prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ZigaS
Tudi jaz sem se spraševal nekaj v zvezi z baterijami. To da se da baterije menjati jemljem kot prednost starejših modelov, za katere sem zasledil da uporabljajo AAA baterije. Nekje tu na forumu sem sicer zasledil informacije o nekakšnem "power pack-u" oz "battery pack-u". Ali prav razumem da gre za nekakšno dodatno baterijo, ki se priključi na enoto ter le-tej podaljša avtonomijo originalne baterije. Do tega sem namreč prišel po ogledu raznih fotk iz daljših preizkušenj, kot so 100km in več (res da se s takšnimi ekstremnimi podvigi ne ukvarja večina, pa vseeno) kjer 305-ko uporablja kar nekaj ultrašev. Zanima me kako je naprava kot je recimo forerunner 305 kos "avanturi" daljši od recimo 12 ur, če njena baterija zdrži 11 ur. Sklepam da je navedena avtonomija njena maximalna, ali jo je moč podaljšati z izklopom katerih od funkcij? Kako pa je shranjevanjem podatkov, ali je tu podobno kot pri Polarju, kjer je spomin odvisen od stopnje shranjevanja (shranjevanje podatkov na vsakih 5, 15 oz. 60 sekund, kot je to pri S625x). Če bi bil omejitev spomin, bi na daljših podvigih skupaj z baterijo to predstavljalo že 2 težavi.

Ali morda kdo ve kje se da kupiti te dodatne baterije oz power pack-e, sam sem malce iskal po spletu pa nisem našel kaj dosti.

Lp, ZigaS :D :D :D
Uporabniški avatar
 markor
ZigaS napisal/-a:Tudi jaz sem se spraševal nekaj v zvezi z baterijami. To da se da baterije menjati jemljem kot prednost starejših modelov, za katere sem zasledil da uporabljajo AAA baterije. Nekje tu na forumu sem sicer zasledil informacije o nekakšnem "power pack-u" oz "battery pack-u". Ali prav razumem da gre za nekakšno dodatno baterijo, ki se priključi na enoto ter le-tej podaljša avtonomijo originalne baterije. Do tega sem namreč prišel po ogledu raznih fotk iz daljših preizkušenj, kot so 100km in več (res da se s takšnimi ekstremnimi podvigi ne ukvarja večina, pa vseeno) kjer 305-ko uporablja kar nekaj ultrašev. Zanima me kako je naprava kot je recimo forerunner 305 kos "avanturi" daljši od recimo 12 ur, če njena baterija zdrži 11 ur. Sklepam da je navedena avtonomija njena maximalna, ali jo je moč podaljšati z izklopom katerih od funkcij? Kako pa je shranjevanjem podatkov, ali je tu podobno kot pri Polarju, kjer je spomin odvisen od stopnje shranjevanja (shranjevanje podatkov na vsakih 5, 15 oz. 60 sekund, kot je to pri S625x). Če bi bil omejitev spomin, bi na daljših podvigih skupaj z baterijo to predstavljalo že 2 težavi.

Ali morda kdo ve kje se da kupiti te dodatne baterije oz power pack-e, sam sem malce iskal po spletu pa nisem našel kaj dosti.

ZigaS - preberi - ali vsaj prelistaj - to temo od začetka - pa ti bo najbrž vse jasno.. (namig - stran 4..)
lp
m
 ZigaS
@ markor:
Najlepša hvala za namig. Res je da sem ravno na tej strani opazil omenjeni power pack, ne vem pa kako sem spregledal nekaj postov višje ravno tvoja vprašanja in odgovore nanje s strani ostalih, res gre za skoraj dobesedno ista vprašanja :oops: .

Sicer pa kot opažam je za daljše ture morda starejši model primernejši, saj ne rečem da vsak drugi teče (ali morda kolesari, ali pa vse skupaj) po več kot deset ur, se pa zdi škoda, da bi se nekdo lotil takšnega podviga in mu 5 minut pred ciljem "tehnični sopotnik" ugasne. Sicer ne vem kako je potem s podatki, če se že zgodi, upam da shrani vsaj vse do tistega trenutka. Pri tem primeru je očitno zares pomembno vedeti, za kakšne treninge in tekmovanja boš uro uporabljal, da se ne zaletiš z nakupom.

Sicer pa tole sprašujem ker se še vedno odločam med 305 in novo 405. Po eni strani mi je 405 všeč, ker izgleda malce bolj ergonomska, manj nerodna, morda lepša na pogled (če odkrito povem, izgled nima pri treningu nobene veze, če je ura funkcionalna, podobno kot se na začetku svoje tekaške kariere marsikdo odloča za nov par superg na podlagi izgleda in barve), pa tudi brezžično prenašanje podatkov se sliši bolj praktično, 305 je oblikovno popolnoma drugačna, glede funkcij zelo podobnapa, poleg (skoraj)vsega ima še podporo vnosa rut, malce daljšo avtonomijo baterije, ter najpomembneje, je na voljo že toliko časa, da je o njej marsikaj napisanega, na podlagi česa se je veliko lažje odločiti za nakup.

Uporabniški avatar
 markor
Žiga:
:arrow: glede "izbrisa podatkov" ko mu zmanjka energije - ne drži - FR305 shranjuje podatke vse dokler mu pač ne "zmanjka energije"
:arrow: jaz osebno sem s FR305 zadovoljen - kljub nekaterim pomanjkljivostim - zame osebno je "največji +" ker združuje GPS, merilec srčnega utripa in "trening pripomoček" hkrati
lp
m
 greh29
Prodam Garmin FR305 star je dober mesec,skoraj nerabljen;dejansko nov,v garanciji, z vso pripadajočo opremo,kupljen v Big Bangu Maribor.Prodajam ga,ker ga več ne bom mogel koristiti zaradi službenih obveznosti v tujini.Če koga zanima,naj me kontaktira izključno na:040/413/567 - Tomaž.

L.P.
 lavit
Pozdravlji!

Tudi jaz sem se zagrel za FR305, ceno so relativno ugodne, sam povsod ponujajo enoletno garancijo. Na uradni Germini strani je napisana kot 2leti. Katera velja - od trgovine kjer kupis ali od germini?

Na "sceni" je ze nov model 405. Ima kdo ze kaksno izkusnjo z njim? Oz kaka je razlika med 305 in 405?

Vsaka pomoc je cenjena :)

Lp
 Leon
Zdravo, vse podatke in tudi primerjavo med modeloma lahko zahtevaš na povezavi:

www.garmin.si

Lp
Uporabniški avatar
 markor
Oj,

tole še nisem zasledil na tem forumu - pa se mi zdi mogoče za koga koristno..
Namreč, shranjevanje podatkov. Po navodilih cca 13000 točk oz. 1000 krogov, kar se pač "prej napolni".
No, FR305 si sam briše "stare podatke", ko nima več prostora za "nove". Drugače pa je s "krogi - laps". Sam imam nastaljen na "auto lap" na vsak km. Nikoli nisem bil pozoren na to - zadnjič pa mi je začel javljati opozorilo, da "bom kmalu dosegel 1000 krogov" oz. da naj jih zbrišem. Napačno sem se z njim pogajal v stilu "daj ne teži, sam si jih zbriši". In - ko sem ga nafilal do konca - je bilo tisto opozorilo ves čas na displeju, "snemal" je sicer še naprej, le da je bil krog bistveno daljši.. Jasno, med tekom nisem uspel stiskati vseh gumbov za iskanje/brisanje starih "krogov".. Ko se mi je to zgodilo pri 30+ km teku sem postal rahlo nervozen.. :evil: :evil: :evil:
Rezime - od zdaj naprej bom ga sproti "čistil" starih podatkov oz. krogov..
lp
m
Uporabniški avatar
 klatez
Ja, dobra stara 301 je bila carska tudi na tem področju...

Drugače pa jaz, ko pride do tega, uporabim: History - Running - Delete - Keep 1 Month
(in ravno to pri starih verzijah software ni delovalo in sem lahko zbrisal samo vse - to pa je mene razkurilo)

Sicer pa boš videl, koliko hitreje boš prenašal teke na računalnik, ko boš malo zbrisal zgodovino... :wink:
Uporabniški avatar
 markor
klatez napisal/-a:Ja, dobra stara 301 je bila carska tudi na tem področju...

Drugače pa jaz, ko pride do tega, uporabim: History - Running - Delete - Keep 1 Month
(in ravno to pri starih verzijah software ni delovalo in sem lahko zbrisal samo vse - to pa je mene razkurilo)

Sicer pa boš videl, koliko hitreje boš prenašal teke na računalnik, ko boš malo zbrisal zgodovino... :wink:

oj,
ja, saj to je ravno tisto - do sedaj še nisem nikdar "nafilal" krogov do konca - in s tem nisem imel problemov. "Novi" podatki so se pač zapisali preko "starih" - pri "krogih" pa je to - kot sem opazil, he - drugače..
:wink:
lp
m
 lavit
Oj,

Jaz se malo mucim s Sport track, ki naj bi bil eden boljsih...

kater program na pc-ju pa uporabljate?
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
ja, jaz sem tudi nedolgo nazaj "prestopil" na SportTracks - meni je zelo ok.
Prej pa sem uporabljal Športni dnevnik - a je preveč "ročnega dela" z njim - seveda, v primerjavi s ST..
lp
m
Uporabniški avatar
 klatez
Ma pustite računalnike in raje laufajte! :wink:
Saj ste zato kupili Garmine, a ne? :roll:

PS: Jaz redno uporabljam SportTracks, Training center in Excel...
Uporabniški avatar
 Samo:-)
klatez napisal/-a:Ma pustite računalnike in raje laufajte! :wink:
Saj ste zato kupili Garmine, a ne? :roll:

PS: Jaz redno uporabljam SportTracks, Training center in Excel...

Točno!

P.S.: Meni pa je trenutno najbolj všeč Tekaški dnevnik na tekac.net, pa čeprav moram podatke ročno vnašati. Izidor je car :cast: . Tudi jaz uporabljam še SportTracks, Training center, Excel, ... :-)
Uporabniški avatar
 markor
Oj,

če ima kdo viška - kupim (ok, če mi ga kdo šenka se tudi ne branim.. :wink: ) HR monitor (brez paščka) za FR305.
Hvala!
lp
m
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA