prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 janezek
kupujem novo uro do 150€ in se odločam med
suunto t3
polar f11
sigma onyx pro

sigma je najcenejša (cca. 50 ojrov cenejša od ostalih dveh) in že sedaj imam sigmo, pa razen da sem moral zamenjati baterijo, dela ko ura ;)

vseh nasvetov ali mnenj bom vesel.

sem pa bolj rekreativni tekač in tečem v toplih mesecih kakšnih dvakrat na teden po 5-10 km pa občasno malo kolesarim. pa pozimi mal tečem na smučeh če je sneg.

namen nakupa nove ure pa je izboljšanje rezultatov in hitrosti. vse te ure pa imajo nadzor treninga.

LP Janezek
Uporabniški avatar
 IRA
Jaz se spogledujem z Garmin Forerunner 50 HR - cena 139€.
Ne vem kaj vse potrebuješ na uri, mene matra predvsem kilometrina ... (je na mojem starem polarju nimam).

Morda v razmislek še ena opcija.
Svetovat pa ti žal ne znam!

Lp pa srečen nakup in seveda poročaj!
Barbara
 janezek
pri vseh teh urah je opcijsko footpod. pri suuntoju pa še gps-pod.

GPS-a pa garmin forerunner 50 nima.

sem pa zdajle pogruntal, da je garmin forerunner 205 približno v tem cenovnem rangu. samo je nekam velik videt in ne vem kako je to ergonomično.
 luzr
Če rabiš podatek o pretečenih kilometrih boš lahko od omenjenih nadgradil s senzorjem za tek(100€) ali kolesarjenje le T3.
Če te cena ne moti, bo to verjetno zate zanimivo.
(T1 je bila v ugodni ponudbi pred kratkim (50€). Ima tudi nadzor treninga.)

Kolikor vem spodaj omenjeni uri ne delujeta z nožnim senzorjem in ga nimata priloženega.
Sigmina onyx ni slaba ura; je v rangu T1 , ne bi smela biti dražja kot 87€.
F11 je nekako vmes med obema, ki te zanimata. (Meni nezanimiva :oops: )
 giorgio
Lep pozdrav Janezek.Prodajam polar F 11 za 50 eurov. :lol: :lol: :lol:
 sani
Živijo,

me veseli, da je en srečen uporabnik Sigme. Jaz žal nisem imel sreče. Sigma PC-15 je bila moja prva tekaška ura in moram reči, da me je razočarala. Crkavali so gumbi in kar me je najbolj motilo, če si zgubil sinhronizacijo s HR paščkom, se je štoparica ustavila. Potem sem imel pa neverjetne čase na standardnih 10km :D Izdelava je bila "švoh".

Ker imajo vsake oči svojega malarja, bom samo povzel, kako sem jaz kupoval uro. Mogoče potegneš kak pameten zaključek:

- Iskal sem tako uro, da jo lahko nosim vsak dan, zato so razni veliki forerunnerji odpadli.
- Sigmo sem prečrtal že v štartu, zaradi zgoraj omenjenih težav.
- pri fr50 mi je bilo všeč, da že v startu dobiš ant "dongle" za brezžični prenos na PC. Meni najboj všečna funkcija. Motila me je cena, saj sem se bal, da je to spet nek "poceni sr...", ki ima vse kar imajo veliki za pol cene. A se mi to že pri sigmi ni obneslo.
- ostala sta mi polar in suunto. Zmagala je T3 in priznam, da zaradi "šminke".

LP
Sani
 janezek
giorgio napisal/-a:Lep pozdrav Janezek.Prodajam polar F 11 za 50 eurov. :lol: :lol: :lol:

a smem vprašat zakaj ga prodajaš?
Uporabniški avatar
 vigor
Zdravo.

Glede na to da sigmo že imaš mislim da s ponovnim nakupom sigme, le da drug model ne boš pridobil veliko, saj se mi zdi da nekih velikih razlik ni. Kar se kvalitete sigminih ur tiče, lahko le pohvalim, saj sem uporabljal sigmino fit watch in je skoraj dve leti delala brez težav. Še vedno jo imam, če koga zanima jo tudi prodajam :)

Od ur v tvoji izbiri pa ti najbolj priporočam suunto t3, saj ima edina možnost priklopa na računalnik (verjemi, ča se boš začel malo bolj ukvarjat s treningi, ti bo le ta možnost zelo olajšala analizo treningov) in štetje krogov oz. vmesnih časov, plus dodatnih stvari.

Plarjeve ure so sicer dobre vendar je f11 le osnovna ura in mislim, da ne ponuja dosti več od sigmine. Plus meni sploh ni všeč oblika. Vendar to je moje osebno mnenje.

Nekateri pa so omenjali in priporčali garminovo 50-ko. Po mnenju nekaterih zelo dobra zadeva. Osnovni paket je zelo poceni in pravtako omogča prenos na računalnik in štetje krogov oz. vmesnih časov, kar še enkrat poudarjam, sta dve funkciji, ki jih boš ob podrobnejšem treningu (analizi) prvi pogrešal.

Zaključek:
Suunto t3, ali garmin fourrunner 50

:wink:
 hitrijoža
.....Kolikor vem spodaj omenjeni uri ne delujeta z nožnim senzorjem in ga nimata priloženega.
: )[/quote] Lepo, zelo dober izraz za foot-pod!
Uporabniški avatar
 Wega
no, saj tudi s polarja lahko pošlješ podatke na računalnik, je pa res da je tisto piskanje malo moteče.
Uporabniški avatar
 IRA
vigor napisal/-a:Zdravo.

Glede na to da sigmo že imaš mislim da s ponovnim nakupom sigme, le da drug model ne boš pridobil veliko, saj se mi zdi da nekih velikih razlik ni. Kar se kvalitete sigminih ur tiče, lahko le pohvalim, saj sem uporabljal sigmino fit watch in je skoraj dve leti delala brez težav. Še vedno jo imam, če koga zanima jo tudi prodajam :)

Od ur v tvoji izbiri pa ti najbolj priporočam suunto t3, saj ima edina možnost priklopa na računalnik (verjemi, ča se boš začel malo bolj ukvarjat s treningi, ti bo le ta možnost zelo olajšala analizo treningov) in štetje krogov oz. vmesnih časov, plus dodatnih stvari.

Plarjeve ure so sicer dobre vendar je f11 le osnovna ura in mislim, da ne ponuja dosti več od sigmine. Plus meni sploh ni všeč oblika. Vendar to je moje osebno mnenje.

Nekateri pa so omenjali in priporčali garminovo 50-ko. Po mnenju nekaterih zelo dobra zadeva. Osnovni paket je zelo poceni in pravtako omogča prenos na računalnik in štetje krogov oz. vmesnih časov, kar še enkrat poudarjam, sta dve funkciji, ki jih boš ob podrobnejšem treningu (analizi) prvi pogrešal.

Zaključek:

A potem priporočaš Forerunner 50 HR????? Imaš kakšne izkušnje?
Mene full ma, da bi si ga kupila :roll: :wink:
Vse ostale variante, ki sem jih gledala s food podom skupaj pridejo kar dosti dražje ...

Hvala ...
Uporabniški avatar
 Radolca
IRA napisal/-a:
vigor napisal/-a:Zdravo.

Zaključek:

A potem priporočaš Forerunner 50 HR????? Imaš kakšne izkušnje?
Mene full ma, da bi si ga kupila :roll: :wink:
Vse ostale variante, ki sem jih gledala s food podom skupaj pridejo kar dosti dražje ...

Hvala ...

Ojla Ira,
Jaz sem kupil mesec nazaj prav to in mi čisto zadostuje za moj neprofesionalni tek :D
Uporabniški avatar
 IRA
Super, hvala !!!

Še eno vprašanje - kolk si pa dal?

Ni mi čist jasno.
Jaz sem v trgovini videla dve uri - ena je bila 75€, druga 139€ (s foodpodom), sem pa nekje ujela (če se ne motim), da je še ena izvedba, kjer dobiš še tistga hudiča za PC zraven????

Je res, al je to že pri tej za 139€??
Se da kasneje tisto dokupit????

Se mi zdi, da ne bom ravno rabila dajat treningov na PC, nisem tak freak in ljubitelj podatkov. Meni je pulz in čas čist ok, da pridem še do kilometrine sem pa itak že najsrečnejša :twisted:

Ampak mogoče kasnej, ko se človek razvadi in išče kako novo igračko ... morda pa le :twisted:

Aja še nekaj .... v soboto grem v Italijo po voziček za dojenčka (je skoraj 200€ cenejši).
Je kdo kaj na tekočem, imajo tele pulz urce tam kaj ceneje???

Hvalaaaaa!
Lp
 wind
IRA napisal/-a:Ni mi čist jasno.
Jaz sem v trgovini videla dve uri - ena je bila 75€, druga 139€ (s foodpodom), sem pa nekje ujela (če se ne motim), da je še ena izvedba, kjer dobiš še tistga hudiča za PC zraven????

Usb sprejemnik za priklop na PC je že v osnovenm kompletu, seveda pa tudi pri kompletu s footpod-om.

Poglej še tole temo, če te zanima tale igračka:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?p=120029
Uporabniški avatar
 Radolca
IRA napisal/-a:Super, hvala !!!

Še eno vprašanje - kolk si pa dal?

Ni mi čist jasno.

Je res, al je to že pri tej za 139€??
Se da kasneje tisto dokupit????

Se mi zdi, da ne bom ravno rabila dajat treningov na PC, nisem tak freak in ljubitelj podatkov. Meni je pulz in čas čist ok, da pridem še do kilometrine sem pa itak že najsrečnejša :twisted:

Ampak mogoče kasnej, ko se človek razvadi in išče kako novo igračko ... morda pa le :twisted:

Aja še nekaj .... v soboto grem v Italijo po voziček za dojenčka (je skoraj 200€ cenejši).
Je kdo kaj na tekočem, imajo tele pulz urce tam kaj ceneje???

Hvalaaaaa!
Lp

Mimogrede, kupila sva mesec star voziček Quinny v Sončku na Bledu za 200 Eur, nov je 375 Eur.
Ura Garmin FR50 pa brez food poda (cena 139 EUR) ni funkcionalna. Vsaj zame ne. Uro sem kupil z namenom, da mi meri razdaljo in hitrost. Po mojem pa uro z merilcem srčnega utripa res lahko kupiš za denar, katerega si omenila :hello:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA