prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 alexTG
Živjo!
Zanima me nekaj glede copad adiStar control. Namreč, odločam se za nakup novih copat, pa me zanima, ali ima kdo odgovro na to, kakši so te copati, njihove osnovne lastnosti ipd. Prav bi pa mi prišle tudi izkušnje kakšnega tekača, ki uporablja te copate.

LP
 luzr
Ko boš pomerjal copate si vzemi več časa, kot za tipkanje ;).

Moral boš bolj natančno pojasniti za kaj jih rabiš (teža, način teka).
O adistar controlu je bilo že dvakrat pisano v zadnjem letu ;).
S copati z močno oporo za pronatorja. Peta je deljena po tretjini (pri moških) in nekaterim tak način stabilizacije ustreza, drugim ne :).
Lanskoletni model je malenkost ožji in eno stopnjo trši od starejših.
Vložki so zelo dobri.
Copati uporabni v vseh razmerah, poleti in v hladnem vremenu, kot večina copat...
Uporaba možna na asfaltu, makadamu in tudi bolj grobi podlagi.
Ta fluorescentno rumeni/sivo-beli model ima podplat, ki se nekoliko hitreje obrablja od predhodnika.
Zelo zvito jih delajo, nasploh vsako leto, tako, da bi zdržali kvečjemu eno sezono.
Tako se mi je na levem notranjem robu, ob pregibu prstov, malo odlepil (1cm) podplat na stiku z zgornjim delom.
Control je zelo primerljiv s tršimi Nike in mehkejšimi Asicsi.
V opetnem delu, nad ahilovo tetivo je eden redkih oblazinjenih in zato primeren za tanjše, ožje noge in tekače, ki imajo radi dobro oprijem.
Zopet stvar okusa.

Stari model (sivo-rdeči) je preživel okoli 1500 km, na prstnem delu se je sesedel, a je še vedno neverjetno prijeten.
Na desnem mezincu se mi je strgala mrežica, ker sem z njimi silil po kamenju na Grmado...
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Lani sem se odločala med lanskimi Adistar Control in Asics gt2120. Ko sem bila v trgovini sem se v obojih počutila super. Taka malenkostna razlika je bila to da se mi je zdelo da v adidaskah stopam bolj po tleh, v Gt2120 pa da sem na višjem in da so tudi malo mehkejše. Tako sem se odločila za slednje. So mehke, vendar me rade ožulijo na sredini podplata (platfus). Prijelo me je, da bi odrezala ali pobrusila tisti del vložka, potem se sem odločila, da si raje kupim nove superge.

Letos sem pomerila čisto vse kar so imeli (razen Asics). Najbolj prijetno so mi na nogo sedle troje: Adistar Control, Mizuno Nexus2 in ene NB, vsake na svoj način. Kar lep čas sem ždela v TS2 in pomerjala in pomerjala in se na koncu odločala za Adidas. Se zahvaljujem za pomoč in potrpljenje.

Za enkrat sem zadovoljna. Težko rečem kaj več, saj sem jih zaradi tega »usranega« vremena imela le 4x na nogah. To, da se petni del giblje po svoje se občuti. Rahlo. En tak drugačen občutek je. Kot, da bi s peto bolj mehko in malo postrani stopil. Tako se meni zdi. Ni ne pretirano prijetno niti pretirano moteče. Samo drugačno je.

luzr napisal/-a:....Vložki so zelo dobri.......

Tudi meni se zdijo uredu.

luzr napisal/-a:....je preživel okoli 1500 km.......

Saj to je veliko, a ni?

luzr napisal/-a:....
Control je zelo primerljiv s tršimi Nike in mehkejšimi Asicsi
.....

To pa ne razumem, meni so se vse Nike superge zdele bistveno trše. Bistveno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA