- 27 Apr 2008, 21:16
Uradno poročilo:
Letos sem prvič poskusil tekmovalno teči na hrvaški obali. Z drago sva se na lokacijo pripeljala ravno v nepravem času gužve na prijavnem mestu. Štart je bil umetno postavljen dobesedno v strogem centru med navalom turistov. Začetek teka je bolj klavrno zaznanil pok pištole z nekaj minutno zamudo. In že smo leteli mimo kafičev tudi med stoli avtomobili in turisti
. Ah to je še v redu. Prebijemo se ven z mesta in stalno tečemo ob obali. Nekje po 7 kilometru nenadoma zginejo označbe kilometrov, ni postojank niti redarjev! Prične se orientacijski kros čez FKK kampe (žal so bili še prazni
) vse dokler z različnih koncov srečamo več zgubljenih tekačov. Katastrofa. Ne vem če je kdo sploh našel pravo progo a mi smo se lepo obrnili in čudežno našli oznako 10km s self-service postojanko. O redarju ne duha ne sluha. Proga potem pelje čez gozd kjer se ponovno zgubimo in naletimo še na par skupin zgubljenih in jeznih tekačov. Ja nič nadaljujemo proti morju in od tam nazaj proti cilju. Na 14km oznaki pogledam uro ki mi pokaže realnih 12km. Gremo naprej, meni se ni dalo zavijat vijugat da bi pridobil izgubljena 2km. Zadnje km spet popuščam kot v BG pred tednom dni. Sem se preveč skuril na začetku, nimam pojma. V cilj uletim z časom 1:23:40 seveda z razdaljo 19km da ne bo pomote ali koga na rit vrglo
. Kljub vsemu je to moj odličen rezultat in svojevrsten PB. Aja še to, sonce je skoraj celi cajt žgalo kot zmešano mi je malo žal da nisem vzel s sabo kreme.
Na 6km razdalji je TF tudi imel udeležbo. Vreme je uletel z dopusta s svojo družino in odtekel brez težav z odličnim časom
. Hvala Vreme ker si me počakal v cilju.
Minusi:
- proga popolnoma neoznačena od 7km naprej
- brez vprašanja so mi v cilju poturili XL spominsko majico. Takoj jo lahko podarim kakemu bolj obilnemu članu družine
.
- v centru bi lahko malo bolj ogradili traso
- začetek teka z zamudo in brez nekega vodenja
Plusi:
- vreme odlično
- super teren ravno prav mešan z asfaltom, makedamom in primorskimi skalami (skupaj je bilo 80m višincov)
- postojanke založene z dovolj vode in sadja
Neuradno poročilo.
Nekaj slik se nahaja tukaj. Vreme, dodaj še svoje.
Letos sem prvič poskusil tekmovalno teči na hrvaški obali. Z drago sva se na lokacijo pripeljala ravno v nepravem času gužve na prijavnem mestu. Štart je bil umetno postavljen dobesedno v strogem centru med navalom turistov. Začetek teka je bolj klavrno zaznanil pok pištole z nekaj minutno zamudo. In že smo leteli mimo kafičev tudi med stoli avtomobili in turisti

Na 6km razdalji je TF tudi imel udeležbo. Vreme je uletel z dopusta s svojo družino in odtekel brez težav z odličnim časom

Minusi:
- proga popolnoma neoznačena od 7km naprej
- brez vprašanja so mi v cilju poturili XL spominsko majico. Takoj jo lahko podarim kakemu bolj obilnemu članu družine

- v centru bi lahko malo bolj ogradili traso
- začetek teka z zamudo in brez nekega vodenja
Plusi:
- vreme odlično

- super teren ravno prav mešan z asfaltom, makedamom in primorskimi skalami (skupaj je bilo 80m višincov)
- postojanke založene z dovolj vode in sadja
Neuradno poročilo.
Nekaj slik se nahaja tukaj. Vreme, dodaj še svoje.