- 06 Maj 2008, 17:31
Klatež, Usmiljeni_brat govori o eni drugi funkciji kot ti, vsaj iz tvojega teksta se mi to dozdeva. Namreč v Sport Tracku inštaliraš plugin, ki ti popravi višinsko črto na grafu na zelo natančen podatek. To pomeni, da najprej v SPort Track uvoziš pretečeno pot in nato izbereš ali boš popravil ali ne. Korekcija se vrši avtomatsko, treba je samo počakati par sekund. Sam sem to testiral na istih progah, katere sem pretekel različne dni, ob različnih napakah GPSa zaradi vremena ali mogoče dežja in vedno mi je pokazalo enak graf, z enakimi višinami na istem mestu. TUdi če se vračam po isti poti nazaj, bo graf višinske razlike popolnoma simetričen, kar bi tudi moralo biti po logiki.
Glajenje pa je samo funkcija, ki ti ekstreme na grafu po neki formuli "zgladi" in dva enaka teka ti bo zaradi drugačne napake GPSa zgladilo popolnoma drugače. Ta funkcija je že sama po sebi v SportTracku in ni potrebno dodajati pluginov.
Sam menim, da višinci po prvem opisanem postopku so že zelo uporabna reč.
Glajenje pa je samo funkcija, ki ti ekstreme na grafu po neki formuli "zgladi" in dva enaka teka ti bo zaradi drugačne napake GPSa zgladilo popolnoma drugače. Ta funkcija je že sama po sebi v SportTracku in ni potrebno dodajati pluginov.
Sam menim, da višinci po prvem opisanem postopku so že zelo uporabna reč.