- 31 Mar 2008, 06:56
Tae, čestitke
, res si raztural, očitno te stava s Inotom dobro vleče naprej
, no mislim, da boš do konca sezone brez problema prišel do 37 minut ali še kaj bolje, ker očitno zelo dobro treniraš, to pa se mora nekje poznati...
Lp!
p.s.: mislim, da sedaj nimam nobenih šans več, da te letos na katerikoli tekmi oziroma razdalji prehitim
tae napisal/-a:Vidim, da sem bil prepozen, da pišete v to temo. Bom pa še jaz, čeprav še enkrat tu so vabila na prireditve in NE poročila.
Jaz bom danes začel od zadaj.
- Končno sem spoznal našega Damijana (ena od želja na začetku leta). Na poti domov sva se namreč z Lauferjem ustavila še pri njemu in na pijači se nam je pridružil še klatež in smo vas vse ful opravljal, a se vam je kaj kolcalo. Sej se hecam.![]()
- Po končanem teku so se vsi nekam razbežali, zato vsesplošne slovenske analize sploh ni bilo, no pa drugič.
- od vseh naših sem najhitreje prišel na cilj, pa ne zato, ker bi bil najhitrejši, ampak ker sem šel le jaz na 10ko od moške populacije in jurka od ženske, vsi ostali slovenci so šli na polmaraton.
TEKMA:Morda celo najuspešnejši tek letos, ne vem. Na ta tek sem šel iz dveh razlogov: 1. da vidim kje sem glede na lani na 10ki in 2. z željo, da postavim svoj osebni rekord na tej razdalji. Skrito željo po konkretnem času sem imel točno 39 minut. Vreme idealno sončno super. Tik pred zdajci se premislim glede rokavic in izvedem še en šprint do avta in nazaj do štarta. Tekma se začne, na začetku pazim, da je tempo malo pod 3:54 na uri, da nebi bilo spet hitro prehitro. Nato malo nerodno, ker mi na 10ki nismo imeli kilometrskih oznak, vmes pa nisem želel nič pritiskati na uro, ker bi s tem brez veze zgubljal sekunde. Tekli smo 2 enaka kroga in ko je bil prvi krog mimo, smo vedli, da je polovica oziroma 5 km za nami. Pogledam na uro, vidim čas 18:45 (dejansko kasneje po uradnih rezultatih celo 18:43). The best si rečem, to je nepričakovano moj osebni rekord na 5 km (do konca leta sem imel namreč plan točno 19 minut). Drugo polovico sicer malo počasneje od prve, še vedno pa dovolj pod planiranim tempom. Na progi se nisem nič ustavljal, ker sem sedaj spoznal, da do 10km ne potrebuješ nič vode ali drugih napitkov. Pridem v cilj, pritisnem uro, ki kaže 37min., 51sek., 19 stotink (uradni rezultati celo 37:50). Huuudo si rečem, ne morem verjet, uspelo mi je podreti 2 rekorda v enem dnevu. Kar ne morem verjeti in postajam spet skeptičen glede razdalje. Preverim na uri, neverjetno razdalja kaže 10,01 km. To je povprečni tempo 3:47min./km. Na koncu je to pomenilo absolutno 20. mesto od 177ih na 10ki in 8. v kategoriji.
Pomembna ugotovitev: tekmovanje na 21kah ti očitno olajša tekme na 10ki.
- Če sem prav ocenil nas je prišlo skupaj iz Slovenije in tekaškega foruma za cca 4 avtomobile. Dobili smo se še v Sloveniji, nato skupaj v koloni nadaljevali pot proti Avstriji, avtomobile imeli parkirane čisto blizu štarta, čeprav smo se morali malo umikati iz še bližjega parkirišča.
- Drugače je pa zadeva sorazmerno avstrijsko draga in hkrati škrta, ampak vsaj moje navdušenje to odtehta.
Tae, čestitke

Lp!

p.s.: mislim, da sedaj nimam nobenih šans več, da te letos na katerikoli tekmi oziroma razdalji prehitim

The real reason to run a race is to test the limits of the human heart.