Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
In zgodilo se je, da smo prejeli naslednje obvestilo:

"Pozdravljen/a ljubitelj/ica teka!
Z vztrajnostjo volje, z zanesljivostjo korakov, z močjo telesa in duha, po gozdnih poteh in travnatih poljanah, varno čez zeleno Pohorje do osebne zmage.
V soboto, 7. junija 2008 bomo organizirali 7. gorski tek Zavarovalnice Maribor po Pohorju.
Skupaj bomo premagali 65 ali 31km dolgo pot čez Pohorje."

Informacije in prijavnico lahko najdete tudi na:
http://www.mopa.si/aktivnosti/aktivnosti.html
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 08 Maj 2008, 00:47, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 Damijan
:twisted:
Sicer je vabilo in njegovo poslanstvo privabiti ljudi na tek (in ne slovnično maltretiranje), pa vendar: Zdravko (in ostali), kaj misliš, kako je prav:
- "Tek čez Pohorje" - uradno s strani organizatorja;
- "Tek po Pohorju" - tudi to najdemo na mopa.si;
- "Tek preko Pohorja"?
Uporabniški avatar
 Sebi
:twisted: Damijan: ni važno ali je čez, po ali preko... Važno, da prideš iz starta v cilj. Lahko tudi "Tek skozi Pohorje" :shock:
Uporabniški avatar
 tae
Če bi bilo "skozi" bi bilo še najlažje, ker bi to pomenilo npr. tunel pod hribom in bi se tako izognili vzponom in posledično tudi spustom. :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Damijan napisal/-a::twisted:
Sicer je vabilo in njegovo poslanstvo privabiti ljudi na tek (in ne slovnično maltretiranje), pa vendar: Zdravko (in ostali), kaj misliš, kako je prav:
- "Tek čez Pohorje" - uradno s strani organizatorja;
- "Tek po Pohorju" - tudi to najdemo na mopa.si;
- "Tek preko Pohorja"?

Čuj, če mene vprašaš, sem za "čez", pa tudi če najdeš slavista, ki zatrdi, da to ni prav. "Zajec čez breg leti" - smo rekli, ko s'n bil še mali.

:arrow: Odločil sem se, da odprem temo na forumu predvsem za tiste, ki so potencialni kandidati pa še nimajo oznake na kolendarju. Za tako dolge teke se ljudje težko odločijo zadnji teden. Le še dober mesec je do starta. Za druge tovrstne (tradicionalne) teke je spletna stran vse leto na razpolago.

Uradni naslov mi pa sploh ni tako všeč kot "Tek čez Pohorje"
:arrow: 7. gorski tek po Pohorju Zavarovalnice Maribor

@Damjan, menda se nam boš letos pridružil. Jaz grem "zen" varianto, če bo zadosti moči, pa v drugi polovici uberem "Čuri-muri" varianto :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jonas napisal/-a:koliko potrebujejo najboljši za 65km progo?

Lani je rabil zmagovalec
:arrow: 1. Ilar Stanislav Trim klub Krka 1963 5:28:11 :clap:
 marjan
Po mojih podatkih je rekord:
STANE BARBER. VELENJE II. 4:47,22 iz leta 2001.

Če kdo slučajno še ne ve, je Stane "naš" Maraton100, ki je nam zelencem že velikokrat podal koristne informacije :D

Če bo zdravje (beri rešitev poškodb :evil: ), pridem.

lp
Marjan
Uporabniški avatar
 jan_jan
marjan napisal/-a:Po mojih podatkih je rekord:
STANE BARBER. VELENJE II. 4:47,22 iz leta 2001.

Če kdo slučajno še ne ve, je Stane "naš" Maraton100, ki je nam zelencem že velikokrat podal koristne informacije :D

...katere skušamo kar najbolje uporabljati tudi v praksi, zato Maraton 100 :clap: :cast1:
Se vidimo na teku čez/preko/skozi Pohorje :D
Lp jan_jan

P.S. Marjan, kaj pa K24? :wink: Kako dolgo bomo še čakali na štartu :?:
Saj bo letos, ali ne?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Èe dovolite kratek zapis kako je prišlo do tega teka in kaj je Stane - Maraton100 v bistvu naredil.

Nekaj mulcev Štajercev se nas je v maldih letih podilo po Pohorji in se tako izognilo marsikateri drugi lumpariji v mladih letih.

Takrat nas je kar nekaj sanjarilo ( ko smo z nahbrtniki še v koncu 70ih let ) tekali po Pohorju do Kremzarce in nazaj ...kako priti v enem dahu èez Pohorje...seveda v konfiguraciji težkega pešadinca ( kako se je že v Grški vojski reklo takim )...nahrbtnik , plainnski èevlji...

Takrat je bila še Rogla v travi in planinska koèa je nam estu današnjega hotela samevala sredi zelene poljane.

Medvedov sicer ni bilo, ampak vsekakor nisi videl sredi dneva divjih svinj, ki bežijo iz jarkov zaradi trušèa. Na Lovrenških jezerih je bilo sredi poletja skoraj neprehodno moèvirje.

Ruševca si videl preletavati pri Partizanki. Ribniško jezero je bilo polno lokvanjev ( no saj je še sedaj ).

Pozimi je ...ehhhh da ne jamramo o starh lepih èasih...

Pa je prišlo leto ...sem že pozabil katero...

Pa sva s sodelavcem Marjanem se odloèila v opremi lahke konjenice preskoèiti iz drugega konca Pohorja v okviru belega dne do Maribora
( v mislih sva že iskala pogum da prideva celotno traso od centra Slovenj Gradca do centra Maribora ).

Pa si nisva upala :):):). In sva štartala iz Vuzenice in hop na Planincca , od tukaj na SlovenjGraško sedlo in potem v Maribor.

Pa smo dobili naslednje leto pogum in smo se z našimi šefi v firmi stavili da zmoremo v 10urah priti preko zopet od centra Slovenj Gradca do centra Maribora. In smo stavo dobili in rezultat stave je bila široka podpora ostalih sodelavcev da se organizira Gorski maraton.
Ta maraton je bil vtistem èasu prvi gorski maraton nad 42km. Se opravièujem moji neinformiranosti. Ampak takrat smo poznali podobnega tipa samo dobrega starega ( šmrc šmrc ) Kralja Matjaža v Èrni okoli Pece preko Luž ( še pomnite soborci - before Tekaski Forum èase ).

Ja leto ali dve za tem so se pojavili se 4 obcine in SAM.

In vloga Staneta Barberja.

Ja na prvem teku, ki je bil res prava atmosfera necesa novega je deloval kot pravi ultras ...

Na cilj je pritekel ko se organizator ni uspel niti pripraviti vseh aktivnosti...verjetno so ga cudno gledali kdo je ta gospod...

Takrat smo ga mi mlecniki obcudovali kot SLO rekorderja na 100km.

bili so lepi casi....

Ja potem se je zgodil SAM , meni se je zgodil Zvone in se nekaj prijateljev.
In smo uspicili ( mislim da je to bila najbolj nacrtna in urejena zadeva ki sem jih dozivel ) Pohorje in Kozjak.

Celotno zimo smo pridno raziskovali...in leta 2003 dosegli cilj.

Skratka zgodovina je bila zanimiva in lepa vendar se ni zgleda konec.

Zvone Pohorje + K24., potem od Drave do Radgone ( Zvone ),
Ponovitev Pohorje-Kozjak...

Tako da letos se nadejam se kaksne druzbe na Kozjak - Pohorje...

Pozdrav vsem Pohoskim maratoncem.
Uporabniški avatar
 50cent
ZdravkoC napisal/-a: Jaz grem "zen" varianto, pa v drugi polovici uberem "Čuri-muri" varianto :D

Hmmm :wink: ....a je zate slučajno "zen" 4:45min/km "Čuri-muri" pa 3:30min/km :?: :shock: :?:
Koliko je šele "Čunga-lunga" varianta :shock: :shock: :wink: :rol: :?: :?:

Samo vprašam...me pač zanima :)

Lp :)
Uporabniški avatar
 Vreme
Hm ne vem, mogoče , morda, verjetno, upam, bom videl...vsekakor pa polovička v zen varianti.
 klopotec
Grem na polovičko, pa v nobeni zen varianti, ampak kolikor me bodo noge nesle. Me pa zanima, ali je dovolj vode na progi, ali pa treba nosit s seboj. Kako na gosto so okrepčevalnice? Obutev, ali so dovolj tekaški copati za cesto, glede na to, da je na koncu precej strmo navzdol. Pa ali kdo uporablja palice, če so sploh dovoljene?
Stare borce prosim za odgovor.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klopotec napisal/-a: Me pa zanima, ali je dovolj vode na progi, ali pa treba nosit s seboj. Kako na gosto so okrepčevalnice? Obutev, ali so dovolj tekaški copati za cesto, glede na to, da je na koncu precej strmo navzdol. Pa ali kdo uporablja palice, če so sploh dovoljene?
Stare borce prosim za odgovor.

Voda in okrepčevalnice na progi so. Če je je dovolj? Odvisno bo od vročine in od tvojega grla. Če imaš pas z malimi bidončki, ti eden z 1,5 dl vode ne bo preveliko breme, zna pa prav priti.
Na polovički (Iz Rogle) je precej urejenega makadama. Kar nekaj jih obuje letni profil, priporočam pa takšno obutev, da ti bo zdržala spust iz Pohorja v dolino. Ker že omenjaš, da je kar strmo navzdol, se boš moral tudi sam odločit, kaj za tak teren obuti. Mogoče potrebuješ obutev z večjo stabilnostjo? Jaz bom verjetno imel kar klasiko Asics 2120.
Mislim, da so palice dovoljene, vendar ti bodo na polovički več v breme kot v korist. Odloči se pravilno :D

Aja, nisem mislil, da sem stari borec. Pa naj še stari borci kaj dopolnijo ali podajo ločeno mnenje :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA