Deluje, samo navadit se moraš. Jaz se še nisem.
Naročila sem preko interneta in zelo hitro dobila. Po mailu sem dobila predračun, popoldan sem plačala, naslednji dan so verjetno poslali, dan za tem sem že imela. Hitro.
Kar se higiene tiče, lahko rečem, da so bili pomisleki odveč. Res sem se izogibala javnih wc-jev. Štartala sem k sreči ravno za vikend, ko sem šla v službo, sem imela že bistveno manj in je bilo menjati na 8 ur čisto ok. Prišla sem do zanimivega spoznanja, da sploh nimam tako močne menstre. Takrat kadar občutim kot da se ulije, se le ne toliko, kot sem si predstavljala. Piše, da ženska običajno izgubi tam nekje 90 ml. Tudi pri krvodajalstvu se smatra, da ženske mesečno izgubijo okrog 1 deci krvi, zato moški lahko darujejo na 3, ženske pa na 4 mesece. Jaz sem si naračunala le pol toliko.
Kar se vstavljanja in odstranjevanja tiče pa se mi zdi, da je res potrebno več prakse. Ne namesti se vedno enako (ampak to se tudi tampon ne). Predvsem in edino to me moti. Tako, da ni bilo vedno, brezčutno oz. tako, da ne veš, da imaš. Kakšni krat me je kar malo iritiralo. Mogoče je pa malo tudi v glavi. Ker je nekaj novega si bolj pozoren in precej misliš na to. Vsekakor bom še prakticirala.
Pecelj sem precej pristrigla, toliko, da nima več neke funkcije in ga bom čisto eliminirala.
Še en plus: ne pušča. In še en plus: nič se ne vonja. Čisto nič.
Strah me je bilo, da bi se pri rekreaciji stvar zamaknila in pušča. Pa se ni. Pri teku sem malo čutila, da imam, ampak je res, da sem bila zelo pozorna na to. Ko sem bila na kolesu, nisem pa nič čutila. Ugibam, da zato, ker sem imela več opravka z okolico in ne s sabo. Ali pa ker se je čašica usedla na boljši način.
Hotela sem napisat le to, da po prvem ciklu ne skačem ravno do stropa od navdušenja. Mogoče so bila pričakovanja prevelika. Vsekakor bom probala zopet in spet in znova in ni mi žal, da sem kupila. Predvsem zaradi tiste informacije, ki je krožila po e-pošti, o škodljivosti določene znamke vložkov (si mislim, da tampone delajo tudi tako) in potrditvi prijateljice, da je ona to občutila na lastni koži.