Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 pajo
Mojimir bil sem danes na vašem teku. Prvič in mogoče zadnjič. Zakaj?
1. Organizacija vam šepa, da je kar hudo.
2. Prevoz do štarta kot klavna živina - milo rečeno. Čakaš in čakaš na ta mini bus bi bilo bolje, da kar odtečeš ali štopaš do štarta.
3. Koliko je bilo na štartu predstavnic nežnejšega spola? In njim si namenil CELA 2 WC-ja! Halo? Moški sem hvala ... da sem lahko šel med soline se ve kaj delat.
4. V prihodu v cilj vaš še čaka vrečka presenečenja- ja saj je bila res. Zadnja polovica je dobila res presenečenje - nič od nič. Kao se nas je preveč prijavilo. Ma ne mi reč -zakaj sem se pa potem toliko prej prijavil? Ebiga za prazen nič. Nikoli se mi še dogodilo, da bi ostal brez obljubljenega. Saj se mi ne gre toliko za vsebino bolj za princip. No bo vsaj letos plus na ta račun v blagajni a ne Mojimir?
LP
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Kaj se sekiraš Pajo, boš pa drugo leto na Jesenice prišel en dan prej na Pomladni tek :lol: :lol: :lol: .
Beri fotrova poročila Pomladni tek na Jesenicah 2008 pa ti bo vse jasno :wink: .

Lp
 silvij
Mojmir, Pajo ima prav! Štartali ste na 1000 udeležencev in tako bi se morali tudi pripraviti! Računal si na naše sodelovanje in si ga tudi dobil - sam sem "povabil štiri frende in vsi so prišli. Res ne gre za 10 EUR, obljubo je treba držat! Ni bilo dovolj čaja niti banan na cilju, za topli obrok ne vem, kje ste ga delili, majčka v moji vrečki "presenečenja" je najmanjše možne velikosti... Škoda, ker je ideja odlična in čas tudi pravi, da s to tekmo štartamo v sezono. To je pokazalo tudi vreme, ki je bilo, ne glede na napovedi, odlično za tek. In če bi bili udeleženci zadovoljni, bi morda tudi "pristojni", ki menda zavirajo organizacijo, spremenili svoje stališče. Res bi to bil lahko odličen tek - morda z več različnimi razdaljami: 21-ica s štartom in ciljem v Strunjanu, ena 10- tka do Seče in druga iz Seče do Strunjana, ali pa morda še ena 5-ka...

Meni sicer v športnem smislu ni nič manjkalo: tekel sem s "postojnsko" Poletovo tovarišijo, sam za "ogrevanje" pa tudi iz Strunjana na štart. Vikend je pač čas za daljše teke.
 kofols
Kakšni posti :shock:

Upam, da ne boste narobe razumeli, ker v tekaških temah se redko oglašam, ampak moram rečt, zdej me je pa pogrelo.

Kot prvo, gre za rekreativno tekmo in je res hudo, da se nekateri ne znajo znajdit, ma pa ama čisto nič....in zato ne morem verjet, da se zmeraj najde par primerkov z ekstra problemi .....in pol ne najdejo niti banan. Za 10 EUR pričakujejo full time eskort in še pozdrav v slovo, da bi zmogli reči HVALA za tek....

Sam sem po sili razmer prišel zadnjih 5 min, pribrzel do štarta, prevzel štartno (so še čakali, kakšna super organizacija), štartal, proga dobro označena, številni redarji, okrepčevalnice, v cilju pa tudi zadosti banan (vmes pol ure iskal park plac in se preoblačil) in še zmeraj v cilju zadosti banan... Šel še na bobiče (okusno) in se sprehajal po ure do razglasitve,....folk pa še zmeraj lepo čakal v vrsti na bobiče, itd.

Ne vem zakaj nekateri vidijo zmeraj polno težav, če mu organizatorji ne postrežejo od spredaj in od zadaj..... mogoče bi bilo bolje, da si taki naredite svojo TFsuc.. stran oz. si sami organizirate tek in vas v cilju počaka stara mama z vrečko. Sploh ne pomislim, kako bi bili veseli! Mimogrede, Pajo, če rabiš vrečko ti jo jaz pošljem,...ker jaz zaradi tega ne hodim na teke. Mi v orientaciji za taka vprašanja in tiste, ki ne najdejo banan računamo ekstra 1EUR

Mojmir, ja tisti, ki nam je organizral tek, mislim, da ti je odlično uspelo. Skupaj tako na uč sem videl nekaj čez 20 volunterjev in tud to je treba znat, organizirat, se zmenit, itd. Če bi kdo zalutal bi sigurno za to bil kriv Mojmir :lol:

Pohvale za tek, traso, gostoljubnost.... še pridem....verjetno še kdo, bi pa bil tudi jaz za 21tko, ampak zmerjeno :wink:

Lep pozdrav vsem zadovoljnim tekačem!
Uporabniški avatar
 ZEBRA
:clap: Mojmiru in vsem ostalim, ki so se trudili speljati ta dogoddek...

Bil je lep tek predvsem pa je bilo videti ogromno nasmejanih in zadovoljnih obrazov. Obilo dobre volje, druženja in pozitivne energije. To pa je tudi glavni namen tekaških in rekreativnih prireditev. Vsaj jaz tako mislim in prepričan sem da nisem edini.
Zadovoljni obrazi na koncu povejo vse in še več, predvsem pa dajo energijo in voljo za nadaljnje delo.
Na žalost se zmeraj najdejo tudi takšni, ki hodijo na teke predvsem z namenom gledati napake in kritizirati.
In taki so kot po nekakšnem pravilu najbolj glasni.
Še dobro da jih je samo za vzorec. Ko bi le vedeli, da nerganje in slaba volja prihaja predvsem iz njih samih in da so za slabo voljo odgovorni predvsem sami ne pa tista banana na cilju, ki sedaj je v naslednjem trenutku je pa ni več...
Za občutek zadovoljstva je pač potrebno nekaj popolnoma drugega kot nekaj banan ali pa spominska majica in to drugo je večina današnjih udeležencev našla.

V glavnem, takih prireditev je Obala lačna in velika udeležba na današnjem dogodku med solinami je to samo dokazala.

Mojmir, se vidimo zopet naslednje leto.

lp,
Brane
Uporabniški avatar
 Bjkulinka
Čestitke Mojmiru in njegovi ekipi :!:
To so taki zdravi kmečki teki na katerih ne smeš pričakovati, da te bojo pedenali iz vseh strani :clap:
Uporabniški avatar
 pajo
Če je namen nekomu pokazati določene napake za jamranje potem O.K. Če pa se nimaš pravice oglasiti...
 silvij
Tudi prav, smo pač poslušali pa videli različne ljudi. Sam sem poudaril le razliko med napovedanim in dejanji na cilju. Jaz ne potrebujem nobene majčke. Nimam pa rad, da me pri 58.ih vlečejo za nos... Nekritično navijaštvo pa tud ne koristi nikomur.
 Mojmir Kovač
Živjo!

HVALA vsem, ki ste nas nagradili z vašo udeležbo na že 4. teku in pohodu Povežimo soline!!!

Teka in pohoda se je udeležilo uradno prijavljenih 813 tekačev in pohodnikov. Bilo pa je tudi nekaj "padalcev" med tekači in kar nekaj neprijavljenih pohodnikov, ki so zamudili na štart.

Vsem tistim, ki se teka niste mogli udeležiti je lahko žal, ker dan je bil obmorsko vetroven a prijeten in suh.

Organizatorji smo ugotavljali, da je bil to daleč najlepši tek, ki smo ga do sedaj organizirali. Atmosfera je bila prijetno sproščena in večina tistih, ki je prišla si je želela "zrušiti" številko 1000. Sam menim, da ob boljši vremenski napovedi bi se to tudi uresničilo.

Sam sem nad organizacijo prireditve ZELO vesel in zadovoljen!
Prijavna služba je delovala brezhibno, proga je bila zelo dobro označena, voda je bila na dveh koncih, v cilju smo tekače polovili 100% in rezultati sledijo, hrano so delili še po podelitvi, ker je je bilo res veliko, vode je bilo toliko, da je je ostalo, za vsak slučaj je bil v cilju rešilec, prvič je bilo veliko Italijanov... Situacija z bananami mi ni znana a bom preveril, kdaj so zmanjakle.

Pajo, imaš prav, da "godrnjaš" ob nepravilnostih. A zdi se mi, da uporabljaš pretežke besede.

1. objasni, kaj pomeni zate hudo šepa...

2. 4 mini busi (bila sta naročena 2 velika busa) so vozili na štart od 8.00 do 10.50. Od 8ih do 9ih so vozili napol prazni-to pa ni krivda organizatorja, kajne?

3. Pajo, hvališ se s tem, da si se oljašal v zaščitenem naravne parku!? WCja sta bila dva, en moški in en ženski. Tako kot raste prireditev, tako se veča število WCjev. Lani eden, letos dva...

4.zadnja polovica ni dobila nič od nič... Pajo, to so neumnosti, govoriš stvari kar tako na uč! Točno vsak, ki je prišel v cilj(od tekačev, pohodniki so dobili vse to že ob prijavi) je dobil vsaj bon za hrano, Hervisov bon za popust in obesek našega teka. To je nič? Res pa ne vem, zakaj zadnjim 30 tekačem (od 460ih) tega niso dali v vrečko.

Pajo, žal ni prav za vse kriv organizator. Včasih so za kaj krivi tudi sami tekači, ker ali slabo preberejo navodila ali pa si želijo stvari malo prikrojevati. Na vabilu je pisalo, da je prijava med 8.00 in 10.00 v resnici pa je bila (čast točnim) med 9.00 in 10.40. Je zato kriv organizator?

Silvij, akcija majica prijateljstva je odlično uspela, pridobli smo naslove preko 450 novih tekačev ali pohodnikov. Upam, da si svojo majico dvignil. Majice smo delili 50m od cilja, v kavarni kjer so uro in pol delili bobiče. Čudi me, da tega nisi opazil.
Perutnina Ptuj mi je dala 80 majic. Kaj, da jih vržem stran zato, ker so otroške? Vsak med vami ima otroke, vnuke ali sosede, podarite mu majico.

Po resnici ti povem, da prav nič ne izgleda, da udeleženci nisto/niste zadovoljni, glede na to, kako vsako leto raste število sodelujočih in predvsem, da se vsako leto ljudje vračajo.

Priznam pa, da mi je letos že drugič zaporedoma spodletelo na točki darila. Tu smo šibki, a tudi tu bo vsako leto boljše!!!!

Hvala Bjukulinka za kmečko dirko! Prav to je izraz, ki sem ga iskal za naš tek! To je kmečka dirka in ko prideš sem moraš biti pripravljen na vse. Tudi na to, da po 1000 ljudeh, ki so v cilju, zmanjka banan!

Silvij in Pajo zadovoljen sem, da sta me malo spucala, ker do sedaj sem mislil, da je bilo vse zelo dobro!
Uporabniški avatar
 Mojca99
Zahvala organizatorjem, ker ste nam omogočili en lep dan. To je tudi vse, kar šteje - namreč, da smo se imeli lepo. Hvala tudi, ker ste nam torbe zvozili na cilj - to je bilo pravzaprav edino, kar me je malo skrbelo, ampak je bilo vse ok. Glede wc-jev je pa res bila malo tesna, ampak smo se čakajoč v vrsti malo narežali, pa je šlo. Skratka, lep začetek sezone. Se vidimo zopet naslednje leto! 8)
Uporabniški avatar
 tomi
Vsekakor smo tekači tisti, ki izbiramo teke na katerih bomo tekli!
Selekcija se dela iz teka do teka, iz leta v leto......
Uporabniški avatar
 RADKO
Hvala za primerno organiziran tek.
Vsi smo imeli res srečo z vremenom.
Bobiči je bil letos še boljši od lanskoletnega.
Pridem spet.
LP
Radko
 juhu
Juhu

Za vse tiste, ki radi samo tečete, se vidimo naslednje leto.
Za vse tiste, ki bi radi dobili kaj več, pa se bolj potrudite, da dobite pokal ali medaljo, če že niste zadovoljni s simboličnim darilom.

Mojimir, mislim, da bi bilo dobro preučiti, kam postaviti drugo okrepčevalnico. Osebno mi ni bilo najbolje, da je bila na vrhu vzpona. Mogoče bi jo bilo dobro postaviti še pred vzponom. Težava pa je, da bi potem veter prenašal kozarce po celem Portorožu.

LP
 VIRUS
Mojmir, da te še jaz malo "spucam"!!
Zakaj nisi postavil vetrobranov, tam na rtu pred kempom je močno pihalo, moja frizura je skorj šla po gobe, pa veš koliko sem odštel za frizerja, nadalje, tekli smo po portoroški plaži, ob morju, drugič raje spelji traso kje po cesti, si se mar vprašal, če vsi znamo plavat, kaj če bi kdo čofnil v vodo, lahko bi utonil, :roll: , ...... v glavnem pod vsako kritko!!
:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Ej, ljudje, pa sej niste resni! Tek je bil organiziran odlično, res nevem kdo ste vi, ki tolčete po Mojmiru oz. organizaciji, ko sem jaz prišel na cilj, je bila tam gora piškotov, par tisoč kosov banan, čaj, voda, bobiči, vrečke, ma hudiča, komaj sem držal vse, zdaj pa, pajo, silvij, in ostali, z vsem spoštovanjem, prišli ste tečt, nekaj ste naredili zase, preživeli lep dan ob morju, razen tega da niste dobili polne vrečke presenečenj in banan, mislim da je za vami lep dan, edino če vas ni kdo znerviral na avtocesti?
Ok, Mojmir, bilo je super, vedno se najdejo nezadovolni ljudje, to moraš vzeti v zakup, drugo leto pa le posadi več banan in opusti bobiče, ko pa je tako blizu cilja gostilna Primorka, kak brancin bi se prilegel!

Drugače pa, šele zdaj sem prišel domov, zares še nisem uspel pogledat kaj je v hervis vrečki! Me prav zanima, če se mi drugo leto še splača priti :wink: !
Pa lep pozdrav do naslednjič!
Nazadnje spremenil VIRUS, dne 16 Mar 2008, 22:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 samostojni
Mojmir Kovač napisal/-a:Živjo!

Priznam pa, da mi je letos že drugič zaporedoma spodletelo na točki darila. Tu smo šibki, a tudi tu bo vsako leto boljše!!!!

Če je to bilo tista majčka, ki se je podelila, je res malce čudno zgledalo, ker se jih je kar nekaj nabralo spredaj z številkami, pol so pa mal čudno gledali, ker je... , ni blo.... kar na enkrat nič več žrebanja. :oops: :oops:
Mogoče bi pa kakšni sponzorji pripomogli z kakšnimi darili, saj tu so hoteli, trgovine, oštarije - kosilo, sladica, kopanje, masaža, kakšna majica, kapa, vikend paket....kar dajo z veseljem, od srca, sej to je reklama za njih, pa če eden dobi, ponavadi gremo še z kakšnim tja pa se obrne za njih dobro, tko je tu na Gorenjskem, pa še drugod te presenetijo z marsičem

No vem, da je fehtat za prireditve dost zahtevno, saj ne veš kaj ti vse povedo v ksiht, pa kolk je takih k pridejo prosit, iz tedna v teden, pa kolk jih to stane....

No to je samo ena misel glede daril mogoče....(gasilci mogoče kaj lažje dobimo)
Noben pa ni povedal da ste nam poleg lepega teka ponudili še na začetku -tja do Portoroža brezplačno pomoč vetra v hrbet (mal si vsak naj cajt pogleda) :juhuhu:
-temperatura in vreme idealna (če bi sijalo bi blo kar preveč toplo, ker smo se dobro oblekli)
-naša mondena plaža Portoroža - placa kolkr češ za sončt, pa nobene gužve za tečt
-vonj morskega zraka- a veste kolk negativnih ionov smo prejeli med dihanjem
-ste morda porajtali koliko pohodnikov nas je spodbujalo- no seveda z kakšno našo spodbudo, sem jim čestital za podporo memgrede
-prehodi čez ceste - sploh nis razmišlal kako čeznjo, saj so fantje zrihtali, da smo lahko tekli brez razmišlanja in ustavili posamezne avtomobile
-klanec pred tunelom - super tu si lahko pritisnil na gas :driver:
-ste videli tunel, morda porajtali - bil je osvetljen :driver: poleti je to že razkošje da se ti kaj sveti vmes
-pa spust tja do podhoda - ko te kar samo naprej nese, sam dihat si moral
-pol zadnji del še tista dva kilometra - marsikomu v težavo ...saj veter piha glih narobe, ko so/smo porabili že energijo do tja bi večina rekla
vidite tule je pa tkole blo, kolk je spet morskih vonjal dišečih solin bilo, pa ko si se lahko naprej naslonil saj te je nazaj držal veter za šalo
in še zadnji del morda je bil malce neporavnan za kakšne šprinte ni bil primeren, si imel pa večinoma kakšnega spredaj, da ti je rezal zrak zate zadaj, če si bil že utrujen od vsega.

No tudi hrane mislim da je bilo dovolj tudi pijače.

Tale tek je bil kar dober za pred Sežano, kjer ponavadi piha z strani, pa zadnji del gor-dol v glavo največkrat.

No čestitke organizatorju pa vsem, ki so pomagali pri tem.

Najlažje je priti, odteči, pojamrati pa iti, baje. :argue:

Se še vidimo....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA