prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Jan23
Živjo, odločil sem se znebiti odvečnih kilogramov, in bi si omislil urco za merjenje pulza, oz utripa.
Sedaj ogledal sem si veliko na tej strani preko search, ampak jaz iščem nekaj bolj simple zadevco, pač pulz in to je to, pa da ni nekaj škart kar bo crknilo... Ogledoval sem si polar RS100, kaj menite vi? Dobra, slaba za začetnika? Morda kaka druga?
Imam sicer ponudbo da odkupim Demo leto starga forerunnerja 305 za 170 eu, samo ima toliko funkcij, in bi bil res za kakega profesionalca...

ps edit: Mislim se ukvarjati z nordijsko hojo, sčasoma tudi fitnes...

Torej kakšno je vaše mnenje, katero urico naj si kupim?

LP
Uporabniški avatar
 vigor
Iz lastnih izkušenj ti povem sledeče:
tudi sam sem si pred pribl. dvema letoma umislil eno takšno urco, enostavno, z osnovnimi funkcijami, poceni... dobro mi je služila in še vedno mi dobro služi. Vendar pa sem kmalu po nakupu, potem ko sem začel tudi malo bolj migat, začel pogrešat določene funkcije. Seveda si takrat nisem mogel privoščiti kaj dražjega "boljšega", saj tega plitki študentski žepi niso opuščali. In tudi zdaj se mi še vedno zdi 150€ rahlo preveč za eno uro, vendar vem, da si jo bom moral slej ko prej nabaviti, če bom želel olajšati analize treningov in tudi celotno spremljanje le teh.

Priporočam ti, da če imaš denar in si pripravljen odšteti 170€ za uro, jo vzami. Tudi boljše ure imajo osnovne funkcije, vendar pa boš zgotovo kmalu začutil potrebo po naprednejših funkcijah, ki jih ta ura omogoča. Mogoče ne vseh, ampak če boš uporabljal le eno ali dve od naprednejših funkcij, bo, se mi zdi, denarni vložek poplačan.
 Jan23
Da imava nekako isto mišlenje, samo slišim da ima ta forerunner 305 baterijo v paščku, pa tudi da zdrži samo 10 ur in da jo moraš filati s polnilcem, se pravi odpade da jo nosiš kot samo uro, jo lahko kvečjemu imaš samo za treniranje, ali se motim?
 damjan10
forerunner je samo za treninge, tekme in ne pride v poštev za free nošenje.

jaz ti priporočam polar (model pa odvisen koliko si pripravljen zanj plačati)

če bi se še enkrat odločal bi kupil nekaj od naštetih modelov

rs 200
rs 400
rs 800
s 625x

ps: trenutno imam s625x in sem zelo zelo zadovoljen
Uporabniški avatar
 ROSI64
Tudi jaz sem istega mišljenja kot vigor, zato si raje vzemi forerunner 305, ki ga dobiš za 170€, jaz sem ga sedaj naročil in cena novega je 249€. Na začetku itak lahko uporabljaš samo za puls meter, čez kak mesec, te bodo pa tudi druge funkcije zanimale. Pa še za druge športe ga lahko uporabljaš, naprimer za kolo, ker potem odpadejo vsi dodatni števci na kolesu. Imaš vse v enem.
 luzr
...
Demo leto starga forerunnerja 305 za 170 eu

Ravno zaradi tega ne maram polnilnih baterij v taki napravici.
Eno leto rabljena stvar, brez garancije (?), za 170€...

Jan23, povej ali rabiš analizo teka na računalniku (graf), števec razdalje in hitrosti (footpod), višinomer, GPS ?
Koliko denarja si pripravljn odšteti za novo uro?

Mislim se ukvarjati z nordijsko hojo, sčasoma tudi fitnes...

Splača se kupiti uro, ki ima kodiran signal.

Če ne, bo dovolj tudi ura za 50 do 100€. Nekaterim uram, ki so dražje od 100, 150€ lahko kasneje dokupiš še omenjene dodatke.
Zaenkrat ne bi favoriziral nobene znamke.
Nazadnje spremenil luzr, dne 18 Mar 2008, 18:08, skupaj popravljeno 1 krat.
 Jan23
No pa sem spet v dilemi, po eni strani rabim nekaj običnega ampak taka ura je takoj 100 eu še posebej če bi vzel recimo polar rs 100, po drugi strani pa forerunner dokaj poceni pa še res ga vsi hvaljo,... sedaj ali je vreden tistih 70 eu razlike je sedaj vprašanje, meni zaenkrat ne ampak mogoče s časom....

Polar rs100 v redu zadeva?
Uporabniški avatar
 klatez
Malo si pomešal zadeve, kar se tiče Forerunnerja 305. Baterijo ima v uri in ta drži ca. 10h. Ta baterija je polnilna in se potem ponovno napolni.

Seveda pa ima pas za srčni utrip še svojo baterijo (tako kot pri vseh tovrstnih zadevah) in ta pri meni drži ca. 1 leto. Potem pa kupiš novo (to je tista mala gumb baterija, ki stane ca. 2€).

Sicer pa, če razmišljaš samo o merilcu srčnega utripa in ne razdalje, potem je dosti bolj ugodno da si od Garminovih zadev omisliš Forerunnerja 50. Kasneje lahko dokupiš še footpod in imaš tudi merilca razdalje (čeprav ta varinata cenovno ni najbolj ugodna in je dosti ceneje kupiti vse skupaj v kompletu).

Sicer pa so ravno sedaj FR 50 v akciji in za 79€ dobiš uro z merilcem srčnega utripa, za 109€ uro z merilcem razdalje (brez srčnega utripa) in za 139€ oboje. Pa še prenos na računalnik omogoča ta ura. Baterija v uri pa ti bo pri tem modelu tudi držala enako kot v HRM pasu (kakšno leto, gre tudi za gumb baterijo). V FR 305 je namreč GPS glavni porabnik energije...

Več informacij pa je tule:
http://www.garmin.si/view_product.php?p ... NER&page=1
 luzr
Jan23, še enkrat preberi, ker sem malo spremenil pisanje.

Glede Forerunnerja. Vprašaj prodajalca, kako je z garancijo, kako z menjavo baterije ;) :evil: .
Novi modeli Forerunnerja imajo možnost menajve baterije.
GPS izgubi signal v gozdu...

Polarja 100 ne poznam.
200 je dobra zadeva.
 Jan23
Fantje super ste čedalje bolj sem navdušen komaj čakam da začnem, nič bom malo še prevrtal po internetu pa razmislil kaj sploh hočem in predvsem kaj rabim pa poročam naprej tukaj...

LP :- )
 Jan23
Hm ogledal sem si malo tisto klatez, in tale FORERUNNER 50 HR za ceno 79 eu mislim da bi tole zamene čistega začetnika bila čisto v redu zadeva.
Je ta ura v redu, mislim tako kakovostna in vse?

Lp , vem mal sem tečen :p
Uporabniški avatar
 klatez
Jan23 - funkcija išči na forumu ti bo dala veliko odgovorov:
npr.: http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... forerunner

Pa tudi kaj o drugih urah, ki te bodo zanimale, boš našel, če boš pobrskal po forumu.
Smo že marsikaj predebatirali...

Če razmišljaš, da te bo sčasoma zanimala tudi pretečena razdalja, potem ti svetujem, da se odločiš za nabavo FR50+HR+FP za 139€.
Ker te bo samo footpod (FP) za merjenje razdalje pri kasnejši nabavi stal 129€ - glej http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-10998-00
Uporabniški avatar
 ROSI64
[Če razmišljaš, da te bo sčasoma zanimala tudi pretečena razdalja, potem ti svetujem, da se odločiš za nabavo FR50+HR+FP za 139€.
Ker te bo samo footpod (FP) za merjenje razdalje pri kasnejši nabavi stal 129€ - glej http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-10998-00[/quote]

Potem je po mojem mnenju boljše da kupiš FR 305 za 170 €, ker ta meri razdaljo prek GPS in je bolj natančen kot footpod. Pa še razdaljo lahko merič na kolesu, sprehodu, smučanju,...vse samo z eno uro.
 Jurcy
Mene pa zanima nekaj glede teh FR305(lahko se tudi javi kakšen kolesar oziroma lastnik EDGA 305-sem sam namreč kolesar).Zanima me torej, s katerim od omenjenih Garminov(ali s kakšnim tretjim-rad bi samo, da bi bilo čim ceneje) bi si lahko doma narisal v za to namenjenih programih pot injo naložil na samo napravo ter jo kasneje odpeljal(s tem seveda, da bi me naprava vodila)? Ne rabim v bistvu neke kartografije ali podobnega, potrebujem samo puščico na določeni točki(kjer je recimo na terenu križišče), ki bi me usmerjala. Torej potrebujem napravo, ki bi me uspešno vodila po zame neznanih terenih.Kaj je na voljo?

Hvala in Lp :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA