prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 semjul
tween napisal/-a:Opazil sem, da cena za 305-ko variira tudi za več kot 100 evrov.

Kje mi svetujete nakup? Kakšna je cena?

tnx

:D

sedaj tudi v Hervisu prodajajo 305-ke, za ceno 249 eur. Včeraj sem jo kupil in ob tem vnovčil bon za popust 15% iz teka v Sežani, tako da sem odštel 212,50 eura, kar je v primerjavi z ostalimi cenami u redu. :wink:
Uporabniški avatar
 markor
markor napisal/-a:Oj,

če ima kdo viška - kupim (ok, če mi ga kdo šenka se tudi ne branim.. :wink: ) HR monitor (brez paščka) za FR305.
Hvala!
lp
m

Umikam oglas, že "rešeno".
lp
m
Uporabniški avatar
 lenči
Semjul, hvala lepa za informacijo. jst mam tud še bon za popust iz šmartinskega teka, bom šla še jst pogledat v Hervisa. Me ful jezi, ker mi zdejšnja (saj je bla zlo pocen in samo osnovne funkcije) noče delat kot je treba, mene pa zanima čedalje bolj tudi, kolko višincev nrdim, še posebej, ker sem začela tudi s kolesom v hribe "hodit". Upam, da ne bo to zame preveč tehnično zakomplicirano.
Uporabniški avatar
 klatez
Če te predvsem višinci zanimajo, ti FR 305 ne priporočam.
Potem raje vzami garminov kolesarski model Edge 305, ki ima barometrični višinomer.

Ali pa kakšno uro drugega proizvajalca, ki ima barometrični višinomer.
Samo potem pa boš imela problem z razdaljo, ker verjetno ne boš imela GPS...

Ah, ti kompromisi...
Uporabniški avatar
 flikca
Mi lahko prosim kdo pove, kje lahko kupim baterijo za HRM?
 dragann
flikca napisal/-a:Mi lahko prosim kdo pove, kje lahko kupim baterijo za HRM?

Trgovina DELKO v hali 11 BTC ljubljana, mogoče pa tudi pri najbližjem urarju :P

LP Dragan
Uporabniški avatar
 klatez
Pa vsi Big-bangi, Bofi in podobne štacune.

Verjetno ti bo bolj koristila oznaka, da boš vedela, kaj iščeš: CR2032

Stane pa okoli 2€...
Uporabniški avatar
 lenči
Klatež, hvala lepa za opozorilo, ampak mi je razdalja bolj pomembna. Višinci so pomembni v toliko, da vem, koliko je hribčkov in dolinc, na kolesu pa okvirno, koliko do "neba" segam. Zame bo to verjetno čisto dovolj. Si ga bom ogledala in potem videla. Kompromisi so pa vedno potrebni. Sedaj nimam nič od tega (samo puls, čas, vmesni čas), pa vseeno gre. Važno je, da tečem in uživam. Res pa je, da te kar vleče naprej.
 usmiljeni_brat
lenči napisal/-a:Klatež, hvala lepa za opozorilo, ampak mi je razdalja bolj pomembna. Višinci so pomembni v toliko, da vem, koliko je hribčkov in dolinc, na kolesu pa okvirno, koliko do "neba" segam. Zame bo to verjetno čisto dovolj. Si ga bom ogledala in potem videla. Kompromisi so pa vedno potrebni. Sedaj nimam nič od tega (samo puls, čas, vmesni čas), pa vseeno gre. Važno je, da tečem in uživam. Res pa je, da te kar vleče naprej.

Ob uporabi korekcije višine, ki se lahko s programom Sport tracks izvede kasneje na računalniku naenkrat podatki o višinski razliki postanejo uporabni, sploh če rabiš sami informativno.
Uporabniški avatar
 klatez
Usmiljeni vse to vem, uporabljam in poznam ampak nekateri pač hočejo bolj zanesljive podatke, ki pa jih sam GPS ne da...

Opozorilo pa sem napisal, ker me je ravno včeraj klical znanec, ki ima Edge 305. Bil je na kolesarski turi s kolegom, ki ima FR 305 in sta primerjala podatke. Pričakoval je glede na moje izkušnje, da pa bodo posamezne nadmorske višine določenih točk kljub vsemu tudi na FR 305 približno točne. Pa so niso bile...

Sem pa mu seveda že prej pojasnil, da pa bodo višinci na FR 305 (oz. Training centru) itak popolnoma mimo in da se da zadevo kolikor toliko koregirat v SportTracks toliko ali pa MotionBased...

In tudi zaradi zgoraj navedenega zame FR 405 ni noben tehnični napredek ampak je samo enostavno kozmetični popravek (beri: je lepša). Ko pa jim bo v to malo ohišje od FR 405 uspelo spraviti še barometični višinomer in ga narediti popolnoma vodotesnega...
Uporabniški avatar
 lenči
Klatež, Usmiljeni_brat, a to pomeni, da je natančnost višincev tam okoli 50 m? S tako natančnostjo mi niti moj s svojim padalskim GPS ne koristi. Preveč tehnike pa ne bi rada, rajši bi tekla, kot pa sedela za računalnikom in delala "korekcije". Potem se mi bolj splača kakšna poštena urca brez GPS, kaj menita? Kolesarske višince bom že nekako zmerila po zemljevidih, tekaške pa kar po občutku, pa bo šlo. Proge imam itak takorekoč iste, vsaj doma. Je pa lepo če kje tečeš, da veš, kaj si premagal. Čeprav ste TF-jevci zelo prijazni in profile prikažete tudi na forumu, če jih ni organizator. Je pa vsak nasvet in namik za nas "neizkušene" hvaležno sprejet.
 usmiljeni_brat
Jaz bi težko ocenjeval natančnost višincev, je pa zelo približna na sami uri, po popravku pa po mojih izkušnjah zadovoljiva, da vidim kje sem tekel v hrib in tudi koliko višine sem premagal. Mislim da je mnogo bolj natančno vse skupaj kot pa 50 metrov, čeprav je to zgolj subjektivna ocena. KAr se tiče natančnosti pretečene razdalje pa je 305 zaenkrat najcenejša varianta dokaj natančnega merjenja razdalje, sploh če vse skupaj primerjaš s kakšnimi footpodi.
Uporabniški avatar
 klatez
Tudi po mojem je GPS bolj praktičen od footpoda za merjenje razdalje. Pa še uporaben je pri drugih športih brez dodatnih stroškov (npr. rolanje, kolesarjenje, pohodništvo,...)

Ko preneseš podatke z ure v garminov program Training Center, so višinci res čisto mimo. Mogoče izris je višinskega profila še koliko toliko...

SportTracks pa je že bliže resnici. V bistvu ima možnost "glajenja" teh podatkov (lahko si nastaviš tudi, kako močno naj "gladi") in tako dobiš kar dobre približke. Sam postopek pa je zelo enostaven. Najprej si to nastaviš in potem ob uvozu podatkov iz naprave program to samodejno opravi.
Uporabniški avatar
 lenči
Klatež in Usmiljeni_brat, sedaj bom pa še pregledala SportTracks, če ni prehud zame za uporabo, potem pa na ogled 305-ke v Hervis. Prav jezilo me je včeraj, ker nekatere tipke na moji uri ne reagirajo v skladu z navodili. Ampak, malo denarja "malo muzike". hvala lepa za pomoč.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA