področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

LP
Ugotovil sem nekaj zanimivega, in sicer Prosport ima cene za slovenski trg dražje okrog 20% kot za tuji. To sem ugotovil tako, da sem šel na splet v tujini in ugotovil npr. POWERBAR RECOVERY 1.2kg je če ga naročiš iz tujine 20 EUR za naročila istega artikla iz Slovenskega spleta pa plačaš zanj 24.49 EUR.

Prosim Prosport za pojasnilo.
Uporabniški avatar
 MareMare
Mogoče kakšen tax free ....samo ugibam :oops: .

lp
tomaz ny napisal/-a:LP
Ugotovil sem nekaj zanimivega, in sicer Prosport ima cene za slovenski trg dražje okrog 20% kot za tuji. To sem ugotovil tako, da sem šel na splet v tujini in ugotovil npr. POWERBAR RECOVERY 1.2kg je če ga naročiš iz tujine 20 EUR za naročila istega artikla iz Slovenskega spleta pa plačaš zanj 24.49 EUR.

In to je že cena s 30% popustom!
 guc
in vse tiho je bilo ... :roll:
 mateos
zanimivo...drugače se prosport takoj odzove... aja, morda imajo tehnične motnje...barabe!!! :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 RoKo
Popravljajo cene :lol: , zato nimajo časa za take komentarje :wink: . Pustite jih pri miru, kdo ve kaj se bo zgodilo.
Uporabniški avatar
 AVI
...sej tole ravno ne sodi v naslov te teme vendar, vseeno. Že kar nekaj časa opazujem cene pri "nas" (Evropi) in tam čez lužo.......(to je samo primer).....

.............superge...........

.....morda ima kdo razlago...:twisted: ....cene pri nas, pa so vam verjetno poznane....

...aja...upoštevati je potrebno še tole
Uporabniški avatar
 MihaPR
NO, sicer ne poznam ravno direktnega primera pri supergah, ampak sem skoraj 100%, da lahko ameriški končni kupec dobi superge ceneje kot slovenski/evropski uvoznik. Navaditi se moramo pač, da služijo gringosi na evropejcih, na lastnem trgu pa si ustvarjajo ime, znamko in tuki nekaj malega zaslužijo.
 mak
Mislim, da to ni nič novega. Prosport je bil vedno dražji od vseh ostalih ponudnikov, kvaliteta prehrane pa misli, da ne odstopa od ostalih ponudnikov v Sloveniji,s čimer bi morda lahko opravičevali višjo ceno. Osebno raje kupujem pri TG sport, kjer imajo bistveno boljši pristop do stranke in kvalitetno prehrano; čeprav razen resnično (pre)viskoih cen nimam s Prosportom nobenih slabih izkušenj, da se razumemo. Powerbar (plošcica) je npr. za skoraj 50% cenejša v City Parku (ne vem ali je trgovina Hervis ali Intersport - nasproti založbe Vale Novak) kot v Prosportu...to je samo en izdelek, ki je npr. preverjeno cenejši. pa ne govorim o izdelkih na policah akcija, da ne bo pomote. :lol:
Uporabniški avatar
 ZHAK
MihaPR napisal/-a:NO, sicer ne poznam ravno direktnega primera pri supergah, ampak sem skoraj 100%, da lahko ameriški končni kupec dobi superge ceneje kot slovenski/evropski uvoznik. Navaditi se moramo pač, da služijo gringosi na evropejcih, na lastnem trgu pa si ustvarjajo ime, znamko in tuki nekaj malega zaslužijo.

Pred nekaj leti sem delal v eni izmed večjih športnih trgovin in tam je bila povprečna marža na športne copate blizu 100%. Vsega sicer ne gre enačiti, ker je bilo nekaj lastnega uvoza, nekaj od slovenskih uvoznikov, temu posledično so bili tudi različne višine znižanj na razprodajah, včasih v breme trgovine včasih dobavitelja. Višino marže mislim na redne maloprodajne cene, ne akcije ali razprodaje.
Uporabniški avatar
 MihaPR
No, torej je moje predvidevanje pravilno. Mizuno Wave rider 11 so pri končni prodaji ocenjene na 130€, torej je cena za uvoznika/zastopnika 65€, v USA sem jih nabavil za 50€.
 luzr
AVI napisal/-a:...sej tole ravno ne sodi v naslov te teme vendar, vseeno. Že kar nekaj časa opazujem cene pri "nas" (Evropi) in tam čez lužo.......(to je samo primer).....

.............superge...........

.....morda ima kdo razlago...:twisted: ....cene pri nas, pa so vam verjetno poznane....

...aja...upoštevati je potrebno še tole

Nekateri izdelki stanejo na novem kontinentu pol manj. Od porabniške elektronike in športnih artiklov do strojev in specializiranh instrumentov, ki stanejo sicer mastne denarce.
Preverjeno je tako izključno zaradi obsega trga.
Ne zaradi kapitalistično izkoriščevalskih ameriških trgovcev, kot se je "nekdo" na forumu izgovarjal. http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... ht=#108613
Posledično je logično, če pri nas prodajo X krat manj škrpetov, bo to nekako treba skompenzirati.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ne vem kako je v splošni potrošniški trgovini, ampak za IT industrijo in SW iz lastnih izkušenj vem, da ameriški potrošniki/kupci plačajo manj zato, ker plačajo strošek izdelave + maržo, ostali kupci pa strošek izdelave + maržo + razvoj in inovacije (seveda + davek + carina). Gre za to, da evropski trg konzumira približno enako število izdelkov kot celotna ZDA.
tomaz ny napisal/-a:LP

Ker se prosport zaradi "tehničnih" motenj ne odzove naj jim povem stavek v bran :idea:
Seveda so cene pr nam povprečno dražje za 20% saj imamo v precedajoči sloveniji 20% višji standard kot v evropi :wc: :twisted: ....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA