- 06 Feb 2008, 00:44
Tudi jaz sem se spraševal nekaj v zvezi z baterijami. To da se da baterije menjati jemljem kot prednost starejših modelov, za katere sem zasledil da uporabljajo AAA baterije. Nekje tu na forumu sem sicer zasledil informacije o nekakšnem "power pack-u" oz "battery pack-u". Ali prav razumem da gre za nekakšno dodatno baterijo, ki se priključi na enoto ter le-tej podaljša avtonomijo originalne baterije. Do tega sem namreč prišel po ogledu raznih fotk iz daljših preizkušenj, kot so 100km in več (res da se s takšnimi ekstremnimi podvigi ne ukvarja večina, pa vseeno) kjer 305-ko uporablja kar nekaj ultrašev. Zanima me kako je naprava kot je recimo forerunner 305 kos "avanturi" daljši od recimo 12 ur, če njena baterija zdrži 11 ur. Sklepam da je navedena avtonomija njena maximalna, ali jo je moč podaljšati z izklopom katerih od funkcij? Kako pa je shranjevanjem podatkov, ali je tu podobno kot pri Polarju, kjer je spomin odvisen od stopnje shranjevanja (shranjevanje podatkov na vsakih 5, 15 oz. 60 sekund, kot je to pri S625x). Če bi bil omejitev spomin, bi na daljših podvigih skupaj z baterijo to predstavljalo že 2 težavi.
Ali morda kdo ve kje se da kupiti te dodatne baterije oz power pack-e, sam sem malce iskal po spletu pa nisem našel kaj dosti.
Lp, ZigaS

Ali morda kdo ve kje se da kupiti te dodatne baterije oz power pack-e, sam sem malce iskal po spletu pa nisem našel kaj dosti.
Lp, ZigaS