splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

 Gujo
#121568
Oj.

Moj prvi poskus score tekme... sem kar zadovoljen, čeprav sem ob tisti nesrečni 53 izgubil preveč časa, predno sem sem obupal nad njo.
Drugače pa tapravi orientacijski (beri kraški) teren, kjer je tek pomešan z vajami ravnotežja po skalah, gležnji igrajo rusko ruleto, vsak odmik od idelne smeri pa se konča v napačni vrtači... glavno, da je špasno.
Osebno bi sicer raje šel na vse kontrole in porabil še kakšno urico zraven, ampak ima tudi tak koitus interuptus svoj čar.

Zahvala in čestitke organizatorju.

lp Gujo
Uporabniški avatar
 žine
#121581
kul, kul, kul!

super tekma, fantastičen teren, pravi deliverance! Urša in Co. je odlično izpeljala tekmo, score-O pa je dodala še eno razmišljujočo dimenzijo (ko se je bilo treba odločit o napadu na naslednjo kontrolo ali pa lovljenju časovnice). Res fajn! Žal ne bomo mogel na OLP2, bi pa šel z veseljem na OLP3 oz. ekipni NOT......a kdo kaj ve o pravilih?
lpŽ
 Daniel
#121583
Meni se je zelo dopadla razporeditev kontrol, bilo je dejansko potrebno razmišljati, kakšno zaporedje boš ubral. Isto velja za točkovno ovrednotenje posameznih kontrol.
Gozd v tem letnem času je tudi bistveno lepši (beri bolj prehoden) kot poleti:)
Če bi bile vse kontrole na svojem mestu, bi bil užitek popoln.
Daniel
 kofols
#121586
žine napisal/-a: bi pa šel z veseljem na OLP3 oz. ekipni NOT......a kdo kaj ve o pravilih?
lpŽ


oj Žine
Za NOT smo standardna orientacijsko-taborniška ekipica izgubil drugi del ekipe. Nekaj smo se jo matral popolnit - ne vem ali so ostali že kakšnega dobil, drugače pa mislim, da boš dobrodošel. Preverim kako stojimo in ti sporočim.
Uporabniški avatar
 yogo
#121606
NOT je ekipna tekma. Na startu je vrisovanje KT in topo test, na progi pa test iz prve pomoči, minsko polje, morse in hitrostna etapa.
Na cilj moraš priti v časovnici, drugače dobiš negativne točke.
Največ pa prinesejo najdene KT.
Proga je ponavadi na kraškem terenu (bilo kuda vrtače svuda).

lp Yogo
Uporabniški avatar
 bubi
#121644
Zaradi Score nacina tockovanja prve tekme OLP, sem nekako na oko prilagodil točkovanje, da približno ustreza porazdelitvi tekmovalcev. Če je koga moje "oko" jako prizadelo, naj se mi prosim javi, da ga/jo potolažim. :) Pojasnilo v zvezi z začetno obtežitvijo ratinga tekmovalcev je podano v Excel datoteki, ki jo najdete na OZS straneh.

Zelo lepo vabljeni tudi na tekmo v Cerkno, ki bo to soboto.
 Ursa.T
#121669
tokrat pa z moje strani :D , hvala za vse komentarje. Res mi je žal za probleme s tisto kontrolno točko. :oops:
 spela*
#121673
yogo napisal/-a:NOT je ekipna tekma. Na startu je vrisovanje KT in topo test, na progi pa test iz prve pomoči, minsko polje, morse in hitrostna etapa.
Na cilj moraš priti v časovnici, drugače dobiš negativne točke.
Največ pa prinesejo najdene KT.
Proga je ponavadi na kraškem terenu (bilo kuda vrtače svuda).

lp Yogo


Vsaj pred leti je bil NOT ena najboljših taborniških prireditev. Če ni pogoj, da si član taborniškega društva, bi šla z veseljem še kdaj. :wink:
Uporabniški avatar
 bubi
#121682
Res je. NOT je ena najbolj kvalitetno pripravljenih taborniških orientacijskih dirk ... Zadnje leta so v najmočnejši konkurenci pri vrhu netaborniške = orientacijske (oz. bivše taborniške) ekipe. Skratka - na NOT se lahko prijavijo tudi drugi.
 spela*
#121685
bubi napisal/-a:Res je. NOT je ena najbolj kvalitetno pripravljenih taborniških orientacijskih dirk ... Zadnje leta so v najmočnejši konkurenci pri vrhu netaborniške = orientacijske (oz. bivše taborniške) ekipe. Skratka - na NOT se lahko prijavijo tudi drugi.


O, super! :D Zdaj moram le še ekipo najti ... :roll:
 spela*
#121688
bubi napisal/-a:Hm ... Kako naspicena pa si? :) Sicer se splaca povprasati na RutkaNET forumu: http://forum.rutka.net/viewtopic.php?f=2&t=905&start=30.


Uf, na NOT-u nikoli nisem tekla, ker pa nam je šlo branje karte, vrisovanje in signalizacija kar dobro, so bili tudi rezultati v redu. :wink: Hvala, bom malo pogledala. O madona, ravno videla, da spadam že skoraj med korenine! :twisted:
Uporabniški avatar
 bubi
#121689
Naša ekipa je bila zadnja leta kar hitra (ali pa se je vsaj zelo zmatrala) na NOT-ih, lansko pretiravanje mi je pa pustilo poškodbo kolena, ki se še vedno malo vleče. Tako da letos grem tudi jaz kar med korenine in bolj za zabavo na progo. ;)
Uporabniški avatar
 bubi
#122255
Med tem se je zgodila tudi 2. tekma OLP v Cerknem. Vsak gorski tekač bi je bil vesel. Na prvo točko je bilo potrebno narediti 200m razdalje in 105m višinske razlike. Čevlji z žebljički so bili na strmem in krušljivem pobočju kar v veliko pomoč. Sledilo je nekaj tehničnih problemov na strmem pobočju, par mikroorientacijskih poslastic, vedno pa kar precej vzpona. Najlepša etapa je bila čez (edini) razbit, kamnit delček terena na karti.

Tudi strme karte imajo včasih svoj čar. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA