prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 pia
Na zadnjem skupinskem teku je Matevž pohvalil Aktivno perilo (TERMAL Active). Upam, da bo še kaj napisal o uporabnosti. Z Erom greva v kratkem v Bitnje zapravit regres :wink: ....

Našla sem star prospekt, ki pravi:
- perilo efektivno odvaja znoj
- preprečuje ohlajanje telesa zaradi mokrih oblačil
- se ne laepi na kožo, ker notranja plast ostane suha
- vzdržuje optimalno mikro klimo
- daje visoko toplotno izolacijo
- ogranja energijo, zato dviguje zmogljivost
- učinkovito funkcionira v vseh letnih časih

Šivajo mnogo izdelkov: DVOSLOJNO PERILO: polpulije, majice brez, s kratkimi in dolgimi rokavi, doge, 3/4 hlače, bokserce, spodnjice ž in m, podkape, top in VRHNJE IZDELKE: smučarske polpulije, polo majice, trakove - zimske, letne

Podatki o proizvajalcu- upam, da še veljajo:

TERMAL Kranj d.o.o
Proizvodno in trgovsko podljetje
Pot v Bitnje 30, 4000 Kranj

tel: 04 231 79 10, fax: 04 231 79 11

Delovni čas: pon-pet 9-19,
sob 9-12 (zaprto jun.,jul.,avg)
Uporabniški avatar
 Filipid
ŽIVJO PIA :D

Najprej prejmi en lep pozdrav :lol:. Tudi jaz imam to perilo. Imam zgornji del majice z dolgimi rokavi za zimske treninge. Meni se zdi ta majica super, ker nudi vse to kar si napisala in ni treba na sebi imeti toliko majic. Priporočam jo vsem, ne bo vam žal. Mogoče bi lahko Matevž napisal kje se da najbolj ugodno kupiti te izdelke :wink: .
Lep pozdrav!
Prebral sem, da potrebuješ športno perilo za proti potenju itd.Zase sem si kupil sicer zaenkrat nogavice iz biokeramičnih vlaken.Sedaj imam v nabavi tudi zgornji del majice in trak prav tako iz biokeramičnih vlaken.To so izdelki v katere trdno verjamem ker sem jih probal sam na sebi in sem resnično zadovoljen z njimi.No nekaj besed bi napisal o tej kvaliteti: "To je skupina tekstilnih izdelkov z biokeramiko, ki koristno izrablja infrardeče žarke ali FIR, ki prihajajo od sonca in tiste, ki jih oddaja naše telo (biološki infrardeči žarki).Strokovnjaki so obogatili poliestrska vlakna s kombinacijo prahu visoko kvalitetne biokeramike.Biokeramika v oblačilih vpija biološke infrardeče žarke, ki jih naše telo oddaja in jih vanj tudi vrača. Zato v vročini močno odbija FIR, zato vlakna ostajajo hladna, v mrazu pa sprejema FIR od zunaj in jih prenaša na telo ter tako ohranja telesno temperaturo.S tem perilom dosežemo tudi optimalno termoregulacijo telesa.Prebral sem tudi kaj kažejo analize.Uporaba biokeramičnih vlaken FIR povzroči aktiviranje molekul v telesu posledica pa je izboljšano uravnavanje izmenjave tekočin v telesu.To pa omogoča: lažje sprejemanje O2 in CO2, ter drugih strupenih snovi; mišice se sprostiijo; otekline in vnetja se poležejo; izboljša se termoregulacija, presnova in obnavljanje človeških celic. Imajo trakove za kolena, gležnje, zapestja, palce, komolce in tudi pas za glavo.Potem imajo še kratke in dolge nogavice za ženske.Ker delujejo poživljajoče se noge počasneje utrudijo. Se pravi za treninge enkratna zadeva imajo tudi koncep za spanje na bazi biokeramičnih vlaken, a o tem zaenkrat ni primerna ta rubrika in ta forum.Če pa bi koga le zanimalo bi lahko dobil informacije o tem.Dolgih majic zaenkrat nimajo imajo kratke z rokavi in brez rokavov.V glavnem so to izdelki, ki se jih splača vzeti.
Če bi koga zanimalo me lahko dobi na sledeči telefonski številki: 040-236-081 ali 04-530-62-69 ali na elektronski pošti: tomaz.marathon@siol.net
Skratka želim vam vsem čimveč tekaških užitkov in brezskrbnih dni.
Lep športni pozdrav ČAO!
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz imam tri take majice, vendar so žal že tako stare, da imajo pod pazduho že vse tri luknje.

Do sedaj sem precej neuspešno iskal naslov, kje bi jih dobil, vedel sem samo, da sem se takrat, ko sem kupil zadnji dve (prvo sem dobil za darilo) prav dolgo izgubljal po Bitnjah, da sem našel tisto firmo.

Zdaj, ko pa je Pia našla naslov pa že letim na naravovarstveni atlas, da jih točno lociram (soldi so pa že rezervirani).

Te majice so definitivno naj naj. Imam tudi Swix varianto, vendar v tej majici si lahko takoj po teku, kolikor časa še hočeš (brez da te zebe), ker je na notranji strani 100% suha. To pride še posebno prav za v hribe, ko si zelo dolgo v isti majici. Pa za pozimi, ko pod windstopperjem druge majice, ko so enkrat mokre začnejo hladiti.

Pa še cena je precej bolj ugodna od Swix in podobnih variant (vsaj tako mi je ostalo v spominu)
Uporabniški avatar
 primus
in v kaksnem cenovnem rangu so npr. majice ?

primus
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz sem jih kupoval enih 5 let nazaj in so bile cca 2 jurja.

Tako nekako je ostalo v mojem spominu, pri katerem pa se že začenjajo poznati leta, tako da ne bi jamčil za svoje izjave.
Uporabniški avatar
 Alessandro
Cene se zdaj vrtijo okoli 5.000 SIT za kratko majico, jo je glih prijatelj nabavu.

Jst pa še na :juhuhu: plačo čakam...
Uporabniški avatar
 cyc
Kje se pa to dobi?

Jaz bi si kupil kratke oprijete hlače oz. "pajkice" če hočete :lol: , pa še oprijeto majčko s kratkimi rokavi. Ampak pod onimi hlačami za tek bi vseeno bilo fino imeti ustrezne spodnje hlače? :twisted:
Se take reči dobi v kaki normalni trgovini - Tomas Sport, Hervis ...? In kakšne so kaj cene?

Tiste majčke in hlače niso ravno "perilo", ampak oni dri-fit ki ga ima Nike je menda namenjen ravno temu da nisi premočen od potu?
Uporabniški avatar
 ero
cyc napisal/-a:Ampak pod onimi hlačami za tek bi vseeno bilo fino imeti ustrezne spodnje hlače? :twisted:

jaz gate kar v Mercatorju kupujem. ali pa v Modiani, kar je isto. tiste plastične, ki jih delajo nakje v Izoli ali Kopru. se kdo spomni, od kod so?

stanejo pa manj kot dva jurja. tangice so celo dražje od navadnih :shock:
Uporabniški avatar
 cyc
No saj gate bodo itak poceni, v bistvu me je bolj zanimalo za nike tekaške cape (majška in kratke hlače, oboje oprijeto :)).
Sicer pa ... v Tomas Sport bo treba ... 8)
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Jst tečem kar brez gat pa gre čist fino sploh poleti ko te mal hladi vetrič. Pozimi dam pa spodi termal underware npr. kakega Crafta Pro z vindstoperjem čez pirhe :P , da te ne zebe. Drgač sem pa teku že z gatami in morem rečt, da ni lih prijetno ker te po nekaj kilometrih začnejo žult :evil: .

Lp
 dragons
A ima kdo kakšne izkušnje s aktivnim perilom HORE .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA