prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

gs1422
Po nekaj letih zopet nazaj v Mariboru. Konkretneje na Studencih, pri Lokomotivi.

Ker bom večino tedna tukaj, bo treba poiskati novo lokacijo za tekanje. Zanima me trasa vsaj 21 kilometrov, brez semaforjev. Težka ne?

Sem se spravil od tu na Pekrsko gorco, 3x gor, 3 dol, 4x okrog, nazaj, pa sem nabral komaj 10 kilometrov. :(

Poizkusil sem tudi proti Pohorju, pa je cesta za znoret prometna. Če grem nazaj proti Dravi, se pride kam? Tiste potke ob Dravi nanesejo kaj?

Prosim za nasvet avtohtnonih tekačev: "Čuješ ki te za vraga ti laufleš po Maribori, da te kaki hepan nea na haubo naloži?"

Hvala!
Uporabniški avatar
 INOT
Tudi jaz sem studenčan. Škoda ker ne shranjujem tras z Garmina.
Tako iz glave pa ti priporočam traso ob Dravi prek dvoetažnega mosta na drugo stran kjer lahko podaljšaš vse do Kamnice ali Bresternice ter nazaj. Druga tebi najbližnja možnost pa je skozi studenški gozd, mimo Limbuša do Ruš kjer se da spet narediti lep krog (da ne grabiš it nazaj po isti trasi)
Obe poti sta kombinacija asfalta, makedama in gozdnih poti.
 HanaMB
Če greš ob Dravi po nasipu s Pobrežja, čez zrkovški in dupleški most prideš do Miklavža (od malečniškega mosta na Pobrežju-tam začneš), zlezeš čez eno ograjo in prečkaš cesto Ptuj-Maribor, potem nadaljuješ ob Dravi po nasipu. Gre nabrat tudi več kot 21 km po krasni utrjeni poti ob Dravi.

Druga pot je od Pobrežja čez Zrkovce (mimo Florine), v Dogošah greš na glavno cesto Maribor -Ptuj (kaki km tečeš žal po robniku), potem pa nadaljuješ po pločniku proti Dupleku. Če hočeš malo daljšo pot v Dupleku zaviješ na cesto, ki je označena z znaki za kolesarsko pot (cesta vzporedna glavni) v smeri Krčevine. Tam ni nobenega prometa.

Tudi od Pobrežja proti Kamnici (mimo Koblarjevega zaliva in Sidra) se da nabrat 21.
Lp
Uporabniški avatar
 marčni zajec
pri lokomotivi na poljanah?
po erjavčevi v smeri zahoda do rondoja, pa levo v pekre, po bezjakovi proti obrambnemu domu, pred njim levo do spodnje postaje vzpenjače, mimo arene čez strelišče na ledino proti razvanju, po streliški nazaj, pa mimo rtv-ja in qlandije (kdo si je to ime zmislil :bum: ) nazaj.
lahko pa tudi tako kot sta inot in hana napisala, čez koroški most in po levem bregu, bresternica, kamnica, vinarje, rošpoh...
inot, kaj se da iz studenc do ruš tečt kje drugje po kaki poti, da ni treba it po glsvni cesti (limbuš, laznica...)? je ob železnici kaka pot?
Uporabniški avatar
 INOT
Seveda obstaja pot oz. kar precej poti. Ena gre tudi večji del ob železniški progi do Ruš.
Tečeš lahko skozi studenški gozd ali pa mimo Marlesa ob železnici, nato pa kar dalje do Ruš. Obstaja več poti in lahko se kdaj zmenimo pa nardimo kakšen spoznavni trening terena skupaj.
Iz Ruš nazaj obstaja zelo lepa vinska gozdna pot po obronkih Pohorja.
Uporabniški avatar
 50cent
INOT napisal/-a: Iz Ruš nazaj obstaja zelo lepa vinska gozdna pot po obronkih Pohorja.

INOT, to pa boš mene enkrat vzel na trening....jaz poznam samo tam po poljih do Ruš ter nato po isti poti nazaj :? ......

Lp :)
 gs1422
Najlepša hvala vsem skupaj za predloge. Bo treba res organizirati enega predstavitvenega. :) Mi ni čisto nič jasno kaj vsa ta imena pomenijo. :)

Danes sem potem skombiniral takole.

Dravska osmica: Od lokomotive čez koroškega, dol za dravo, čez koblerjev zaliv, na otok, en krog po otoku in potem najaz do studenške brvi. Čez brv na drugo stran in potem do dvoetažnega mosta. Zopet čez, mimo koloseja in čez lent na studenško brv in na drugo stran.

Dravksa osmica je nanesla 11 kilometrov.

Potem pa v smeri proti cerkvi, čez nadvoz na drugo stran obvoznice in po tisti malih uličicah nenako do Pekrske gorce. Štiri kroge okrog in nazaj k Lokomotivi. Suunto je pokazal 21.05 kilometra pri prvem semaforju, ki sem ga srečal! :)

Uspelo je. Majhna turistična turica, lepo vreme, idealno za razgledavanje. Do danes sploh nisem vedel, da ima Drava otok, da obstaja Koblerjev zaliv, da se da mimo Koloseja tudi ob Dravi... Koristno. 8)

Hvala vsem skupaj. Če ste kakšen skupen trening sem pa takoj za. Pivo imam že na hladnem. :)
Uporabniški avatar
 INOT
Smo za pivo in za trening! :D
Ko si enkrat v Kamnici lahko traso namesto po isti poti nazaj obrneš tudi čez Kalvarijo mimo stopnic, tud dalje na Piramido....
Glede vode na tej trasi pa: mariborski pitniki že delujejo, enega imaš na tej trasi pri vodnem stolpu, voda je pa tudi na tenis placu pred pizzerijo Sidro, za nazaj pa na britofu v Kamnici.
http://www.mb-vodovod.si/index.php?id=135
Uporabniški avatar
 Sebi
Inot hvala, da nam delaš reklamo! :wink:
Uporabniški avatar
 INOT
Sebi napisal/-a:Inot hvala, da nam delaš reklamo! :wink:

Prosim, da mi mojih 5000 evrov honorarja nakažete na isti račun v Monte carlo kot zadnjič, pa brez zamujanja prosim!!! Odvetniki so dragi!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pa še jaz ...
Uporabniški avatar
 haupi
če je že treba se bom jst tud pridružu :wink:

z veseljem
lp
Uporabniški avatar
 Sebi
Se vam pridružim še jaz. Da ne boste sami pubeci. Da vas nekdo malo bremza... :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA