vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Classic
Lep pozdrav vsem.

Sem čisto nov uporabnik foruma in na sveže tudi tekač.
Od včeraj imam eno motečo bolečino na preponi leve noge (med Jonny-jem :D in nogo).
Prične me bolet samo ko štartam s tekom.
Danes sem se dobro raztegnil in štartam .. niti 3 metre in me spet zgrabi.

Kaj bi lahko bilo to? :cry:
Slika

Hvala v naprej ..
Nazadnje spremenil Classic, dne 20 Maj 2008, 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Miroslav
Lep pozdrav!

Tudi jaz sem imel pred dvema letoma isti problem. Bolečina v desni preponi. Fasal pa sem jo na tekih po klancih navzdol.
In ker je vedno bolj bolelo, sem imel prisilni dopust dva meseca. Potem pa je bilo dobro.
Od takrat se izogibam hitrega teka navzdol in ni več problemov.

:D :D
 PATRUSA
Zelo zoprna stvar ,v kolikor je nebos v celoti saniral bodo lahko bolecine stalne,verjetno gre za manjse vnetje,ki pa ce ga ignoriramo pripelje v kaj bolj resnega ,svetujem da opravis pregled ,ne cakaj da se razboli,eventuelno uz,kaksen sportni zdravnik bi znal zadevo dobro ocenit. Raztezanje ne pretiravaj dokler ne ves kaj je, da kaj dodatno ne zatrgas.
Uporabniški avatar
 Classic
Bivši učitelj telovadbe pravi, da sem se premalo raztegoval oz. da to
nisem napravil pravilno. Po njegovem mnenju sem naredil nek čuden gib.
Jaz bom počival en teden pol pa poskusil v "easy" na tek.

Če ima kdo še kake izkušnje oz. mnenja, je dobrodošel..

LP, Classic :mrgreen:
 MatejK
Tudi jaz bi zelel kakseno resitev tega problema. Bolecine v desni preponi se mi pojavljajo "najpogosteje" pri planinarjenju. Torej daljsi hoji v hrib. Lani sem komaj prilezel na Triglav. Proti koncu sem lahko stopan naprej samo z levo nogo. Tudi sedaj v Radencih me je nekoliko bolela (10 km).

Ne verjamem, da bi kaksen pocitek to resil (vsaj pri meni), ker so obdobja ko prakticno ne migam.

No lani na vzponu na Triglav mi je nekdo, ki se redno ukvarja s tekom in planinarjenjem predlagal Mg sumece tablete. Zadnje case jih pijem skoraj vsak dan pa ni videt, da bi pomagalo.

Imam pa se uprasanje glede bolecin v kolenu. Prvic se mi je to zacelo letos pozimi v fitnesu (na tekacu), kjer vcasih nisem zmogel pretect niti 3km. Sedaj bolecina po par km teka zgine, imam pa "cuden" vroc obcutek v kolenu. Cuti se skoraj kot oteklina, samo ni. Ne znam opisat.

Hvala za mnenja

P.S. Se opravicujem za sumnike. Stara navada. :P
Uporabniški avatar
 Savinjčan
Hojla,

povsem podobno poškodbo sem staknil začetek poletja, ne vem kdaj, niti kako...
Bolelo je med tekom pa tudi v mirovanju, če sem npr. sede na tleh dvignil iztegnjeno nogo). Ko sem po zadnjem treningu pred prisilnim počitkom zadevo dokončno vzel resno, je bilo že kar hudo. Sprva se je bolečina oglasila šele po treh do štirih km, nato pa vse pogosteje, na koncu je bilo že kar vsakih 500 m. Ustavljal sem se, pretegoval zadevo in se res počasi privlekel do doma. Bilo je tik pred dopustom na morju, kjer sem imel v planu daljši tek vsak drugi dan, pa ni bilo potem iz vsega skupaj nič. Enkrat sem sicer poskusil, pa ni šlo.
Ubogal sem telo, pustil tek pri miru in zadeva se je (kot vse kaže) uredila, tako kot je nastala - sama od sebe.
Včeraj sem po daljšem času spet naredil nedeljskih 20, brez vsakih težav!!
Lp, P.
Uporabniški avatar
 bigk
Tudi jaz sem imel enako težavo in se je uredila samo s počitkom oz. rahlo aktivnostjo. Je pa trajalo kar ene 3 mesece...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA