prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Sweetie
Pozdravljeni vsi forumaši!

Ponavadi sem le brala teme na forumu, zdaj pa sem se odločila, da se oglasim tudi jaz, saj zelooo potrebujem pomoč. :)

Pri vseh ponudbah tekaških copat, nikakor ne znam izbrati pravega zame. Torej, moje karakteristike:
imam normalen nožni lok, a zgleda da način teka (in hoje) takšen, da vedno zbrusim zunanji del pete. Pretečem cca. 100km na teden (6-7x/na teden), po alfaltu, makadamu, redko gozdnih poteh. Visoka sem 158cm, težka 53kg. Želim si copat, ki bi bil lahek, udoben in bi mi nudil dobro blaženje, zaradi starih smučarskih poškodb kolen.

Ne vem, ali naj izberem copate za rahle supinatorje, glede na to, da nogo obračam navzven, ali nevtralne...? Res sem v vsej ponudbi čisto izgubljena in bi bila zelo hvaležna kakršnemkoli nasvetu, kateri copati bi bili najbolj primerni zame.

Hvala že vnaprej za odgovore! :cmok:
 luzr
Kaj je narobe z dosedanjimi? Ne bi ti rad vsiljeval neke znamke, ki tvoji nogi ne ustreza.
Teža copat je zelo podobna, razen pri tekmovalnih modelih.
Glede na tvoje mesečne kilometre lahko poiščeš idealni copat in več parov ob primernem trenutku (razprodaja;)) kupiš na zalogo.

Moje mnenje, med nevtralnim copatom in rahlo supinatorskim ni razlike.
Uporabniški avatar
 Sweetie
Dosedanji copat ima za sabo že absolutno preveč kilometrov. Kar se mi zdi, da je eden od razlogov, da me začenjajo boleti kolenske vezi in sklep, saj nima več nikakršnega blaženja. Imela sem Reebok Premier Road Lite DMX, ki mi je bil zelo všeč (čeprav, ko sem copate kupovala takrat, še nisem vedela svojih "lastnosti" in je bil nakup bolj na slepo), saj je bil lahek in udoben, a zgleda, da je preživel svoje.

Danes sem bila malo po športnih trgovinah in še najbolj mi je bil udoben Mizuno WAVE RIDER 11. Mislim, da bi bil tudi primeren zame. Rada pa bi poskusila še Reebok Hatana in Nike Vomero, ker si na slepo preko neta ne upam ravno kupovati, a jih na žalost nisem našla v trgovini.
Uporabniški avatar
 Sweetie
O, super!

Hvala, hvala! Bom preučila. :D
 luzr
Vomero je vmes.
Nekateri modeli bodo cenejši v Tomassportovi klasični trgovini za člane foruma.
Uporabniški avatar
 Sweetie
Ja, sem videla, da je vmes.

Sem bila danes v Tomassportovi trgovini v CE, a mislim, da bo treba it kar v Lj na Čopovo, ker se mi je v Ce zdela zelo omejena ponudba.
Uporabniški avatar
 Sweetie
Aja, kolikšen pa je popust za člane foruma?

Je še -20% ali ne? Ni bilo nekaj govora o tem, da se je popust ukinil?
 luzr
Wave riderja in Premier roada ni nikjer v knežjem mestu???????????
Zaenkrat je 20%, vprašaj.
Uporabniški avatar
 Sweetie
Wave rider, ja. Premier Roada pa nisem videla. Vsaj v Tomas Sportu ne.

Obstaja pa seveda možnost, da sem kaj spregledala. :oops:
 luzr
Pa Wave riderje vzemi, za tri, štiri mesece ;). Potem bodo razprodaje ;)
Uporabniški avatar
 Sweetie
LOL!

Ampak saj res. Čez tri mesece bodo razprodaje. :evil:
Samo tako dolgo pa ne morem čakat... Bo treba nekaj prej izbrat.

Bad timing je tole. :roll:
 luzr
saj pravim poskusi ene, ki bodo pri tvoji tedenski kilometraži zdržali ravno do razprodaj.
Uporabniški avatar
 Sweetie
Hmmm.

Zdaj sem se že kar malo zagledala v Wave Riderja 11...

Sicer pa, ko pride težko pričakovani čas razprodaj in imaš že dooolgo ogledano stvar, o kateri se ti še ponoči sanja, na 1. dan razprodaje ugotoviš, da:
a) zadeva sploh ni znižana ali
b) je znižana le za 5-20% (tak popust bi pa tudi že kdaj prej kje ulovil).

:wink:
Uporabniški avatar
 Damijan
Jaz ne bi kar tako na pamet... zadnje Riderce sem kupil za dobrih 70 EUR... Pa ne nosim neke extremno majne/ali velike številke, ki se morda dlje valjajo na prodajnih policah. In gotovo ni bil čas razprodaj (začetek decembra), kvečjemu "off-season".

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA