vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

matov
Lep pozdrav

Ta teden sem začel teči, problem je, ker me že po približno 1 minuti teka začnejo boleti stopala. Možno, da rabim prilagojeno obutev (trenutno imam superge nike air span), zato me zanima v katerih trgovinah bi si lahko izmeril obliko stopala oz. načina stopanja.
 superga
Lep pozdrav;

Za test teka na tekaški stezi vas vabimo v trgovine TOMAS SPORT 2 in sicer v Ljubljani : ČOPOVA 14, CITYPARK; Celju: CITYCENTER; Novo Mesto : Bršljin center.
l.p.
superga
 matov
Merijo to tudi v kateri od trgovin v Murski Soboti?

Lp
 point
Pozdravljeni.
Letos sem začel malce resneje teči. Tečem, če je le možno vsak dan 8-10 km. Problem kateri se mi pojavi je boleča desna peta, zanimivo, da ne med tekom, ampak šele 1-2 uri po teku. Čez noč bolečina čudežno izgine.
Copate imam NIKE Equalon +. Res pa, da še nisem bil na testu teka na tekaški progi. Svetujete test?
 Liquid
point napisal/-a:Pozdravljeni.
Letos sem začel malce resneje teči. Tečem, če je le možno vsak dan 8-10 km. Problem kateri se mi pojavi je boleča desna peta, zanimivo, da ne med tekom, ampak šele 1-2 uri po teku. Čez noč bolečina čudežno izgine.
Copate imam NIKE Equalon +. Res pa, da še nisem bil na testu teka na tekaški progi. Svetujete test?

Svetujem, da manj tečeš. Za začetnika je to PREVEČ. Za začetek poizkušaj teči max 5 x tedensko (bolje 4x). Počitek je obvezen del treninga.
 point
Nisem čist začetnik, no bom vseeno probal malce počivat. Hvala za nasvet.
Uporabniški avatar
 wxy
Počitek je obvezen del treninga.[/quote]
Se podpišem pod to, ker sem sam pretiraval! 8)
 PATRUSA
Mogoče pa nike copati le niso ?predlagam ti da zamenjas znamko tekaskih copat.
 Tanjusha
mene pa pecejo pete (podplat) pri novih nike air trail pegasus III - ne samo pri teku, ampak tudi pri hoji. sicer pekoc obcutek ni stalen, je pa prisoten, je pa res, da sem v njih tekla le enkrat.

kaj bi bil vzrok temu pekocemu obcutku???
Uporabniški avatar
 vasko
Pekoč občutek je posledica nenavajenosti na copate. Preveri še če imaš pravilen tip obutve glede na svoje stopalo, če je bi morala bolečina z nekaj kilometri izginiti.
Uporabniški avatar
 pia
Zdravo,

ko sem pred par leti začela teči, so me 1,5 meseca zjutraj tako boleli podplati, da sem komaj položila stopala na tla. Prve pol ure sem hodila samo po zunanjem robu stopala. Ne glede na vrsto obutve...
Mogoče je malo krivo nizko stopalo (platfuss po domače) in seveda ohlapne stopalne mišice, nevajene obremenitve.
Pa se je s časom vse umirilo in težav ni več, ne glede na vrsto obutve (hitre lahke, navadne z dvignjeno /preveč blaženo 7 peto, gorske z ravnim podplatom- neblažene).

Mislim, da se morajo mišice in vezi stopala navadit na obremenitev.

lp, Pia
 PATRUSA
koliko od vas pa dela preventivne vaje za stopalne mišice?
Uporabniški avatar
 vizi
Plantarni fasciitis me muči že od lanskega septembra, služba pa mi žal ne dovoli pravega počitka, da bi pozdravil vnetje :arrow: zato se zanašam na raztezne in krepilne vaje stopalnih mišic in meč.

V zadnjem mesecu telovadim z BOSU-jem - žogi podobnim pripomočkom za lovljenje ravnotežja. Občutek imam, da mi vadba z žogo mehča sicer dokaj toga stopala, obenem pa jih še krepi...Razmišljam o počasnem, a vztrajnem napredku. Ob vseh preteklih izkušnjah s poškodbami poskušam biti realen... Volje, da bi se rešil bolečih stopal pa mi (še) ne manjka! :)
Uporabniški avatar
 vasko
http://www.bosu.com/
Link do BOSU-ja :idea: , če še koga zanima kaj je to, mene namreč je...
Delovanje je pomoje podobno kot Balance Pad.
 ener
Vasko, a slučajno veš, če se da to naročiti preko te spletne strani, ki si jo podal?

Lep pozdrav!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA