prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Znašla sem se v hecni situaciji. Ker mi stari copati (Mizuno Wave Elixir 2)zaradi zimske moče in sušenja postajajo rahlo majhni (moji nohtki so trenutno lepe karmin barve), sem danes zavila v trgovino po nove. Najbrž se berem kot, da sem šla žemlje kupit :D
Da ne dolgovezim. Sem pronator, imam 62 kg, v tem obdobju na mesec pretečem nad 100 km, moja tiha želja je, da izboljšam čas na 21 km za 15 min, rada bi tekla 1uro 45 min. Malček me zamika 42 km, pa mislim, da s treningi ne bom prišla do konca. Tečem 10 mesecev.
Res prijazen prodajalec (tudi sam odlično teče) mi je odsvetoval nakup NEW BALANCE MR1223 EU, ker sem prelahka :shock: . Prepričal me je, da sem kupila zgoraj omenjene MIZUNO WAWVE RIDER 11. Pritegnilo me je zlasti to, da so primerne za vse terene, ker tečem po vseh podlagah.Na nogah so bile čisto OK, ko sem si ogledala podplate, nisem posumila, da jih je Polet namenil supinatorjem :shock: , pa tudi oznake na njih so bile take, da so teniske namenjene vsem vrstam tekačem. No, doma, namesto, da bi šla takoj sprobat pridobitev, sem preventivno obrnila oceno tenisk v Poletu in padla v :(
Zato vas sprašujem za mnenje: naj teniske mirno uporabljam, saj so po ocenah prodajalca in oznak v trgovini namenjene vsem? Ali pa naj teniske nesem nazaj in kupim kaj drugega. V tem primeru me zanima kaj mi priporočate?Hvaležna bom vsakega odgovora.
 Tajnik
Sem pronator, 74 kg. Najprej sem več kot leto dni vozil Mizuno Wave rider in sem bil zelo zadovoljen, kljub temu, da copat ne nudi prav nobene opore pronaciji. Tudi po neravnem terenu se je copat zelo dobro obnesel - dobra uravnoteženost copata med blaženjem in stabilnostjo. Lani sem prejahal na Mizuno Nirvana, ki nudi več opore pronatorjem in nekoliko boljše blaženje (nimam občutka, da je zato stabilnost kaj slabša). Je pa copat nekoliko težji in "počasnejši". Ker sem želel nazaj na lažji model, sem ponovno (po letu dni) poskusil Wave riderja. In mi ni več tako všeč, kot pred letom!!? :x Kot, da copat ni več dovolj stabilen. Ne vem, ali sem se navadil na oporo ali kaj!? :shock: Po moje je torej Nirvana vsekakor boljša izbira za pronatorje. Ne dvomim pa, da bi z Wave ridrjem kljub vsemu dobro tekel (če Nirvane ne bi sprobal seveda)! Imam pa sedaj težavo, ker ne vem, kateri lažji copat bi dal podoben občutek kot Nirvana...
Uporabniški avatar
 garač
Živjo teka-teka :wink:

Sam sem pronator z 90kg in mi največ ugodja med tekom in najman neprijetnih bolečin po teku nudi asics. Prej sm uporabljal mizuno, nato reebok, in sedaj sm na asics gt 2130. Od sedaj naprej prisegam na asics, saj pašejo na mojo nogo kot ata na mamo :wink:
Če imaš močnejšo pronacijo ti predlagam copat z oporo...sicer pa odteči s temi nekaj kilometrov po čisti podlagi in boš takoj vedla kam z njimi :lol:
Drugače pa vsaka noga je poglavje zase :wink:

P.S. tut moj plan je letos preteči polovičko v času 1:45:00, o 42-ici pa še nisem resneje razmišljau :oops: :wink:

Lep pozdrav iz dolenjske na dolenjsko :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Možnosti sta dve :

- če prej nisi imela copata za pronatorja in nisi imela težav pri teku z njim, obdrži Mizunov copat

- če si imela prej copat za pronatorja, se je telo privadilo opore, zato uporabo tega copata odsvetujem. bolje je, da ga zamenjaš za en copat za pronatorja, ki ti bo dobro služil. če ga pa seveda obdržiš pa s tem kar veliko reskiraš... vsaj jaz osebno sem in mi je žal, ker tole vneto narastišče tetive po dveh letih in pol še vedno občasno boli :(

patudi glede teže... 62 kg pri 160 cm je že težja tekačica, ki bi ji NB 1223 kar lepo služil. Če pa imaš to težo pri 175cm višine, si pa med lažjimi do srednje težkimi tekčicami. za treninge bi bil ok, ni pa hiter copat.

če se že odločiš za menjavo, probaj Asics 2120/2130, mizuno wave nexus, adidas response control, adidas adistar control, nike structure triax ter nike zoom elite :) upam, da sem kaj pomagal s temle postom..lp janez

LP TS Čopova 14
Uporabniški avatar
 semjul
:D

kolikor ljudi, toliko čudes, prav tako pa tudi potreb po različnih copatah.
Pred časom sem tožil zaradi težav s kolenom v copatah asics gel 1110.
Po desetih km teka bolečine v desnem kolenu.
Kupil sem nove copate wave rider 10 in po pretečenih 21km v Sežani nobenih bolečin v kolenu.

Torej na copate gre polagati veliko pozornosti.

Tudi prodajalke v TS Celje gre pohvaliti.

Malo manj pohvalno pa je, da lanski model riderja 10 prodajajo po isti ceni kot letošnji rider 11, to je 129 eur.

nekaj vrat stran v istem poslopju sem jih dobil za 80eur. (rider 10)

Sprehod je koristen za zdravje in žep. :wink:
Uporabniški avatar
 teka-teka
Hvala vsem za tako hitre in uporabne nasvete. :D :D :D
Še danes grem zamenjat copati, mal me je sram, ker nimam navade težit, tistih slabih 130 € s popustom 20%, pa tudi ni kar tako.
Ker imam nogo razvajeno za pronatorski copat, bom raje nadaljevala tradicijo in kupila nekaj iz nabora TS čopova 14, ker grem itak v hčerinsko trgovino. :lol:
Potem pa veselo na tek.
Lep vikend, hvala še enkrat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Če mene vprašaš so tile Mizuno Wave Rider 11 čisto ok :) Jih uporabljam kot pronator že od verzije 8 in ne zamenjam :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Sem blagi pronator in sem uporabljal wave rider 9. Bil sem več kot zadovoljen in sem V TS kupil wave rider 11.

Šele po nakupu sem videl, da naj bi bil model za supinatorje. Vendar se mi zdi občutek na nogi praktično enak kot pri 9ki. V njih sem pretekel tudi 21 km v Sežani brez problemov.

Za vsak slučaj bom na trningu občasno uporabljal tudi druge vrste superg.
 luzr
...mal me je sram, ker nimam navade težit, tistih slabih 130 €...

Naj te ne bo sram, nerabljen izdelek imaš pravico zamenjati, saj si ga pošteno plačala.
Trgovci ne morejo tako dobro svetovati, kot tebi lastne noge ;).
Uporabniški avatar
 teka-teka
:oops: sem prišla v trgovino, pa me je trgovec prepričal, da so to copati zame in res ...
:oops: čez vikend pretekla slabih 30 km, razen pekočega stopalnega loka moje desne, platfusarske noge, ni bilo nobenih drugih indicev, da zadevščina ni primerna za pronatorja. Res pa je, da zvračam desno nogo navznoter, leva pa normalno služi svojemu namenu. Ko sem bila majhna, sem morala nositi vložke proti platfusu, pa desno nogo sem na not obračala.

Še 1x hvala za vse vaše predloge.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA