Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Cveto
Lep pozdrav!

Vzpon je dolg 4km oz po bližnjicah 3,3km.
Višincev pa 420m

Meni pa je uspelo napraviti 17krogov. Vendar sem si privoščil dve pavzi enkrat 3ure in enkrat po dve.

Kljub temu sm zadovoljen z uvrstitvijo.

Še enkrat čestitke obema zmagovalcema Andreju in Simoni.

Vsem udeležencem čestitke ter čimprejšno regeneracijo.
Čestitke tudi vsem organizatorjem.

Lp Jure
Uporabniški avatar
 piskec
Glede na mojega FR305 in osem vzponov, bi lahko eno pametno povprečje podal:

od 3,2 do 3,8km, odvisno katero pot vzameš.

Glede na višince in točnost Garmina pri tem pa bi najraje vzel kar dobrih 400m.

Za računanje je potem najlažje vzet 7km gor in dol ter 400m višinske razlike.

Andrej je torej naredil vsaj 140km in 8km višincev gor in tudi tistih precej bolj zoprnih - dol!

Andreju in SimoniT vse čestitke za nekaj meni čisto nepredstavljivega!

Seveda pa čestitke tudi vsem ostalim, ki so se spoprijemali s progo. Prav vsak se je moral presneto potrudit!
Uporabniški avatar
 jan_jan
piskec napisal/-a:Glede na mojega FR305 in osem vzponov, bi lahko eno pametno povprečje podal:

od 3,2 do 3,8km, odvisno katero pot vzameš.

Glede na višince in točnost Garmina pri tem pa bi najraje vzel kar dobrih 400m.

Za računanje je potem najlažje vzet 7km gor in dol ter 400m višinske razlike.

Cveto napisal/-a:
Vzpon je dolg 4km oz po bližnjicah 3,3km.
Višincev pa 420m

Hvala obema za posredovane informacije.

Lp jan_jan
Uporabniški avatar
 BlackOrange
No meni je uspelo opraviti 15 vzponov, kar je bil tudi moj zastavljeni cilj. Že po 4 vzponih sem pridelal 5 žuljev, ki so me fino ovirali predvsem navzdol. Ampak tako kot je že Simona rekla vsakič, ko sem sem srečal katerega od tekmovalcev je bilo vse skupaj lažje. Začuda z zaspanostjo nisem imel nobenih težav.
Navdušen sem bil tudi nad vzdušjem med samo potjo gor in dol. Vsakdo ti je namenil prijazno besedo in spodbudo, tako da res hvala vsem in vsakemu posebej. Seveda ne smem pozabiti na oskrbnika Petra. Hvala za vse! Za vodo, čaj, čokoladice.
In, če sem še včeraj govoril, da me sv. Primož v tej obliki ne bo več videl, danes že razmišljam drugače. Mislim, da bom tam tudi prihodnje leto. :D
Zdaj grem pa na kolo za urco in pol, regeneracija pač.

P.S. Iskrene čestitke obema Andreju in Simoni!
Uporabniški avatar
 cvalenti
Evo še moje poročilo.
Nikoli v življenju si nisem mislil,da 24 ur gor in dol letati po primožu pomeni tako garanje,bolj v smislu navzdol.Tisti ,ki to ne proba si ne more misliti oz predstavljati niti v sanjah.
Začel sem kar solidno in ker sem videl ,da sem prehiter sem upočasnil in nekje do 9 korga hodil nekje med prvo trojico.Ko sta se cveto in čajček odločila sem prevzel vodstvo in Andreja (zmagovalca)vodil vse tja do 13 kroga.Pri spustu v 14 krog so pri meni nastopile težave z zadnjo nožno mišico in spusti so bili res zelo trpeči.Že 14 vzpon sem si rekel ta je zadnji pa čeprav še ogromno časa do konca tekme.Nekako me je punca Sandra (ki je igrala veliko vlogo na tekmi) "prebudila" in podzavestno se mi je misel o opustitvi tekme prevesila v željo po hoji neglede na bolečine.To pa je bil konec,vsi ki so me videli hoditi zadnji vzpon lahko potrdijo mojo hojo(poraz) in takih bolečin ................. joj bolje ,da se ne spominjam.No pridelal sem 15 vzponov 6-7 ur pred koncem,to je bila moja prva tekma v življenju nasploh,zadovoljen sem,kondicije mi ni zmanjkalo volje sem imel ogromno toda žal noge niso izdržale.Ko sem prišel domov mi je misl uhajala na Primoža in sovraštvo do njega,ampak sedaj,ko je že veliko bolje in ko pomislim na Primoža si lahko rečem le to,naslednje leto bo treba trenirati malo več pri teku in malo manj na kolesu.
Še enkrat pa se je izkazalo ,da pri 24 urnih tekmah hitrost in moč nista na prvem mestu ampak izkušje in pamet in to je dokazal Andrej in sem zelo ponosen in vesel ,da je zmagal in obenem podrl rekord lanskega leta.
Čestike pa tudi vsem ostalim udeležencem,ker šele sedaj vem kaj je to 24 ur.sv.Primoža
Uporabniški avatar
 tae
Cuki, pa ti si norc. Moja hitra kalkulacija tvojega rezultata pove sledeče.

Recimo, da je en vzpon 4 km. (4 gor, 4 dol je skupaj 8 km)

15 x 8 km = 120 km

To je isto, kot da bi hodil od Kamnika do morja ali nekaj takega. Ti si že na tvoji prvi tekmi ultraš (preskočil si kategorijo kratkaša, srednjeprogaša in maratonca).

Prepričan sem, da bi lahko tudi zmagal, če bi si zbral počasnejši tempo. Ja Andreju se pa očitno pozna, da je že več let v tem. Še enkrat čestitke obema in tudi vsem ostalim, ki ste se sploh upali spustiti v to pustolovščino.
Uporabniški avatar
 Kratos
Letos Alpner familija ni sodelovala (edn poškodba, drugi ni dobil dovoljenja od trenerja)... Zato pa vseno čestitamo posebaj Andreju (za nov rekord) in tudi Simoni (tudi rekord), ter tudi vsem ostalim, ki so sodelovali na 24 urah Primoža... Upam, da se drugo leto vidimo!

Lep Pozdraw
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
To je noro, ej

BRAVO
 glumac
Jest sem pa prepričan, da je zmagal najboljši, tko da, tae, da tvoj favorit kaj bi če bi....., je škoda besed.
Andrej ti si car.Pa da ne pozabim žensk, poglavje zase, mislim, da so itak vse zmagovalke.Darja čestitam.
Uporabniški avatar
 Darja
glumac napisal/-a:Jest sem pa prepričan, da je zmagal najboljši, tko da, tae, da tvoj favorit kaj bi če bi....., je škoda besed.
Andrej ti si car.Pa da ne pozabim žensk, poglavje zase, mislim, da so itak vse zmagovalke.Darja čestitam.

Pa še res je. Glumac, hvala.
Uporabniški avatar
 cvalenti
TAE,hvala za čestitke,pri telih ČE-jih se pa vse neha.Ko končaš predčasno se sprašuješ kaj je bilo narobe in teh ČE-jev je res preveč (edino kar lahko rečem je izkušnje)in ali bi lahko zmagal ali ne se ne ve,ker TAE,Andrej je bil in je resnično pripravljen tako fizično kot psihično,on je letos našpičen do konca on je renično mašina,kar gre pa gre pa gre......Škoda ker nisi mogel priti pogledati njegov tempo nekje 6 ur do konca.Tak tempo ,pa mi kar verjemi na besedo,nekateri niso imeli pri prvem vzponu in spustu,res mu je samo za čestitati,ravno tako Simona,noro,kak tempo.........pa sej ni za govorit,če želiš to povedati z besedami se enostavno ne da,moraš doživeti in šele potem ceniš svoje tekmece.Moram pa še pohvaliti Darjo,pozitivne besede,vedno nasmejana in diktirala svoj tempo,tako kot mora biti,res za Primoža sta vidva lahko vzor ,kako se začne taka tekma in kako se konča,z nasmehom. :wink:
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Halo

Da ne bo pomote , ker se toliko časa ne javim :!: , sem včeraj cel dan delal tako da šele sedaj pregledujem forum.

:cast: :cast: ZMAGOVALCEMA in vsem ostalim ki ste/smo si delal družbo na pobočju sv. Primoža

Pohvale perotu in ekipi ki je pod streho speljala že drugo tako tekmo, pohvale vsem ki so nas bodrili , spodbujali in motivirali za nove vzpone, pohvale vsej zbrani druščini
Darja pohvale v sosednjo ulico :clap: :clap: srčno upam da sta oba z Andrejam v redu in da ni nikomur treba hoditi v klet ..... BRAVO

Sam sem opravil iz znanih in neznanih razlogov 8 vzponov (cca 2 x po 4 ure), mogoče pa drugo leto speljem samo Primoža?

LP Bojan
 glumac
cvalenti napisal/-a:TAE,hvala za čestitke,pri telih ČE-jih se pa vse neha.Ko končaš predčasno se sprašuješ kaj je bilo narobe in teh ČE-jev je res preveč (edino kar lahko rečem je izkušnje)in ali bi lahko zmagal ali ne se ne ve,ker TAE,Andrej je bil in je resnično pripravljen tako fizično kot psihično,on je letos našpičen do konca on je renično mašina,kar gre pa gre pa gre......Škoda ker nisi mogel priti pogledati njegov tempo nekje 6 ur do konca.Tak tempo ,pa mi kar verjemi na besedo,nekateri niso imeli pri prvem vzponu in spustu,res mu je samo za čestitati,ravno tako Simona,noro,kak tempo.........pa sej ni za govorit,če želiš to povedati z besedami se enostavno ne da,moraš doživeti in šele potem ceniš svoje tekmece.Moram pa še pohvaliti Darjo,pozitivne besede,vedno nasmejana in diktirala svoj tempo,tako kot mora biti,res za Primoža sta vidva lahko vzor ,kako se začne taka tekma in kako se konča,z nasmehom. :wink:

Toda, to še ni vse, smo za konec z zmagovalcem spili še kakšno pivo :drink :drink , z lahkoto.
Uporabniški avatar
 BlackOrange
Je že cvalenti lepo napisal. Jaz bi dodal samo še tole. To je bila moja prva preizkušnja te vrste, dlje kot 6, 7 ur do zdaj (če odštejem bicikel) še nisem bil aktiven na ta način (tek, hoja). In po tej preizkušnji res zelo cenim vsakega, ki se poda na takšno pot.

P.S. Bicikel včeraj je pa res pasal! :D
 večno mlad
Tudi moje čestitke vsem sodelujočim, z deževne Korzike. Kot je že nekdo povedal res ni vse v nogah, veliko je v glavi. Ampak saj se leto hitro obrne, drugo leto bodo pa že tudi izkušnje nekaj naredile.

Tukaj na Korziki je tudi Nejc Kuhar in še nekateri drugi tekači, treningov pa še ni bilo. Upam da se najde tudi čas za to.

LP.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA