prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Mimika
Zivjo vsem!

Sem bolj na zacetku tekaske poti in pravzaprav prvic razmisljam o nakupu postenih copat - ob tem pa se mi postavlja moji neizkusenosti primerno vprasanje :wink: Koliko casa navadno potrebuje noga, da se navadi na novo obutev? 10. maja namrec zelim teci tek trojk - bi se do takrat ze lahko utekle?

Hvala in lp,
Mimika
 ŽULJ
Do takrat bodo v najboljši formi :wink:
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Sem bil tudi jaz pred kakim letom v podobni dilemi. Do takrat sem nekaj tekal v supergah ki so morale biti za splosni namen (beri za kosarko, za v sluzbo, za na zur, za na pogreb, pa niso smele stat vec kot 50 EUR :)

No pol pa ko sem se mal navelical krvi pod nohtom pa sem sl v Tomas Sport in prijaznemu clovecku rekel, naj mi da neki za tek. Na vprasanje "Ja kateri model pa imate v mislih" sem mu odgovoril, da to pa mi naj on pove :) No s svetovanjem sem bil zelo zadovoljen in nakup se mi krepko obrestuje, ceprav je bila cena se enkrat visja od mojega obicajnega limita. :)

Tako da ti bi svetoval da storis enako. Ne it kupit prvih superg nekam, kjer ti bodo rekli "lejte gospodicna tele k so bl roza so za zenske, tele k so pa grde pa za moske..... Pa seveda so za tek, saj tko pise na vrh police..... :)

G.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
točno tako, kot je napisal grb! :) :) :)

na copatih ne šparat. enkrat na leto (govorim o povprečnem tekaču :D ) je pač treba iz denarnice vzeti mal več cekinčkov, ampak se obrestuje.

če jih kupiš prav kmalu, bodo do maja že lepo "zlavfane" (beri utečene :wink: )

pa dober tek!
Uporabniški avatar
 Radolca
pozdravljen v klubu novi tekač!
pojdi v eno trgovino (jaz ponavadi zavijem v Hervis, kjer bi najraje kupil pol tekaške štacune :shock: ), pa mal povprašej in seveda tudi preizkusi superge, pa kupi si številko večje, da ne bodo nohti črni!
Osebno jaz stavim na MIZUNO!
Uporabniški avatar
 pajo
Če nočeš, da ti bo žal samo v Tomasa pa na trak tečt in to je to. Zaupaj jim kaj ti bodo povedali glede superg in ne šparaj!
Uporabniški avatar
 Classix
pajo napisal/-a:Če nočeš, da ti bo žal samo v Tomasa pa na trak tečt in to je to. Zaupaj jim kaj ti bodo povedali glede superg in ne šparaj!

Se podpišem...TS (Čopova v Ljubljani) je odlična izbira. Takoj tam se odločiš za foot scan (10 EUR, katere ti v primeru, da se odločiš za nakup novih superg takoj odračunajo...), svetovalec (prodajalec) ti bo po opravljenem testu na monitorju pokazal kaj je z tvojima nogama (pronacija, supinacija ali vse ok) in pred tebe posortiral nekaj parov primerne obutve. Končna odločitev je v tvojih rokah, vendar kot so ti svetovali že ostali...pri tem le ne glej na vsak cekinček. Koliko časa se noga navaja na nove copate, je verjetno različno od posameznika do posameznika. Jaz sem šel v nedeljo na 8K v Sežani v novih copatih po dveh treningih oziroma cca. 11 kilometrih. Obneslo se je.
Sledeče pr'mej duš ni reklama..ko sem na dan otvoritve Supernove na Rudniku tam zavil v Intersport sem opazil, da tudi tam delajo foot scan. Na eno oko špegal kako to poteka pri njih, na eno uho prisluškoval prodajalčevim nasvetom. TS je svetlobna leta pred njimi...pa popust za TF gor ali dol.

Prijeten in uspešen dan vam želim!
LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 mirc1
Ka je glih tak naslov teme navajanje na nove copate,bi postavil eno vprašnje.Pred približno dvema tednoma sem si kupil nove superge v TS čopova po posvetu s prodajalcem in preverjanjem teka na tekaški stezi .Svetoval mi je tele superge http://www.superge.si/html/svn/4161961-AA.shtml.Ko sm začel tečt sem se v njih počutil odlično ,sedaj pa sem na obeh nogah fasal vnetje pokostnice na notranji strani nad gležnjem(vsaj jest mislim) in je bolečina zmerej hujša.Aja pa še to prej sem dve leti laufal v Mizuno Precision v katerih teh težav nism imel.Vparšanje ali je treba da se noga navadi na nove superge in ali nej ko bo bolečina minila vrnem na Najkice ali nej naprej tečem v Mizuno,ker nočem spet dobiti bolecin .

Hvala
 ASICS
Težave zaradi nekorigiranega napačnega gibanja,

Bolečine v gležnjih oz. petah
Draženje ahilove tetive
Boleča golen
Bolečina v kolenih zaradi rotacije v kolenih
Bolečine v kolkih, medenici in hrbtu
Uporabniški avatar
 flikca
pajo napisal/-a:Če nočeš, da ti bo žal samo v Tomasa pa na trak tečt in to je to. Zaupaj jim kaj ti bodo povedali glede superg in ne šparaj!

Se povsem strinjam. Dobre superge so res drage, ampak veliko dražje so pa slabe superge. Tistih 80 eur s katerimi letam po rožniku me nič ne boli, tistih 80 ki ležijo v kotu s pretečenimi 50km pa niti enim več pa precej. Zato se splača v Tomasa, preden ti kje prodajo kako neumnost.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: MIMIKA : copati rabijo cca 100 km da se lepo utečejo, kar je pri nekem rekreativnem tekaču mesec ali pa mesec in pol teka :) drugače pa vabljena na test in svetovanje. Lahko tudi po dogovoru po zs :) Se bomo potrudili, da bo izbran copat tisti, ta prav :) !!!

:arrow: MIRC1 : zadeva je taka, da si bil navajen na Mizuno Precision, ki je sicer copat v istem rangu kot Nike Skylon glede teže in namena. razlika med copatoma pa je ogromna. razlika je v višini pete, ki je pri mizunu višja, poleg tega je blaženje pri mizunu malo trše, copat je hitrejši in bolj stabilen od Nike Skylona. čeprav sta oba copata primerna za nevtralnega tekača, mizuno lepše vodi prenos teže iz pete proti prstom in tudi malo bolje kontrolira sam tek, čeprav brez opor. do problema je prišlo zato, ker si šel iz manj blaženega copata na zelo blažen copat, beri mehek, ki daje manj opore nogi ;) če se dela tak preskok med copatoma, je smiselno vmes imeti nek copat, ki je po blaženju med tema dvema :)

drugače pa hvala za pohvale, se trudimo, da ste maximalno zadovoljni :)

lp janez - TS Čopova 14

PA VABLJENI ;););) :D
Uporabniški avatar
 Radolca
Vparšanje ali je treba da se noga navadi na nove superge in ali nej ko bo bolečina minila vrnem na Najkice ali nej naprej tečem v Mizuno,ker nočem spet dobiti bolecin .

Mirc, moje mnenje je, da uporabljaš Mizuno.
Jaz sem jih kupil eno soboto pred ljubljanskim maratonom, prehodil ali pretekel nič kilometrov v njih, naslednji dan pa pretekel 21 kilometrov na lj. maratonu, brez žuljev, otiščancev ali bolečih gležnjev, kolen, kolkov.... 8)
 Mimika
Ej, superca ste - vsi skupaj! :D Nisem pricakovala toliko odgovorov - pa se tako prijaznih in spodbudnih po vrhu - hvala! :wink:

Se bom torej kar kmalu podala v nakup - da bomo do takrat vse skupaj (superge, noge pa jaz) ze dober tim 8)

Mimika
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Ja recmo, da je tkole. če ti mizuno odgovarja, bi osebno ostal na mizunkah, pa ne zato, ker preferiram mizuno ali katerokoli drugo znamko. če pa bi rad prešel na nike copate, ki so mehkejši in udobnejši, pa bi to naredil postopoma. maš dve možnosti. nosiš Nikice vedno več skozi kak mesec, dva, ob tem pa počasi manj mizunke, ali pa preideš na nikice preko enega srednje blaženega copata, npr Asics Stratus ali pa kaj podobnega ;) potem po mojem mnenju nebi smelo biti težav ;)

lp janez

TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 klatez
No, ne vem če je ravno takšna velika razlika med Skylon in Precision...
Imel sem že oboje in mislim, da je največja razlika v širini copata.
Skylon je ožji, Precision pa širši (to velja tudi na splošno za Nike in Mizuno).

Mogoče je prišlo do tvojih problemov zaradi napačne velikosti copata - po moje si kupil premalega.
Npr. številka 44 Skylon je enako kot številka 43 1/3 Precision in ker si ti šel z Mizuna na Nike, si verjetno nabavil premalo številko...
Jaz teh evropskih številčenj sploh ne upoštevam več ampak pogledam oznako JP (Japonska, ki označujejo v cm). In jaz imam JP 28.
Poglej to oznako na obeh tvojih copatih in sporoči!

Je pa baje pri letošnjih modelih (2008) Mizuno spremenil evropsko številčenje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA