- 27 Mar 2008, 09:59
hm..kukr jst vem, ponavadi zarad premajhnih copat fašemo kake žulje pa črne nohte, ne pa vnetje pokostnice na gležnjem na notranji strani.. hm..
lp

klatez napisal/-a:Je pa baje pri letošnjih modelih (2008) Mizuno spremenil evropsko številčenje.
Mojcka napisal/-a:Sem nova na forumu, tko da najprej vsem en lep pozdravček:)
Bom kr v tej temi vprašala.
Pravte da se copati ulaufajo šele po mescu oz dveh rednega treninga, mene pa zanima kdaj pa jih je treba zamenjat?
Men se po dveh mescih (pa le občasnega teka) zdi, da so copati že full trdi in kot da nimajo nobenga blaženja več.
luzr napisal/-a:[Če imaš cenene (beri neprimerne) copate, ki so namenjeni "sprehajanju" je to, kar opisuješ možno.
Mogoče si se preforsirala. Sama najbolj veš koliko časa tečeš, po kakšni podlagi in kako tečeš. In koliko kilometrov si naredila v dveh mesecih. Od tega je tudi odvisna obraba copat in od mase tekača. Na mehkem lažji tekač ne obrabi istega modela tako hitro, kot težji tekač na trdi podlagi.
Odvisno je tudi od modela copat in znamke, saj so vgrajene lrazlične tehnologije.
Poleg tega zagotavljam, obstaja razlika tudi med istim modelom različnih letnikov.
Meni je lanskoletni model pretrd, dve leti starejši je bil mnogo mehkejši.
Letošnjega bom mogoče utekel čez nekaj deset kilometrov; starega mi ni bilo treba...
Utekanje copat je pomembno bolj zaradi navajanja noge na sam copat in
vložek, ne zaradi mehčanja podplata. Včasih lahko pride do otiščancev, poškodb nohtov ali žuljev.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA