prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 diler
hm..kukr jst vem, ponavadi zarad premajhnih copat fašemo kake žulje pa črne nohte, ne pa vnetje pokostnice na gležnjem na notranji strani.. hm.. :shock: ;) lp
 Mojcka
Sem nova na forumu, tko da najprej vsem en lep pozdravček:)

Bom kr v tej temi vprašala.
Pravte da se copati ulaufajo šele po mescu oz dveh rednega treninga, mene pa zanima kdaj pa jih je treba zamenjat?
Men se po dveh mescih (pa le občasnega teka) zdi, da so copati že full trdi in kot da nimajo nobenga blaženja več. :bum:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
klatez napisal/-a:Je pa baje pri letošnjih modelih (2008) Mizuno spremenil evropsko številčenje.

TS: ja, kako je sedaj z novimi številkami? da ne bom butasto izpadla, ko pridem k vam po nov par :oops: :D sigurno bom vzela ravno Mizuno.... jih imam tudi sedaj. se mi zdi, da so kar taprave za mojo supinacijo.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Najbolje je, da si zapomneš japonsko številko, to so namreč cm oz mm in pri številki ne boš sfalila :) copati pa se nekje zbijejo pri 600-800km teka, odvisno tudi od znamke in tega, če imaš pri veliki pretečeni kilometrini na teden en ali dva copata. če laufaš vsak dan, je fino, da imaš dva copata, saj lahko s tem podaljšaš življenjsko dobo tudi za enkrat ;)
 luzr
Mojcka napisal/-a:Sem nova na forumu, tko da najprej vsem en lep pozdravček:)

Bom kr v tej temi vprašala.
Pravte da se copati ulaufajo šele po mescu oz dveh rednega treninga, mene pa zanima kdaj pa jih je treba zamenjat?
Men se po dveh mescih (pa le občasnega teka) zdi, da so copati že full trdi in kot da nimajo nobenga blaženja več. :bum:

Če imaš cenene (beri neprimerne) copate, ki so namenjeni "sprehajanju" je to, kar opisuješ možno.
Mogoče si se preforsirala. Sama najbolj veš koliko časa tečeš, po kakšni podlagi in kako tečeš. In koliko kilometrov si naredila v dveh mesecih. Od tega je tudi odvisna obraba copat in od mase tekača. Na mehkem lažji tekač ne obrabi istega modela tako hitro, kot težji tekač na trdi podlagi.
Odvisno je tudi od modela copat in znamke, saj so vgrajene lrazlične tehnologije.
Poleg tega zagotavljam, obstaja razlika tudi med istim modelom različnih letnikov.
Meni je lanskoletni model pretrd, dve leti starejši je bil mnogo mehkejši.
Letošnjega bom mogoče utekel čez nekaj deset kilometrov; starega mi ni bilo treba...
Utekanje copat je pomembno bolj zaradi navajanja noge na sam copat in
vložek, ne zaradi mehčanja podplata. Včasih lahko pride do otiščancev, poškodb nohtov ali žuljev.

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... ht=#112264
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... =izrabljen
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... =izrabljen
Uporabniški avatar
 Radolca
Mojcka, jaz sem z Mizuno pretekel cca 1000 kilometrov, pol sem jih pa končno dal za odpis. Ko sem kupil nove, je bilo veliko lažje in v večje veselje tek!
Tako da naj bi bila zamenjava po cca 800 km, kot so že prej napisali!
 Mojcka
Cenene :? men se niso zdele lih tok pocen no :roll: mam pa Mizuno Wave Nemesis.
Sej mogoče mam sam tak občutek, sm pač začetnica in mogoče so se copati res šele ulaufal tko kot je treba, mene pa je zmotlo k ni več unga "mehkega" občutka. :oops:
Hvala vsem, zlati ste :cmok:
Uporabniški avatar
 mirc1
pomoje da ni problem v stevilki copata ker sva s prodajalcem preverila prostor pri prstih in je rekel da je to ziher zadost velik.Sej bom mal počakal,pa bom videl kako bo ,bom mal v mizuno tekel pa mal v najkicah .Sej sploh ne bi spraševal sam se mi je to prvič zgodil odkar kupujem superge,pa sploh zarad tega ka sem prvič pri nakupu opravil testiranje teka.Mah sej bo bolš ,hvala za nasvete.
Uporabniški avatar
 veter v laseh
luzr napisal/-a:[Če imaš cenene (beri neprimerne) copate, ki so namenjeni "sprehajanju" je to, kar opisuješ možno.
Mogoče si se preforsirala. Sama najbolj veš koliko časa tečeš, po kakšni podlagi in kako tečeš. In koliko kilometrov si naredila v dveh mesecih. Od tega je tudi odvisna obraba copat in od mase tekača. Na mehkem lažji tekač ne obrabi istega modela tako hitro, kot težji tekač na trdi podlagi.
Odvisno je tudi od modela copat in znamke, saj so vgrajene lrazlične tehnologije.
Poleg tega zagotavljam, obstaja razlika tudi med istim modelom različnih letnikov.
Meni je lanskoletni model pretrd, dve leti starejši je bil mnogo mehkejši.
Letošnjega bom mogoče utekel čez nekaj deset kilometrov; starega mi ni bilo treba...
Utekanje copat je pomembno bolj zaradi navajanja noge na sam copat in
vložek, ne zaradi mehčanja podplata. Včasih lahko pride do otiščancev, poškodb nohtov ali žuljev.

Mogoče je težava tudi v teži tekaških copatov, saj zaradi teže na nogah pride do obračanja noge/stopala, da se prilagodi teži tekaških copatov in terenu.

Vsekakor pa je med tekaškimi copati izrazita razlika, tako da preverjanje in pomerjanje ter pomoč prodajalcev v trgovinah ni odveč. Želje in čas (beri: denar) pa nekaj drugega.
 De_Tomaso
Tudi sam sem pred nekaj časa zavil v TS na Čopovi in moram rečt, da je tako svetovanje kot prijaznost preseglo moja pričakovanje. Opravil sem meritev in nato tudi kupil copate in sedaj po nekaj dnevih teka že lahko rečem, da so mi svetovali pravilno saj se noga počuti odlično.

Je pa res ogromna razlika med študenti na delu v kakšni veleblagovnici in med strokovanjaki, ki vedo kaj govorijo o tekaški obutvi v TSju.
Uporabniški avatar
 RoKo
Lahko v TSnarediš meritve, pa ne kupiš? Imam opravke v LJ, trenutno pa nima potrebe po nakupu copat. Vsaj ne do polovice leta.
Uporabniški avatar
 vasko
RoKo napisal/-a:Lahko v TSnarediš meritve, pa ne kupiš? Imam opravke v LJ, trenutno pa nima potrebe po nakupu copat. Vsaj ne do polovice leta.

Ja lahka sam te pride 10€, če pa pol kupiš copate ti pa teh 10€ ni treba plačat.
 saška
A te meritve delajo še v kakšnbem drugem Tomas športu ali samo v Lj? Zanima me predvsem celje.

Sem zdajle nekaj ur brala in gledala obrabljenost superg in odtis podplatov pa mislim, da bi bilo fajn, če bi šla na kakšno takšno meritev. V lj samo za to mi pa ni ravno za iti, sem vsa vesela, da sem se je rešila.
Uporabniški avatar
 vasko
Ja, te meritve lahka opraviš tudi v celju, za drugod pa ne vem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA