Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Classix
Vraga ne pa odmor do petka. Nisem več zdržal. Ne vem pa, ali res več nisem čutil bolečin in zategovanja, ali pa sem imel polno kapo sebe in svojih bližnjih katerim je bilo sobivanje z menoj v preteklih dneh milo rečeno neprijetno. Pa saj ne, da doma ali na dvorišču ne bi bilo nič za postoriti. Razlog za NEpostoriti sem iz dneva v dan iskal in tudi našel v vremenu. Ali je prevlažno, ali premrzlo, ali...ali. Priznam obupen sem bil. Ali pa sem bil obupan. Ne vem in ni važno...danes sem vstal, se napravil in šel teči. Basta, vege, ende, šlus! Če bo kaj narobe, bom posledice nosil sam. Vraga jih bom...zopet bom odveč tako sebi kot Bogu. Pasalo pa je...čisto počasi...v zenu...dobrih 5 kilometrčkov. 'Bemti kako dobro se počutim.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 EčO
Zasvojenost :?: :?: :wink:

:D :D :D

bravo :lauf:
Uporabniški avatar
 Wega
Mi je znano to. Pa tudi res se ponavadi izkaže, da je najbolje slediti občutku. Ne želji, očutku.
Uporabniški avatar
 Classix
Vse, kar je pred dobrim letom in mesecem napisal @ Wega v svoj blog, bi lahko preprosto copy/paste. Dobro, izpustil bi tisto o vezalkah, boldal pa tisto o nosu do stropa. 10-1-20-1-15-1-10...čudovito! V prvih desetih minutah sem nekajkrat pomislil, jap naslednji del pa bo trenutek resnice. Sem ali nisem sposoben v enem kosu teči 20 minut. Ko je prišlo na vrsto teh 20 minut, pa sem premišljeval o tem, kako je lep pogled na Irskega setra, kateri navkljub obupnim klicem svoje nadvse luštne lastnice, v eni od mlak Ljubljanskega barja išče...kdo ve kaj. Kako lepo se mu blešči dlaka...in kako lepo je videti lastnike, kateri strogo na ''poleg'' vodijo svoje pse, ko se jim približuje-jo, tekač-i. In kako čudno izgleda mala bela pudlica z...nagobčnikom. In kako čudovit je občutek ko prvič pretečeš zgodovinskih 20 minut v enem kosu. Minutko hodiš in na vrsti je 15 minut teka. Zopet pogledujem naokoli...PST na našem koncu je čudovit. Trenutek močnejše koncentracije nastopi le ob prečkanju Ižanske ceste, nato zopet čisti užitek. Metre in metre puščam za seboj, vedoč, da za sebe delam nekaj čudovitega. Sprašujem se, ali je imel prav pokojni Fixx, kateri je napisal, da naj bi se telo moje starosti najbolje počutilo pri 155 bpm. ali je imel bolj prav Benčič, kateri je te meje spustil za cca. 10 bpm. Fixxova meja mi bolj odgovarja, pa naj je še tako pokojni...pri Benčičevi meji bi že hodil. Kaj bi nakladal dalje, za menoj je čudovit tek, skozi katerega sem premagal 7.35 km, v tempu 7:53 in z utripom 152/161. Za to torej gre...za tek brez dramaturških zapletov...za zen.

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Wega
:laola

Pa še tempo imava skor enak!
Uporabniški avatar
 dannae
:lauf: :laola :lauf:
Uporabniški avatar
 Classix
Bi znal biti tale april bolj čuden mesec...še sploh minulih nekaj dni. Naj sem se še tako trudil, usklajeval, preračunaval ipd. plan ni bil dosežen. Naj gre k vragu, ''abčutki'' so še vedno božanski. Nekaj netekaških planov je pod streho. Selitev v firmi je šla mimo skoraj bp, razen tega, da v novi pisarni v celem elektro kanalu ni bilo...elektrike. Je to dežurni poštimal dokler rečeš...nekaj dolgega in kompliciranega. Končno so za mano tudi planirani preventivni zdravniški pregledi. Izvidov pri moji zdravnici sicer še ni, oziroma bodo po prvem maju. Glede na moje počutje ne pričakujem nič pretresljivega, malo pa mi je vendar zašumelo v glavi, ko mi je medicinska sestra pri merjenju EKG-ja dejala, da imam nekaj malenkostnih negativnih utripov. Hmm, sedaj ali je to od bližine že omenjene sestre, ali je res kaj na tem...o tem torej po prvem maju. Je pa res, da sedaj pri teku še toliko bolj pazim, da ne grem preveč čez mejo utripa, katera naj bi bila priporočljiva mojim letom. Današnjih 6 in čevap kilometrov je šlo lepo z 153/161 in tempom...'bemti 7:44. Napredujem. In končno, tudi družinski projekt meseca je pod streho. Ta vikend je ''padla'' nova garderoba v predsobi. Koje bilo sinoči vsega konec, sva si z najdražjo družno dejala, da sva opravila dobro delo. Manjkal je samo še stisk rok in evo ti ga...''a je to...''
Danes sem nekaj malo pisal o teku...zadeva mi je dejansko zlezla pod kožo in opala...prišel sem do zadnje strani predpisanih tekov 13 tedenskega programa. Jap, res napredujem, vam pa želim...

...prijetne in uspešne dneve!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Classix
Suhoparnost zadnjega tedna:

21.04. 15-1-3X, 6.2 km, 153/161, 955 kcl, tempo 7:44/km...lušten trening.
24.04. 25-1-25, planirano je bilo 30-1-30 toda klic iz vrtca me je obrnil pred prvo polovico...6.2 km, 157/165, 1060 kcl, tempo 8:11/km...eden redkih zares slabih tekov.
26.04. 30-1-30, 7.9 km, 152/161, 1195 kcl, tempo 7:45/km...meni se je zdelo noro dobro, še posebej ob primerjavi, da sem pred dobrim mesecem dni v Sežani za 100 metrov daljšo razdaljo porabil 7 minut več.
Teža že tretji teden zapored vztraja na 108 kg...jo bo že minilo!

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Le tako pridno naprej, pa bo sel cas/km navzdol, pa kile tudi. Mogoce ne bi bilo slabo ce bi vkljucil se kaksen trening za moc z utezmi. Recimo en trening na teden. Po takem bodybuilding ali anaerobnem treningu, ce ti je ta izraz ljubsi, metabolizem se par ur ostane precej pospesen in se tudi pozna pri "topljenju" odvecne mascobe. Pa tudi za same tekaske treninge je dobro pridobiti dodatno moc misic.

G.
Uporabniški avatar
 5rca
Classix napisal/-a:Teža že tretji teden zapored vztraja na 108 kg...jo bo že minilo!

:lol: :rol: :lol:
Uporabniški avatar
 Classix
Z nocojšnjim treningom 10-1-4X sem zaključil z letošnjim aprilom. Kilometraža v tem mesecu znaša ''le'' 54 kilometrov, porabil sem ''le'' 8400 KCal, toda...povprečni tempo je v mesecu marcu znašal 8:09 min/km, v aprilu pa 7:51 min/km. Teža še vedno 108 kilogramov.

Prijetne in uspešne dneve vam želim, hkrati pa vas tudi na tem mestu vabim, da se nam pridružite na TF busu za Radence. Več o tem na spodnjem linku:

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... 535#126535

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Classix
5rca napisal/-a:
Classix napisal/-a:Teža že tretji teden zapored vztraja na 108 kg...jo bo že minilo!

:lol: :rol: :lol:

Minilo jo je in se je elegantno spustila na 106 kilogramov...da veš. In priden sem...da tudi veš. Ja Radenci se približujejo in tam bom prvič poskusil premagati 10 K v kosu. Od zadnjega vpisa sem oddelal sledeče:

29.04. 10-1-4X, 5.8 km, 155/153, 898 KCal, tempo 7:31
01.05. 20-1-15-1-10, 6.2 km, 154/164, 973 KCal, tempo 7:34
03.05. 40-1-20, 7.8 km, 160/164, 1317 KCal, tempo 7:49...the trening...
05.05. 10-1-4X 5.8 km, 150/158, 844 KCal, tempo 7:35

Prijetne in uspešne dneve vam želim...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Matjaž, čudovito. Vsaj vidim, da ne bom edina med ta počasnimi v Radencih :wink: (s TF). Kar se pa tehtnice tiče, se pa res ne sekiraj, moja me tudi nič ne uboga, samo hlače moram sedaj "vzeti noter". :lol: Pa me sploh ne skrbi, važno je, da jaz tečem, tečem in uživam.
LP, Lenči
Uporabniški avatar
 Classix
lenči napisal/-a: Vsaj vidim, da ne bom edina med ta počasnimi v Radencih :wink: ...
LP, Lenči

Veš Lenči, če sem se česa navadil v zadnjih šestih mesecih, sem se tega, da se z časom ne obremenjujem. Seveda se veselim vsakega napredka, vsake sekunde manj katero porabim za kilometer... Danes sem imel na programu zadnji daljši tek 13 tedenskega programa hoje in teka. Do konca je še eden krajši, kateri bo povsem primeren kot zadnji pred Radenci. Tam pa pride na vrsto tisto...''udeležite se tekaške prireditve, se vidimo na cilju''...Prvič se bom spoprijel z 10 K in veselim se tega. Preko tedna si bom še večkrat ponovil, da me na startu ne sme potegniti z množico, ampak da moram teči svoj tek. Seveda približno vem, kje se bo ustavila ura po premaganih 10 K, vendar se s tem ne obremenjujem. V teku še vedno prvinsko uživam in po vsakem treningu se počutim močnejšega, boljšega, lažjega...Všeč mi je misel na to, da mi po Radencih sledi 8 tedenski program teka na dolge proge, kot predpriprava na treninge za 21 K, pa nočna 10 K na Bledu, pa...o še bo pisanja o teku in še bo veselja ob njem.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA