Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Debeluh
A se bomo kaj prej kje dobili, da koga od forumovcev spoznam, ker sem jaz tu tud malo nov :oops: :oops: :oops:
Me pa je še vedno strah, da bom pešačil tudi dol in da zato ne bom imel priložnosti spoznat koga od vas. :cry:

P.S. Kranjske Gore pa ne poznam dovolj, da bi vedel za kake gostilne. :( Jih pa z veseljem spoznam :D :D :D
Uporabniški avatar
 ero
Debeluh napisal/-a:A se bomo kaj prej kje dobili, da koga od forumovcev spoznam, ker sem jaz tu tud malo nov :oops: :oops: :oops:
Me pa je še vedno strah, da bom pešačil tudi dol in da zato ne bom imel priložnosti spoznat koga od vas. :cry:

P.S. Kranjske Gore pa ne poznam dovolj, da bi vedel za kake gostilne. :( Jih pa z veseljem spoznam :D :D :D

hoj in ne skrbi - pred startom bo dovolj časa, da se spoznamo in da se dogovorimo, kam gremo po teku na sok :D
Uporabniški avatar
 bosin
Ero, majhen popravek.Iz prve roke.
Letos bo štart prestavljen na prostor za hotelom Prisank, približno tja, kjer je postavljen prireditveni šotor. Potem se teče pod smučiščem na glavno cesto pri hotelu Lek in ...gas..
Vse ostalo pa drži.
Še to: postaje z vodo bodo najverjetneje tri, (na 12km!), tako, da se žeje ni bati. Zapora ceste pa bo trajala le eno uro ( žal ne gre drugače, menda je tak zakon), zato pazljvost pri teku zadnjih par ovinkov :wink: ne bo odveč.
 dragons
Lansko leto je bila zapora 90 minut .V 91 minuti so že podiral ciljni prostor tako da so zadnji zbegano iskali cilj.A to pomeni da bodo letos začeli s pospravljanjem že po eni uri. Zgleda bo potem velika večina tekla med avtomobili.
Uporabniški avatar
 Fotr
Zelo me ima, da bi se nas zbralo okoli 20 do 30 počasnih tekačev in bi na Vršič tekli 3 ure tako, da bi zasedli vso širino ceste, pa naj avtomobili vozijo v koloni za nami. Tudi nasproti vozeči bi morali stati. Saj na Vršič ni avtocesta ali cesta rezervirana za motorni promet, je tudi cesta za pešce. Če bi bili turistični ljudje zato, da se ohrani ta gorski prelaz, bi bil pol dneva Vršič odprt za motorna vozila, pol dneva pa za pešce.
Če organizator ne zna poskrbeti za zaporo ceste, potem je treba take teke bojkotirati. Ali bo skrbel za tekače ali za šoferje. Nima smisla organizirati nekaj, če ni sposoben zavarovati tekačev. Pri kolesarskih tekmah je Vršič zaprt vse dopoldne. Smo tekači manj vredni?
Uporabniški avatar
 bosin
Glej, na vrhu prelaza ni ravno veliko prostora.Ciljni lijak je tako stisnjen ob desni rob ceste, dokler ni prometa, je vse Ok, ko pa začnejo voziti kamiončki, kamperji s turisti, in avtobusi istočasno v obe smeri, nastane pa....Zato je treba vse skupaj čimprej pospraviti. Ampak, lani res ni bilo prehudo, v eni uri in pol so praktično vsi v cilju. Saj na mnogih drugih tekih (tudi na Lj. maratonu, pa italijanski del sežanskega teka, pa..... ) malo počasnejši ali celo vsi tekači tečejo pri odprtem prometu, pa ni zato nobene panike.
Uporabniški avatar
 bosin
Fotr, tudi s tabo se strinjam, a samo delno. MORALO bi se dati zapreti cesto za dalj časa, pa se NE DA. Paje pri tem organizator nemočen, verjemi. In vsak, ki se je že kdaj srečal s tem problemom pri organizaciji športnih prireditev, mi bo pritrdil. Cesta na Vršič jae pač državna cesta in s tem se vse želje (tudi organizatorjev) zaključijo. Lahko mi pa tudi verjameš, da bi odpadlo veliko problemov z varnostjo, logistiko in še čem, če bi bilo možno pridobitizaporo za dalj časa
Uporabniški avatar
 Fotr
No saj se ne jezim na organizatorja, ki je verjetno dal vse od sebe, da bi pridobil kar največ časa, jezim se na tiste, ki o tem odločajo. Ta teden bo menda cesta zaprta cele dneve par dni, pa nobene panike. Izgovor, da je velik promet ne vzdrži, promet na Vršič je velik zaradi teka, če teka ne bi bilo, bi bil promet kot ostale dni. Ne vem, kdo daje dovoljenje za zapore ceste, ali upravna enota ali republika, vsekakor so tam zadrti birokrati, ki ne vedo, kaj je komu namenjeno. Pozimi naj gredo kidat sneg na Vršič, pa bodo imeli vseskozi prevozno.
Uporabniški avatar
 Debeluh
Sem malo zmeden :? :bum: :?

Kolesarski "juriš na Vršič" zapre cesto za več ur, tek pa ne? :?

Fotr, s tabo se strinjam in če si res za, se ti pridružim pri počasnem teku pa zapremo cesto sami :evil:
 Gost
Fotr, živjo, kot prvo ne pozabi, da imaš danes na FŠ sestanek.
Kot drugo imaš prav glede zakonov, ki niso za ljudi in zdravje, temveč za pleh in biznis.
Nekaj nazaj sem v Poletu napisal Kolumno Ke kaco fai in omenil, da - ko se bomo rekreativci združili - bomo res močna sila in nas ne bo nihče zajebaval. In bomo lahko dosegli svoje - od tekaških stez, kolesarskih poti in recimo nižjih pripevkov za zdravstveno zavarovanje, ker nekaj storimo zase ...
Ampak tako zadevo moramo dobro pripraviti in jo napovedati in morda res enkrat zapreti cesto - a ne na Vršič, ker bomo s tem samo škodili Trentarjem, ki so že tako pol leta odrezani od civilizacije. Tudi zaradi te nesrečne ceste ...
Naj vas pomirim in povem, da bomo zaporo malo podaljšali, oz. da jo bodo, ker mene ne bo tam, bodo pa fantje, prijatelji, s katerimi smo skupaj naredili Ženski tek.
Pojdite na Vršič in uživajte, saj je prečudovit in sploh ni pretežak. Vsaka 21 km razdalja je neprimeroma težja. Samo počasi začnite.
Pogum - in najlepši dan vam želim!
Vršič je čaren.
Primož

P.S.
Informacija glede kolesarskega Vršilča. Tudi tam je zapora le eno uro in ne cel dopoldan, le "kolesarski frker" je celo dopoldne ali popoldne (odvisno od štarta), ker se kolesarji vračajo v dolino.
Uporabniški avatar
 bosin
Kolesarji pridejo gor v približno enekem času kot tekači. Lani sem bil na kolesarskem Jurišu za "metlo". Z avtom sem poskušal čimdalj blokirati cesto pred ostalim prometom. Ne bi verjeli, kaj vse sem poslušal, kako so bili nekateri vozniki agresivniin kaj vse so poskušali. Za vsako ceno so hoteli izsiliti prehod, ne glede na vse argumente (2000kolesarjev na vrhu, nobenega prostora, nevarno..itak ne boste mogli takoj čez...) Tudi matjaz bi vedel kaj povedati nato temo, ima izkušnje.
Uporabniški avatar
 Staša
Koliko je počasen tek NAVZGOR obremenjujoč za kolena? Bolečine ni že 3 dni in jutri začnem tekat... pa me mal mika...
Uporabniški avatar
 Fotr
kalcek napisal/-a:Fotr, živjo, kot prvo ne pozabi, da imaš danes na FŠ sestanek..

Zagotovo ne bom pozabil, saj cel dan ne razmišljam nič drugega! :D

kalcek napisal/-a:Informacija glede kolesarskega Vršiča. Tudi tam je zapora le eno uro in ne cel dopoldan, le "kolesarski frker" je celo dopoldne ali popoldne (odvisno od štarta), ker se kolesarji vračajo v dolino.

Pred nekaj leti, a ne tako dolgo nazaj, je bila kolesarska dirka Po Sloveniji na Vršič, pa nas vse dopoldne niso spustili naprej, potem pa je bila zamuda, pa še pol popoldneva. Imaš prav, da si bomo morali zrihtati pogoje, kakršne tekači zaslužijo!
Hvala za dobre želje!
Uporabniški avatar
 vanja
Tek navzgor je balzam za kolena!!! Res. Ce teces na Vrsic pa sploh. Tek med takimi gorami ne more skodit nicemur...
Uporabniški avatar
 Staša
vanja napisal/-a:Tek navzgor je balzam za kolena!!! Res. Ce teces na Vrsic pa sploh. Tek med takimi gorami ne more skodit nicemur...

tole kar si napisala pa je balzam za ušesa. se vidimo torej na vršiču (ne sprejemam drugega mnenja, ti kar verjamem...:))

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA