prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Mythos
Odločil bi se kupiti 13-ko, sicer mi prav nič ne zgleda tekaški, nekam špičast. Mika me 14 - ka, ima bolj zaobljen sprednji del in tudi noga se je lepo ulegla. Tečem po makadamu.

Ali kdo predlaga kakšen drug copat? Od Asicsovih mi je samo tale 14 - ka OK. Mogoče Mizuno. Sem srednji pronator.
Uporabniški avatar
 vasko
kayano 14 ima menda za 25% boljše blaženje kot 13-ka, kar je važno predvsem na cesti. se pa da 13-ko sedaj dobiti po mnogo ugodnejši ceni... :wink:
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Zdravo!

Tudi jaz še vedno oklevam kaj kupiti. Po opisu sodeč sta si list podobna, sam glede blaženja ne vem. Je pa res, da je 13-ka mal cenejša (čeprav raje gledam na svoja kolena kot pa na eure :lol: ).

Če bi še Erc delal v TS bi se že oglasu. :lol:

Prosim za vaše mnenje, kaj priporočate.

LP, Mojca :wink:
 superga
Lep pozdrav

Glede na to, da je model KAYANO eden najboljših tekaških modelov je seveda tudi 13 izvedba VRHUNSKI model.Zato ni treba biti v skrbeh glede kvalitete modela. Nova izvedba (14) ima močnejše blaženja, kar pa ni nujno, da je za vsakega tekača to bolje. Za tiste, ki tečete samo po asfaltu je to dobrodošlo. Ker pa nas večina teče tudi po druhih podlagah se razlika praktično ne občuti.
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Mythos napisal/-a: ...mi prav nič ne zgleda tekaški, nekam špičast..

Asics npr. 1100 ali 1110 in novejše generacije so OK. Veliko sem pretekel v njih in so :cmok:
Ko sem prvič začel teči z 2120 modelom, sem videl, da je to dejansko model za mojo nogo, ravno zaradi prstnega dela, ki gre malo bolj konusno. Seveda govorim o maratonih in ultra. Ravno ta špic mi ščiti prste pred črnimi nohti.
Jaz sem se prepričal. :juhuhu:

Seveda imam tudi Kayano, z njimi sem ravnokar pretekel Trojke. Model 2120 pa je zakon.
 Tamzi
Kayano 14 sem preizkusila, malo pa sem oklevala ker se mi zdi precej robusten. Večinoma tekam po asfaltu, zavijem pa tudi na makadam, za bolj hude terene imam treking varianto :)

Kje v Ljubljani pa lahko svetujejo glede nakupa?
Po karakteristikah se lahko odločim, samo bi potrebovala mnenje nekoga, ki se na to spozna. Bila sem na Čopovi, pa žal niso imeli nič primernega zame.

Btw, na koliko km pa je priporočljivo jih zamenjati?
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Pozdravljena
Predlagam ti model 2130 gt od Asicsa, za asvaltne podlage pa Kayano 13. Ta dva modela sem pred kratkim kupil svoji punci in je nad obema modeloma zelo navdušena. Prav Kayano 13 se je posebej dobro izkazal včeraj v Radencih. Zanimivo pa, da ji Mizuno superge pri preizkušanju niso odgovarjale. Poizkusila je tudi Wave rider 11. Tako moraš kar sama najti copat, ki bo tvoji nogi, intenzivnosti in načinu teka najbolj primeren. Želim ti veliko uspeha pri nabavi. :)
 luzr
Wave rider 11 in omenjena Asicsa so povsem različni modeli.
Mizuno je namreč za bolj nevtralne tekače.

Tamzi napisal/-a:Po karakteristikah se lahko odločim, samo bi potrebovala mnenje nekoga, ki se na to spozna. Bila sem na Čopovi, pa žal niso imeli nič primernega zame.

Neverjetno, da bi res ne imeli ničesar, ker sem večkrat tudi tam...
V Ljubljani svetujejo bolje v Tomas Sportu, kakor v drugih večjih športnih trgovinah.
Poleg Asicsa poglej še New Balance in Saucony. Odvisno od oblike tvoje noge, utegneta biti zanimiva za asfalt.
Nasploh so do konca meseca tekaški copati zelo ugodno tudi v eni drugi štacuni...(Intersport)

Če te še kaj zanima, se oglasi.
 Tamzi
Stvar je taka, da sem malo pronatorja na eno nogo in so mi ponudili dva Nikeova modela ampak noben ni bil ok.

Sama imam Asics in ker sem z njim zadovoljna, bi nadaljevala s to znamko. Vem da je kayano 14 najbolje ocenjeni model letos, želim pa slišati še kakšno mnenje uporabnikov.

New balance in Saucony sploh še nisem zasledila nikjer. Mi lahko kaj več poveš?
 luzr
Kayano 14 je drag; če te to ne moti bi morala biti zadovoljna.
Če ti ga ni škoda za trening.
ZdravkoC je napisal kaj uporablja in mu lahko verjameš ;).

Med drugim imam kayano 13 in bi tudi pri njem našel napake...
Meni je malo pretrd, ampak jaz sem razvajen.

Saucony so izvrstni za ozko nogo. In ustrezno blaženi. Progrid Omni 6medium. Za druge modele bi moral pogledati.
http://www.saucony.com/

New balance so na voljo v relativno ozki in širši izvedbi. Imajo različno blažene modele, od čisto tekmovalnih do zelo udobnih.
Zanimiv sistem vezalk. http://www.newbalance.com/running/
http://www.superge.si/html/svn/4116218-AA.shtml

V prodajalni Tomas sporta bi morali imeti obe znamki. Tako je bilo 14 dni nazaj. Le čisto vseh številk ni bilo v BTCju.
 Mythos
luzr napisal/-a:Kayano 14 je drag;

14ka ni dost dražja od 13ke.

Men se tudi zdijo malce pretrde. Pa kolena imam malce švoh. Tečem pa po makadamu (gozd). Verjetno, ker je bolj blažena pride v poštev 14ka.

Luzr, na kakšnih terenih pa tečeš ti v 13ki in a lahko poveš še kakšen minus pri tem copatu.
 Mythos
luzr je napisal/a:
Kayano 14 je drag;

14ka ni dost dražja od 13ke.

Men se tudi zdijo malce pretrde. Pa kolena imam malce švoh. Tečem pa po makadamu (gozd). Verjetno, ker je bolj blažena pride v poštev 14ka.

Luzr, na kakšnih terenih pa tečeš ti v 13ki in a lahko poveš še kakšen minus pri tem copatu.
Uporabniški avatar
 javaman
New Balance: z njihovimi vezalkami sem vedni imel probleme (patent gor ali dol) - govorim za 901-ke
 Tamzi
Bolj kot gledam po internetu in izbiram idealne superge, bolj se mi zdi da manj vem :?

Imela sem eno variatno, da mi jih kolega prinese iz ZDA, ampak ali so res lahko ameriška kopita širša? Ista znamka, isti model.
 superga
Pei nih imajo zaradi drugačne populacije ras večinoma vse modele v različnih širinah. Oznaka klasične evropske širine pri njih je D (OBIČAJNO TO PIŠE NA JEZIKU, poleg številke). Širši modeli so 2E in 4E, ožji pa B.
L.P.
Superga

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA