prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 damm
Zanima me vaše mnenje in rezultati testiranj ure, ki se je nazadnje množično kupovala v Hoferju. Hvala.

Lep pozdrav
 Olinad
Po parih tekih in pohodih lahko nakup samo pohvalim. Kaže točno hitrost in razdaljo (primerjava z Polarjem),na principu radarskega odboja,max,min, pov. hitrost, čas vadbe in osnovne funcije utripa z nast. alarmnimi mejami. Ima tudi osvetlitev in to je meni dovolj.
Nima pa prenosov v PC, načrtovanja in predlaganja treningov, testov pripravljenosti....in še česa najbrž, kar ponujajo njegovi do desetkrat dražji sorodniki (merilci hitrosti in razdalje)

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 klatez
olinad napisal/-a:...Kaže točno hitrost in razdaljo (primerjava z Polarjem),na principu radarskega odboja,max,min, pov. hitrost, čas vadbe in osnovne funcije utripa z nast. alarmnimi mejami...

Ko sem videl hoferjevo reklamo, me je najbolj zanimalo kakšna "tehnologija" je radarski odboj.
Je v navodilih kaj bolj pojasnjeno?
Imaš mogoče možnost primerjave izmerjene razdalje s to uro in recimo kolesarskim števcem?
 Olinad
Klatež, tudi mene je to najbolj zanimalo, zato sem se malo pozanimal. Na pasu nosiš "škatljico" (radarski oddajnik oz spr.),ki pošilja oz. prestreza odbite valove in iz razlike frekvence in časa računa razdaljo in hitrost.Na začetku in po menjavi baterij (cca 30 ur delovanja) ga je potrebno skalibrirati, kar je čisto enostavno (na pločniku imam označeno 100m in to je to).
Primerjava z kolesarskim števcem- na progi, ki sem jo umeril s kolesom, mi pri 10 km oznaki Crane kaže 150 metrov manj (za mene nepomembno),kar pripisujem netočnosti kol. št. in različnemu cikcakanju z balanco oz. nogami.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 EčO
Mene pa zanima če v hoferjih to še majo al je to že mimo? In kolk je cena?
 damm
Najprej hvala za vaše odgovore in mnenja.
Tudi sam sem po nekaj tekih kar zadovoljen z merilcem. Ima nekaj pomankljivosti vendar je za ta denar odličen. Predvsem me moti to da se štoparica lahko aktivira samo preko radarja in ne na sami uri, zaradi česar moraš vedno uporabljati tudi radar. Zanimala me je predvsem primerjava izmerjenih razdalj in kot vidim je zadeva dokaj natančna.
Kar se pa tiče uporabe merilca na kolesu mislim da bi šlo, samo kalibracija se pač naredi na kolesu.

Lep pozdrav
 damm
EčO napisal/-a:Mene pa zanima če v hoferjih to še majo al je to že mimo? In kolk je cena?

Cena je 40 Eur, vendar sem prepričan da jih nimajo več nikjer, ker sem za enega prijatelja preklical skoraj vse Hoferje v Sloveniji in ga dobil šele v Slovenskih konjicah.

Lep pozdrav
 Jan23
Nikakor mi pri zgoraj omenjeni uri ne uspe dobiti meritev srčnega utripa, ima kdo kaj več izkušenj s to uro glede tega?
Uporabniški avatar
 raziskovalec
olinad napisal/-a:Klatež, tudi mene je to najbolj zanimalo, zato sem se malo pozanimal. Na pasu nosiš "škatljico"

OLiland, če te prav razumem te škatljice ne montiraš na kolo???
Upam, da gre za duatlonsko uro, kakršno sem kupi v tork v Hoferju,sicer se opravičujem.
Uporabniški avatar
 RoKo
damm napisal/-a:
EčO napisal/-a:Mene pa zanima če v hoferjih to še majo al je to že mimo? In kolk je cena?

Cena je 40 Eur, vendar sem prepričan da jih nimajo več nikjer, ker sem za enega prijatelja preklical skoraj vse Hoferje v Sloveniji in ga dobil šele v Slovenskih konjicah.

Lep pozdrav

Cena je 30 Eur, meni dela vse kar sem pravilno nastavil, tisto kalibracijo korakov moram naredil zdaj, včeraj mi je naštelo sedem in neki taužnt korakov, razdaljo na teku pa samo tri taužent in neki metrov, (Vipava 9,5 km)sem ostal pri nastavitvi 55. verjetno moral res sprobat, posledično se mi zdi kaže tudi hitrost pol manjšo.

Kaj je pa z drugi škatlico, ki ima zreven dve plastični zategi in vijaček, se mi pa ne sanja. Verjetno za kolo. Pulz je pa merilo presenetljivo točno.
(Tehnika mi nije najjača strana)
Uporabniški avatar
 RoKo
Uro vrnil, tipke niso reagirale več, ura se ni dala nastaviti, denar so mi prijazno vrnili, brez vprašanj.

Malenkost sem razočaran, ker se se s to uro hotel privaditi na kaj boljšega. Pač ni bilo sreče.

Zbiram prispevke za Polar 800sd :lol:, trenutno v fondu 30 evrov od Hofer-vračilo.
Uporabniški avatar
 klatez
No pri Hoferju je vsaj ta sreča, da ipak dobiš drugo možnost...

RoKo napisal/-a:...Zbiram prispevke za Polar 800sd :lol:, trenutno v fondu 30 evrov od Hofer-vračilo.

Od najcenejšim k najdražjim... (zdaj razumem pregovor Vsaka šola nekaj stane! - to očitno drži tudi če ti vrnejo denar :roll: ). Obstaja pa še kaj vmes, a ne?

Me prav zanima, kateri od vseh merilnikov razdalje na tržišču, bi bil best-buy (najboljše razmerje cena - uporabnost). Vaša mnenja?
Uporabniški avatar
 RoKo
Ta :D šola me ni stala res nič, še 1 cent so mi dali zraven-vrnili okroglih 30.
Škoda, da ni delala vsaj še dva-tri mesece, ravno sem jo prav nastavil, drugi dan pa ni hotela več reagirat na moje ukaze. :evil: :evil:
Ostajam še nekaj časa na navadni štoparici. :cry:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA