Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 milkec
ja, jaz sem!
Uporabniški avatar
 tae
milkec napisal/-a:ja, jaz sem!

milkec, kako pa to, da si se izdal, kaj pa turizem pa to :D
Uporabniški avatar
 milkec
milkec napisal/-a:ja, jaz sem!

...in ga tudi odtekel!...

Zelo na hitro:
- za visoko štartnino v roke ne dobimo skoraj nič, razen zaprte Prage
- na več kot polovici proge noro vzdušje (še najslabše 2-7 km in 17-19 km)
- ogromno tekačev iz celega sveta (ogromno Špancev, Angležev in Skandinavcev)
- mislim, da več kot 6 bandov na celi progi
- kar nekaj delov proge se teče na kockah => zelo zoprno
- leto zelo vetrovno vreme; ko je bilo brez vetra mi je bilo v dolgi majici mi je bilo kar malo vroče, ko je pihalo je bila dolga majica skoraj premalo
- tek, čas in počutje zelo v redu
- Praga, turizem in pivo => super, le cene niso več češke

Če ima kdo kakršnokoli vprašanje, pa kar na plan z njim!
Uporabniški avatar
 MICUNO
"- Praga, turizem in pivo => super, le cene niso več češke"

Kakšne pa so ?
oz. kakšne se ti zdijo v primerjavi z našimi in ali si preveril izven Prage ?
Uporabniški avatar
 milkec
V Pragi je pivo recimo od 25-40 kron, kar nanese 1-1,7 EUR, ampak to ne v centru, temveč v "pubih" v kakšnih stranskih uličicah. V centru na štantu je 40-50 kron, v lokalih ob centru pa od 60-140 kron (2,5-5,5 EUR) + 10% postrežba.

Vegeterianci bi težko preživeli, saj so recimo imeli v eni restavracija posebno kategorijo vegeterijanskih jedi IN testenin, na katerem so bile 4 jedi (vsega skupaj). Je pa ogromno variant na "pork leg" in podobno.

Na "periferiji" nisem pil piva (ker sem se vedno peljal z avtom čez), mogoče pa le za primerjavo... Če se je v Pragi začel "meni" od 99 kron (pa še to 10 min iz centra), se je tik ob avstrijski meji od 55 kron. Sklepam, da je tudi pivo tam vsaj za 1/3 še ceneje.
Uporabniški avatar
 Laufer
Nič nisi omenil rezultata, še manj pa zajčiče, ki so te vlekle :lol: .
Uporabniški avatar
 milkec
Laufer napisal/-a:Nič nisi omenil rezultata, še manj pa zajčiče, ki so te vlekle :lol: .

21,0975 km :twisted: :twisted: :twisted:

Torej čas: 1h 45 min 38s (neto), zajčic je bilo pa zelo zelo veliko! Predvsem ob progi!

Mogoče pa še ena zanimivost: pri 17 km smo šli mimo pivovarna Staropramen, kjer je bilo čez cesto en velik transparetn, kako se toči pivo => pravi ojoj... vonj po hmelju (tokrat mi prvič ni smrdel), misel na pivo... Ja to je pa bila muka!
Uporabniški avatar
 bobr
milkec napisal/-a:...pri 17 km smo šli mimo pivovarna Staropramen, kjer je bilo čez cesto en velik transparetn, kako se toči pivo => pravi ojoj... vonj po hmelju (tokrat mi prvič ni smrdel), misel na pivo... Ja to je pa bila muka!

Pivoholik :!: :lol:

Čestitke za uspešno pretečen polmaraton.
Uporabniški avatar
 klatez
milkec napisal/-a:...Mogoče pa še ena zanimivost: pri 17 km smo šli mimo pivovarna Staropramen, kjer je bilo čez cesto en velik transparetn, kako se toči pivo => pravi ojoj... vonj po hmelju (tokrat mi prvič ni smrdel), misel na pivo... Ja to je pa bila muka!

A after party-a po maratonu v tej pivovarni pa ni več?

Eh, kje so tisti lepi časi...
Uporabniški avatar
 milkec
klatez napisal/-a:A after party-a po maratonu v tej pivovarni pa ni več?

Eh, kje so tisti lepi časi...

Ne prehitro obupavat! Tole sem dobil preko SMS v petek popoldan:
Dear runner welcome to Prague!CTE Group travel is pleased to invite you for the Prague Half Marathon After party at the Staropramen Brewery!Free beers,music and loads of run!Nadrazni 84 Prague 5.show this sms or bring your starting number for a free entrée.CTE Group Travel-official PIM Ground Handler!

Samo nisem šel tja, sem imel pač drugačne pohode po Pragi ;)

Tole pa neposredno po teku:
Congratulation JURE, you finished the Hervis Prague Half Marathon 2008 in 1.47.57. See you next year !

To je bruto čas!

Drugače moram reči, da glede vseh teh zadev zelo iznajdljive rešitve. Seveda sem štartno številko izvedel 14 dni prej, dobil personiliziran dopis 14 dni prej. Na predaji številk, so takoj lepo pa anglešk z menoj, ko so na njem videlo, da sem SLO. Tudi čist splošna navodila za tek, hidracijo, počitek so dali zraven. Zelo jasno so poudarili, da ne prehitro začeti. Vse o se mi je zdelo kar posrečeno.

Dear runner welcome to Prague!CTE Group travel is pleased to invite you for the Prague Half Marathon After party at the Staropramen Brewery!Free beers,music and loads of run!Nadrazni 84 Prague 5.show this sms or bring your starting number for a free entrée.CTE Group Travel-official PIM Ground Handler!

Pa še to bi poudaril, kar je moja kritika slovenskim, predvsem pa Ljubljanskem maratonu. Tako kot v Budimpešti je tudi tu v Pragi v bistvu glavni organiazator prav firma oz. agencija, ki zadevo naredi dobro, zanimivo in celovito.
Pri Ljubljani, pa recimo Zavod za turizem Ljubljana tudi od daleč ni zraven, kaj šele da bi se dalo kaj takega narediti, da bi se na isti strani oz. kar istemu organizatorju prijavil na tek, v hotel in na fakultativne izlete. Da ne govorim o tem, da LJ maratona ni mogoče plačati s kreditno kartico. Na žalost je pač tako, da očitno ni v interesu Ljubljane na tak način promovirati po Evropi oz. obratno, da ni interes privabiti tujih tekačev.
Nazadnje spremenil milkec, dne 01 Apr 2008, 15:14, skupaj popravljeno 1 krat.
 bruno
Tudi jaz sem bil v Pragi in svoje videnje lahko strnem takole
- zelo lepa trasa po prelepem mestu
- kocke so zares soprne, vendar se je vedno dalo najti kakšno stezico po tramvajskih tirih ali kanalizacijiskem jašku, ki je bil gladek
- full sem bil razočaran nad tem, da so bile vse zastave udeležnecev le slovenske ne, OK bi rekel, če štejejo našo skromno udeležbo, kaj pa EU in SLO predsedovanje
- veter je pihal kot nor, kar me je stalo dobrega časa
- moj čas 1:21:17, kar je malo razočaranje vendar sem s skupno uvrstitvijo zadovoljen, ker so bili časi tako in tako za kakšni 2 minutki počasnejši zaradi vetra
- piva ne pijem, pa sem si ga vseeno privoščil, da me ne bi kdo zaj... ni slabo v primerjavi z našimi grekimi pivi (zelo laično :oops: )
Priporočam vsakomur!
Uporabniški avatar
 milkec
bruno napisal/-a:- full sem bil razočaran nad tem, da so bile vse zastave udeležnecev le slovenske ne, OK bi rekel, če štejejo našo skromno udeležbo, kaj pa EU in SLO predsedovanje

To sem tudi sam opazil, ker sem iskal našo zastavo. Vendar po mojem občutku je manjkalo še kar nekaj zastav, ker več kot 12 jih ni bilo, tekačev pa je bilo zagotovo iz več držav.

No, kar se tiče ostalih SLO tekačev... Eden (Milan) me je prehitel na 2 km (seveda me je spoznal po TF slo dresu), potem pa je ves čas tekel na vidnem polju in ko sem se mu približal je bila ravno prva okrepčevalnica, ko sva se zgrešila (sam se nisem ustavil) in se potem do konca nisva več videla. Za ostale pa ne vem, verjamem pa, da nas je bilo še nekaj!
Uporabniški avatar
 klatez
No, ker si izvisel, pa samo zate:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA