Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hoj,

smo že nazaj iz Trsta. Uspešno nastopili na 13. malem maratonu due Castelli in na 9. maratonu. Letos sta bili spet spremenjeni obe progi, ki se mi zdita sedaj boljši. Organizacija tekmovanja in prevozov na štart zelo dobra. Na štartu polovičke kar precejšnja gneča in tudi nekaj zmede, saj nismo natanko vedeli kje točno je štartna linija (ni bila označena) potem je pa šlo kar hitro.
Čestitke vsem, ki ste dosegli PB. Prilagam nekaj foto materiala, posnetega po tekmi - FOTKE.

Hvala Poloni, Nadi in Erotu za družbo na poti.

Se vidimo na trojkah.

MatjazV
Tako pa je za nami, Tržaški maraton. V grobem rečeno je Štajerska ekspedicija uspela, tako organizacijso kot tud z tekmovalne plati. Pohod smo začekli že v soboto, ko smo popoldan opravili formalnosti glede dviga številk in pa mal pregledali ponudbo na expu. Nato pa spat nazaj v ljubljeno Slovenijo, zjutraj pa zgodnje vstajanje pa prehranjevanje nato pa spet v Trst.
Na avtobusu sem skorisil čas pa mal podremal, nato pa v Gradišču še mal relaksacije v parku pred štartom, kjer smo izmenjali nekaj besed tud z drugimi forumovci.
Glede samga teka pa zame preko pričakovajn, sam glih nisem pričakoval takega časa, no mogoč malo, ker je bla proga napovedana kot zelo hitra a se men zdi da le ni bla tako strašno brzinska, skupaj mi je polar nameril za 155m vsponov, tak da :?: No ampak konc koncev pa je blo kar vredu kar se same proge in mojga teka tiče.
Zanimiva stvar je bla zapozneli štart tekačev na malem maratonu, tako da je blo celo progo zelo živahno, prot koncu že kar mal preveč in je bla na okrepčevalnicah kar velika gužva.
Po poti sem srečal kar nekaj znancev, nekaj pa tud takih, ki jih ne poznam jih pa je izdajala majica z veliko rdečo piko.

Na koncu še samo hvala za družbo Boštjanu, Dušanu in Roku.
Uporabniški avatar
 tae
Zaenkrat le na kratko, mogoče kasneje še na dolgo.

1:27:27 (rekord ni padel)
Uporabniški avatar
 tae
Ej dexi, a je bil klatež z vašo ekipo ali s kom drugim ?
 nenadb
Tudi trio Zupanič (po sponzorju), ki seveda tudi spadamo med Štejarce, je uspešno opravil svojo nalogo. No seveda je za naš trio lep uspeh rezultat 4 do 4,5 ure, za nekatere skromno, za nas pa ...

Najprej se moramo zahvaliti Tiniju, ki je poskrbel za dvig naših starnith številk in ostalih pritiklin. Hvala Tini.

Prvo presenečenje je bila garažna hiša z lepo pošobanimi stenami, ker je dovoz očitno namenjen le "Pejekom".

Potem smo tekli. Pot se je prvo polivico kar nekaj vzpenjala. Pred koncem vzpona sem že lepo prosil, da naj se začne prične spust. Zato mi je druga polovica zelo ustrezala. Kot verjetno vsem. Zadnja ravnina pa je bila "neskončna".

V cilju smo se pomenili z ostalimi člani foruma in pojedli testenine, potem pa se odpravili na prenapolnjeno avtocesto proti Mariboru.

Bilo je odlično.
Uporabniški avatar
 bobr
Tudi jaz bom bolj kratek. Kljub prazničnoporočnem vzdušju dan pred tekmo in kot posledica tega žuranja spanju le 2 uri, prebavnim motnjam, rahlo vinjenim posledicam dosegel svoj 21km PB z časom 1:31:50 :!: Proga izjemno hitra, no vsaj meni paše spust v Trst.
Hvala taetu in boštjanu in lauferju za prevoz. Ostala družba pa itak vse najnaj.

Zdaj grem pa končno že spat.

P.s.: Bliža se moja želja prebiti mejo 1:30 :twisted:
Uporabniški avatar
 PUHKO
Tudi sam sem dosegel svoj PB....1:33:26 :D
Uporabniški avatar
 klatez
tae napisal/-a:Ej dexi, a je bil klatež z vašo ekipo ali s kom drugim ?

Ja, bil sem ponosen član te ekipe! :wink:

Tek pa v skladu s pričakovanju in zmožnostmi (neto malo čez 1:23).
Šlo bi lahko malo pod 1:22, samo sem imel neplaniran postanek v grmovju na 14km (in tam zgubil kakšno minuto in pol).
 kovit
No da se še jest pohvalm. Za mano ta prvi maraton...
Štiri mesece treninga se je včeraj zlilo v eno tekmo. Rezultat 3:30, čeprav sem računal velikopotezno računal, da bosta številki na drugem in tretjem mestu zamenjani.
Kaj naj rečem...veliko se bo še treba naučit. In ravno to bo zanimivo za naprej.
Začetek po vseh zadanih načrtih, nato pa 16 km kjer sem postal z lahkimi nogami v 7.5 km klanca požrešen da je kaj...na polovici pa že minuto in pol zaloge...prehitevam kot za stavo...klanec navzdol , sonce izza oblakov, črn asfalt...na 33 km še lovim tempo, vse živo ostaja za mano, na 34 zavoham morje, ravnina v Miramaru, mi je ponudila čudovit pogled proti čudovito oddaljenem Trstu. Do 37 km še v zadanem času... tole bo hudo :shock: ...nato pa...ja nato se mi je na 38,5 prikazala tista velika armirana betonska škarpa, skozi katero pa žal nisem mogel :oops: :evil: ...sledi dva km opotekajoče hoje in nato še zadnji km teka in cilj.Lepo.
Na koncu pa še zahvala še1PR za odlično podporo med in po tekmi. :D
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Zaenkrat le na kratko, mogoče kasneje še na dolgo.

1:27:27 (rekord ni padel)

Škoda Tae :?, da ti ni uspelo teči nov PB, verjetno je bil malo kriv tek na Drenovem griču..., jaz še vedno verjamem, da si sposoben teči okoli 1.25 :lol:...
Vsem ostalim, ki ste dosegli svoje nove PB- je pa :laola

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 ero
hoj in dobro jutro vsem :)

ja, tržaški maraton je z letošnjo progo postal kar lep. a še enkrat ponavljam - tek navzdol ni lahek. takega napora nenavajene mečne mišice in vezi ne odpustijo. nekateri smo to spoznali pred leti v Innsbrucku, drugi pa včeraj v Trstu, kjer spust le ni bil tako ekstremen.

OK, najprej zahvale:
- MatjažV za vožnjo,
- Nada in Polona za družbo,
- Veselko za številke,
- vsi, ki ste včeraj tekli in smo se srečevali prej, med in po teku - hvala za dobro voljo in čestitke za vaš trud!

moj maraton je bil v okviru trenutnih zmožnosti. neto čas 3:22. prvih 15km sem se malce nazaj držal in užival. drugih 15 km z enakim tempom je bilo že bolj resnih. okoli 28. kilometra me pričakovana bolečina v levi nogi spomni na to, da le nimam dovolj podlage za hitre dolge teke. z rahlim šepanjem se privlečem do okrepčevalnice na 30. kilometru, kjer si med hojo privoščim malico. ta odmor je zadoščal, da od 35. kilometra dalje spet pridem v stari ritem. še drnec do cilja in slalom med polmaratonci. zadnji kilometer je najhitrejši, kar pomeni, da moč je. le hitrostna vzdržljivost še manjka. na koncu sem utrujen in zadovoljen s svojim 4. najboljšim maratonskim časom. itak nisem šel na dirko ampak na dolgi tempo tek :)

za zaključek še tri tehnične opombe:

1. CEP nogavice so se izkazale! OK, ne morem trditi, da je zaradi njih učinek za X % boljši, kot trdijo v nekaterih reklamah za pralne praške. a občutek je zelo dober.

2. kapa TF z zaščito za vrat (model Mali :wink: ) je zakon! na okrepčevalnicah sem vzel plastenke z vodo in se polival po kapi, na vodnih postajah pa sem celo kapo kar med tekom namočil v posodo in lop nazaj na glavo. zavesa, prepojena z vodo, me je prijetno hladila do naslednje postaje.

3. fivefingers - kaj je že to? tisto čudo, kar sem obul po teku. samodejno raztezanje vezi in mišic stopala in spodnjega dela nog je zagotovljeno. poglejte sem :arrow:

za konec še reklama za Ultramaratonsko lestvico Tekaškega foruma - že sodelujoče bom sam našel in vpisal. novi maratonci pa se nam pridružite :)
Uporabniški avatar
 AVI
bobr napisal/-a:Tudi jaz bom bolj kratek. Kljub prazničnoporočnem vzdušju dan pred tekmo in kot posledica tega žuranja spanju le 2 uri, prebavnim motnjam, rahlo vinjenim posledicam dosegel svoj 21km PB z časom 1:31:50 :!: Proga izjemno hitra, no vsaj meni paše spust v Trst.
Hvala taetu in boštjanu in lauferju za prevoz. Ostala družba pa itak vse najnaj.

Zdaj grem pa končno že spat.

P.s.: Bliža se moja želja prebiti mejo 1:30 :twisted:

čestitke bobr, kakor tudi vsem ostalim :wink: ...
...tako, cilj še vedno ostaja..... :wink:
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Vsem iskrene čestitke še posebej pa kovitu za 1. maraton
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Bravo Kovit in seveda vsi iz TF-ja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA