vas pa bomo zapustili, ko bomo zavili pod avtocesto na obronek Mežaklje.

Potem bomo pritekli na Hrušico, ki je znana po tem, da je redka vas brez cerkve in da ima svojo revolucijo. Tako se reče stavbi, ki je nastala, ko so kopali železniški tunel skozi Karavanke. Seveda je iz Hrušice še en hokejist, ki ga ne bom posebej predstavljal. Anže Kopitar, vendar tudi njegove korenine prihajajo iz Kurje vasi.

Trasa se potem obrne nazaj in poteka po asfaltirani dovozni cesti, ki jo rekreativci vsestransko uporabljamo za tek, rolanje, kolesarjenje, rolkanje, sprehajanje in treninge. Poteka ob Savi, enkrat na desnem drugič na levem bregu. Potem bomo, če se ne motim Savo prečkali čez Hermanov most in po kakšnem kilometru še enkrat čez nov most. Potem smo pa tam.

Tako, ne bo vam dolgčas niti med tekom, kaj šele pred in po njem. Zato kar pridite, namenite se v Planico, ampak tam je tako ali tako preveč vetrovno, zato se ustavite na Jesenicah in se udeležite ali pa si samo oglejte 1. pomladni tek.
Mi bomo tam! :twisted:
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Hvala za izčrpne informacije :idea: , vsekakor bom pozoren na navijače, prav gotovo pa ne bo slišati:
LEJ TE NORCE, A NIMAJO DOMA NOBENGA BL PAMETNGA DELA

no sej take stvari vedno bolj poredko slišiš, :D

Da me nebo kdo narobe zastopu (fotr) take informacije so vedno dobrodošle 8)

Malo pa je potrebno narediti tudi reklame saj se je kar nekaj prijav nabralo, upam da se ne bodo ustrašili par kapljic dežja ki je napovedan :wink:

LP Bojan
Uporabniški avatar
 tae
Zanimivo, da ni prijavljene še nobene moške ekipe.
Uporabniški avatar
 bobr
Hm ne vem kako sem spregledal ta tek, očitno sem preveč navijal za soline :oops: Včeraj pa od matjaža zvem da gre on sem.
Vidim da bo lušten tek tole. Tae a si mogoče zvedel a je proga res točno 10km? A kdo ve je kaj višinskega vzpona na progi? Je kdo za hitro trojko?
Ajej odločit se bo treba...
Uporabniški avatar
 tae
bobr napisal/-a:Tae a si mogoče zvedel a je proga res točno 10km?

Menda, da 200 m manj.
Uporabniški avatar
 EVicA
Proga se do točke obrata na Hrušici v povprečju dviga, vendar malenkostno, z ene tremi mini valovi, nazajgrede pa se spušča. Še najbolj neprijeten bo verjetno zadnji klanček pred obratom, ko se je potrebno vzpeti na nadvoz nad avtocesto, ki se potem na drugi strani takoj spusti nazaj na prvotno raven. Sicer pa ni nobenih hudih klančin.
Uporabniški avatar
 Radolca
Evica, ali je obrat proge tam, kjer se zavije na Hrušico?
Dve leti sem živel na hrušici in mal poznam tisti kraj 8)
Uporabniški avatar
 EVicA
Vzporedno s tistim križiščem ja, seveda pa se ne bo teklo po glavni cesti. Proga tam bo na desnem bregu Save, glavna cesta in Hrušica pa sta na levem.
Uporabniški avatar
 Radolca
a pol se bo skoz teklo po isti strani save? Razen na štartu
Uporabniški avatar
 miro
Sej bomo jutri tako vsi spoznali točno progo. Ne se toliko sekirat,vsi jo bomo zmogli, celo jaz, ki sem bil kar šest tednov "out", pa še sedaj moram lepo počasi.
Fotr se mi zdi , da ne bo treba čez Hermanov most, se bo po mojem teklo kar po Prešernovi ulici, no ne vem točno, bomo videli jutri.
Komaj čakam, da vidm zopet "staro gardo TF" in spoznam še kaj novih!
Lp-se vidimo jutri!
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA