Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ravno sem prišel domov in ura je pol polnoči :evil: in čeprav je bilo poročilo z današnjega poletnega teka zahtevano že pred nekaj urami, :evil: je bilo to praktično in teoretično nemogoče storiti prej. Ampak pojdimo od začetka. :D

Proti kozolčku v Tivoliju se je z vseh strani valila množica tekačev, katerih značilnost je bila škrlatna krogla na majicah. :D Preko Trojan, izpod gorenjskih vršacev, iz notranjskih gričev, zasavske pokrajine, dolenjskega nižavja in iz same prestolnice je potekala samo ena pot, ne v Rim, čeprav tja vodijo vse poti in potemtakem pomeni, da kamorkoli greš, prideš v Rim. :D Narobe, vse poti so potekale pod kozolec v Tivoliju. Ko so se tekači zbrali, je izgledalo da so bele majice tekačev s škrlatnimi pikami kot bel šopek vrtnic z rdečimi cvetovi in točno tako je tudi bilo, namreč, bele majice tekačev s škrlatnimi pikami so izgledale kot bel šopek vrtnic z rdečimi cvetovi. :shock: Sledila je burna medsebojna debata, v kateri skoraj nihče ni vedel s kom se pogovarja, najprej zato, ker se še nismo vsi predstavili, drugič pa zato, ker smo govorili kar eden čez drugega. :shock: Izredno pozitivno je delovalo, da so nas fotografi nagnali na sonce in na travnik, nas postavili v vrste stoječih klečečih in ležečih postav, nas z leve in desne stisnili toliko, da so imeli digitalni aparati dovolj velike ekrančke, da so nas lahko vse zajeli vanje in nam namigovali, naj se jim nasmejčakamo, kar pa smo radi storili, saj je smeh naša pogosta preokupacija. :D :D :D
Potem smo šli na tek. :evil: Prve tri metre smo vodili Matjaž, Saša, Dušan in Fotr, potem pa je v tekačih vzplamtel ogenj, velik kot kres, ki je značilen za kresno noč, ki je začetek poletja in prav temu je bil posvečen tudi današnji tek in zakopali so v tivolski breg in klanec kot gosenica z derezami s hitrostjo vrtenja sekularja. :shock: Prva četverica je ostala zadnja četverica, ki pa se ni sekirala za orkanski veter, ki so ga vodeči tekači zapustili za sabo, ampak smo mirno klepetali vsakdanje stvari kot da se ni nič zgodilo. :D Ko smo že tekli proti cerkvi nenadoma završi še enkrat in četverica smo pomislili, da se nam bliža letalo s sedemkratno hitrostjo macha. :D Preden smo utegnili dobro pogledati, je bila peščica tekačev že mimo, opazili smo samo Barb, pa ne zato, ker bi divjala kaj bolj počasi kot drugi, ampak, ker od zadaj zgleda daleč bolje, kot pa skupina tekačev, ki je podobna nadzvočnemu lovcu. :shock: Spraševali smo se, zakaj Barb sploh potrebuje svojo petko, saj teče hitreje kot vsak renault.
Četverica smo ostali hladni in mirni, nič nas ni vrglo iz tivolske proge in tako smo vsi srečni, veseli in popolnoma prešvicani prispeli nazaj do kozolčka, kjer so vsi ostali že bili. :D Debata se je nadaljevala pod kozolcem, a ne dolgo. Ker se kozolec še zdaleč ne more primerjati s piramidami, niti po veličini, niti po zgodovinski vrednosti, se je skupina TF tekačev preselila v Piramido. :D Tam je imel glavno besedo Lojze, pa naj še sedaj on pove kako je bilo, a moram zmeraj jaz, ki sem čisto tiho, Lojze pa vse ve in še govori tako hitro, da ga ne dohajam, pa naj še napiše, a veste. :D No, samo toliko lahko še povem, da je razpoloženje raslo kot že ime pove, piramidalno. :shock: Ker smo sedeli tokrat pri več mizah, naj poročilo napiše kar vsaka miza zase, jaz mize nisem imel, samo klop, zato tudi ne morem opisati vse debate in razpoloženja za mizo, ker jo ni bilo, saj sem že povedal. :D :D :D
Saj vem, da je to poročilo pomanjkljivo, bedasto, neresno in netočno, ampak kakšno pa naj bo, če ga pišem pozno ponoči, takorekoč opolnoči, ko sem ravno prišel iz 60 km oddaljene Piramide v Šiški in mi je ves čas po glavi odmevalo zadovoljstvo nad današnjim uspelim tekom v počastitev poletnega enakonočja, na dan, ko se pobesi, torej ob kresi. Pobesi pa se dan. :D Ravnokar bo tudi zunaj dan, jaz pa še kar tolčem po tipkah in pišem nekakšno poročilo. Vsaj ne bom mogel reči, da ga boste brali šele jutri, ampak že danes. :D No, tko. Nisem ga nič pregledal, zato je lahko kakšna napaka vmes, pa nerazumljiv stavek, pa iz konteksta iztrgan odstavek in tudi poročilo je lahko odštekano do nerazumljivosti, za kar se že vnaprej opravičujem, pa še v Piramidi nisem bil do konca, tako da tole poročilo sploh še ni dokončano, ampak ga bomo pilili še nekaj dni in tednov.:D :D
Na zdej je pa že pol enih ura. :shock: :shock:
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Vidim, da Ana in Liza se kar harata med udelezenci danasnjega teka. :) Moja malenkost je pira-mi-daj dejavnost preskocila in se odpravila novim dogodivscinam na proti. 8)
Naj najprej povem vsem, ki se bojijo pristopicljat na kaksno prireditev, da smo clani TF res ena grozna bitja, ki pozremo vsakega novinca-ko s kostmi in kozo vred. :evil: Strah je 'upravicen' saj zrtve izginejo za vedno brez sledi. :twisted: Toliko o tem. Da se ve in ne bo potem izgovorov v stilu 'nisam znala, nisam htjela'. :-)
Zaradi ogrevanja na PST sem na zborno mesto pritekel z rahlo zamudo. Lepa mnozica je bila zbrana in ne bi nasteval saj bom ziher koga pozabil in to ne bo prav. Pa saj se bo videlo na slikah kar treh uradnih fotografov, kdo je bil in koga smo pozrli. ;-) Po slikanju se kar nismo mogli spravit na pot in so jo najprej ubrale 5rca s kompanijo. Ero je potegnil v drugo smer, kamor je potem zavila vecina. Malo sem se zapodil za vodilno ekipo in tam pri graficnem centru ujel cyc-a s katerim sva potem skupaj zmlela pot cez Roznik. Nisva bila najhitrejsa, sva pa imela vsake toliko zelo lep razgled. Joj, kako lustno je hecat Nataso sredi klanca, ko sploh ne dobis odgovora ampak samo signal z roko. :-) Vem, vem, mascevanje bo sladko. :D Na spustu z Roznika sva dobila druzbo ( jaz se oprvicujem ampak sem cisto v stilu oranznega slona pozabil vprasat za ime :( ) in potem smo slozno mleli pot proti izhodiscu. Tam pa ze zbrana prijetna druzba, pa cvek, pa voda, pa ....... Skratka TF.
Kogar ni bilo naj mu bo zelo zal in naj si za drugic ne privosci vec take napake. :D
Eto, to je to, kar bi moja malenkost imela za povedat za zacetek. :-)

lp, oranzni slon
 dpop
Moj eporočilo bo kratko... jaz nisem ne vem kako dober
pripovedovalec... bilo je 1A s petimi zvezdicami DeLuxe

Prijetno s koristnim...

LP Darko

P.S. kok sem za en K... poročevalec si lahko ogledate
tukaj... dogajanje izpred enega tedna... pa sem šele sedaj
nekaj spesnil
http://www.e-fotografija.com/artman/pub ... _323.shtml
SEJ VEM... je OFF TOPIC! :wink:
Uporabniški avatar
 cyc
Jaz sem ravno prejle šel v mesto - do garaže sem skušal tečt ... skušal. Nog skoraj ne čutim :x
No ja, je bilo pa lepo :) Sicer mi ni čisto jasno kako da mi je ratalo baje cca. 45min jogginga - hitrost seveda ni bila 10km/h, pač pa precej manj. Je bil pa čas trajanja več kot 2x več kot sem sam nazadnje tekel. Baje da je bila ta trasa cca. 6km? Eni so omenjali 8km, so šli očitno kje drugje? Bom izbrskal oni zemljevid, vem da sem ga nekje na forumu opazil.

Je fino imeti koga da te bodri, beza in družbo dela :) Oranžni slon, hvala da si tempo spustil in zraven tekel :D
Uporabniški avatar
 cyc
Našel sliko, pa se nič ne vidi :?

Bo ocena Oranžnega slona verjetno kar držala, 6km ... zame bi bilo pa fino, da bi šel počasi spat. Še bolj fino bi bilo seveda, če pred tem pojem še eno tuno v olivnem olju ... ja, tako bo :D

Vnos OH ni dovolj :twisted:
Uporabniški avatar
 bojanu
Alora, slikce so ratale 8) čeprav sem se podil za vami ko ubrisan, pa ste mi kr uhajali :oops: Še dobro, da me je pri cerkvi razsvetlilo-in zadnji bodo prvi-da nisem brez veze slikoaparata sabo vlaču :lol:
Kšen komentar pa vč ksno, ker že postla kliče na vs glas :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
bojanu napisal/-a:Alora, slikce so ratale 8)

Nehal sem se sam sebi smiliti, :cry: ker sem pisal poročilo tako pozno, ko sem prebral Bojanuovo sporočilo in pregledal slike. :o Bojan je moral namreč preteči progo dvakrat, ampak ne v dveh krogih, temveč, da nas je lahko poslikal. :D Tekel je naprej, zavzel položaj za slikanje, nas nekajkrat ovekovečil, tekel za nami, nas prehitel, poiskal primeren položaj in zopet slikal. :shock: Poleg vsega je v roki držal še fotoaparat. Pa mi nismo bili edina skupina, bilo jih je kar nekaj, ki jih je Bojanuu uspelo dobiti na fotografsko muho. A to še ni vse, vse slike je še isto noč, ki je bila že jutro, spravil na fotošop, pa še lepe so. :D Seveda so v prvi vrsti lepe zaradi udeležencev poletnega teka na sliki, :shock: pa tudi zaradi Bojanuove mojstrovine. :D Bojan, zaslužil si si posteljo! :D
Uporabniški avatar
 Fotr
Vsak pomemben tek, kot je bil tudi Poletni tek tekaškega foruma, ima tragične in srečne udeležence. Srečni smo bili tokrat vsi, razen ene pomembne članice TF, ki pa je bila sicer tudi srečna, ker je bila v dobri družbi, a nesrečna in žalostna, ker se ni mogla udeležiti teka. To je Staša, ki si bo dan, ko je bil 1. poletni tek TF, zagotovo zapomnila. Že zjutraj jo je zadel heksenšus v križ in komaj se je privlekla v službo. Od bolečin se je komaj priklopila na TF, pa še to samo toliko, da nas je opozorila na svoje trpeče stanje. Potem se je odpravila k zdravilcu, kjer so jo pregnetli, zmasirali, pretegnili, drgnili, pretegovali in ji dali injekcijo, kar ji je prineslo vsaj odpravo bolečine. A vse te telesne bolečine niso bile nič proti trpljenju in skominam, ki so se porajale v Staši, ker ni mogla teči z nami. Tekačica z dušo, srcem in telesom, ki se rada smeje in uživa v dobri družbi, še posebno med tekom, pa se ni mogla udeležiti teka po skrivnostnem Tivoliju, skupaj s prijatelji iz TF, to pa je bila za Stašo res huda preizkušnja. Upam, da je v Piramidi, za katere pravijo, da so zdravilne, če si nekaj časa pod njihovim krovom, vsa fizična in duševna bolečina izginila, saj je bila Staša res tista Staša, ki jo poznamo. Samo nekaj časa naj še mine, da Staša začne teči, potem pa se samo pazite.
Staša, bila si enkratna, svojega hrepenenja po teku nisi kazala navzven, saj si bila vseskozi nasmejana in dobre volje. Prava heroinja.
Uporabniški avatar
 Fotr
Takole pa je bilo vzdušje v Piramidi:

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
 lojzeP
Ja, Bojan je imel zopet dvojno vlogo - obe pa je opravil :cast: :cast1: :clap:

Me prav veseli, da se tokrat posvečal predvsem lepšemu spolu - so dobile slikice na svežini, pa na lepoti, pa na romantiki, pa zopet lepi nasmehi, ... :hello:

Se mi zdi, da dobivajo teli Dubokoviči, pa Stojkoti in ostala foto kompanija vedno večjo konkurenco, tako, da je pričakovati, da se nas bodo začeli lotevati kaki profiji s tega področja. :shock: :shock:

2x LP
 Lučko
Fotr napisal/-a:Takole pa je bilo vzdušje v Piramidi:

Foter, motiš se :wink: . :shock: Moje oči so vidle analizo tkole:
SlikaSlika

Slika :nono: :nono: :nono: :nono:

Slika
Slika
Slika :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Osoba A :cenz: :rol: :--
 dpop
lojzeP napisal/-a:Se mi zdi, da dobivajo teli Dubokoviči, pa Stojkoti in ostala foto kompanija vedno večjo konkurenco, tako, da je pričakovati, da se nas bodo začeli lotevati kaki profiji s tega področja. :shock: :shock:

Ja, Lojze, zdej pa pazi kaj delaš... da ne bo kakšna "škakljiva" slika
v kakšni izdaji Slovenskih Novic objavljena.... pa kakšen tekst
v stilu Bojana Požarja :wink: :wink:

LP Darko

P.S. Madonca... pa noben ne pohvali peciva ki ga je naredila Pia,
tam ste pa navalili ko "prešič na bučo".... sploh nisem dobil
svojega koščka (Pol enemona PRESS) :lol: :lol:
 Lučko
Ja PIA, če nisi porajtala, ta prešič sm bil jz :twisted: . Uf, kako sm se podprl, kako je blo dobro :twisted: . V bodoče režem pecivo samo jz :lol: .

PS
A je še kdo, razen mene in Tobija, še dobil kak košček peciva :?: :oops:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Tista zagnanost, danes pa res grem, pa čeprou bodo ušpičene prekle z neba letele...ti sta zagnanost je tm nekje ob pol petih, petih popoldne začela plahneti...hmm...do Tivolija mam tooooook deeeeeeeeleeeeeeeeč... pa utrujena seeeeeem... pa ne da se mi na buuuuuuuus... pa še noge si morm pobriiiiiiiit k se v tej trenerki vidjo, če so bl tiste kt pr srnicah, pa se mi ne daaaaaa...
No...tudi ob pomoči postov na tf sem potem ob petih začela pakirat v nahrbtnik (heh, bom že našla eno žrtev, da mi ga spravi v avto, kenede), deset čez pet na najhitrejši možni način skrbet za gladkost, dvajset čez pet pa klicat taksi, k bi drgač zamudila...
Preden sem vas našla, sem srečala 5rco, pa še dva tf-jevca (jao, zrak na Rožniku mi je požrl sivo celico, v kateri mam spravljeni njuni imeni :oops: ) ki sta rahlo izgubljeno tavala okrog bazena...
Pa smo se našli...

Kako hecen občutek, ko te v bistvu vsi poznajo (ali pa ugibajo, če si res ti, ali pa sploh nimajo pojma), ti pa velike večine sploh nisi vidu, hkrati se pa na tf pogovarjaš z njimi kt prjatli...kt ena bovla občutkov... za katere niti ne veš, a bi jih dal med zadrego, dobre vice, urejnje spomina ali pa vadbo socialnih veščin...

Foto na travi...em... kam nej grem jst... da bi se vseeno mal skrila... tko, za bl fin imidž... a nej dam levo al desno nogo naprej... malce privzdignem brado... hm... se nasmehnem... No, ti poskusi poziranja so padli v vodo ob prvem hihitanju, mahanju tf-jevcev... pa tud fotografi so si vzeli kar nekaj časa, malce več kot sem sposobna zdržati v zamrznjeni pozi... tko da na koncu prevlada samo še - bo že, sam, ej...tole je pa moja prva gasilska s tf!!!

Smo se zmenile, da bomo bl počasne... pa smo kar začele... tko... na izi... fotograf pa za nami kt da bi pritekle v cilj kakšnega hudega maratona...
In korak za korakom me je vleklo v vrtinec...
Korak za korakom me je vleklo v gozd...
Med ljudi, ki v njem iščejo zlate cekine...

Z Mojco sva v prepletu klepeta in tišine sledili rdečim puščicam... navzgor in navzgor... naokoli... na trenutke v tolmunih tišine... in spet v objemu sončnih nasmehov, rdečih lic, nasproti prihajajočih Popotnikov in konskih ritk...
In spet greš počasi skozi mene...
Čeprav danes nisem sama s tabo...
sama s sabo...
te čutim...
brišeš me, da me spet na novo popišeš.
Zato vztrajam...korak za korakom... še nikoli nisem tekla tukaj... čez sledi, ki sem jih naredila z babico in dedkom kot majhna punčka, narišem novo pot...
Srečna sem.
In vrh je nekaj tako naravnega, kot da je le del poti... kot cilj, ki je in ki to ni...

Spet bojanu... fotografira... obvešča, kam so drugi šli iskat svoj gozd... razteg in malo umiritve... in potem navzdol...
Vonj pokošene trave me vrže v žarek nagajivosti in preprosto moram... za sekundo se uležem na pokošeno travo... v stotinki sekunde sem spet tista punčka... začutim babico in dedka...jima pošljem poljub v nebo...
in spet sem na poti...kot da se v tej drobni skundi ni nič zgodilo...

Navzdol je korak daljši.
Spet srečamo našo skupinico.
Poklepetamo.
In gremo spet naprej.
Vsak po svoje, pa vendar skupaj...
Med razpredeno sonce zgodnjega poletnega večera sva vpletli še svoje zadnje korake...
Se vrnili drugačni... morda le za odtenek... morda za celo vesolje...

Vsi smo veseli. Kako lepo mi je, ko smo vsi veseli!!! Za crknit!
Se gremo preoblečt...kar naprej klepetamo... na licih čutim škrlat...
In tisto pivo v Piramidi...mmmmmmmmmmhmmmmmmm...
Spet mi je malce nerodno... al pa hecno... pa fino... ko opazujem obraze... Klepetajo... se smejijo... spogledujejo... nekaterim se že počasi nanje rišejo vsakodnevne skrbi...
Vračamo se z lune...
Ampak ni blema...
Ker smo v dobri družbi.

m
 dpop
mojcej77 napisal/-a:Vračamo se z lune...

Ma ne vem... ko si se "strečala" po teku si mi delovala
zelo "zemeljsko"... :wink:

LP Darko

P.S. Slike povejo svojo zgodbo... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA