Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 RoKo
tae napisal/-a:RoKo, vesel sem zate, da je šlo brez težav. Na štartu sva govorila 5 minut, potem pa te kar nikjer več ni bilo. Očitno imaš glavo naštelano, kot sam praviš. Ali to pomeni, da boš sedaj postal maratonec, ali je bil ta le za pokušino?

Cel čas sem bil nekje okoli štarta. Sem se bal da ne zamudim. :lol: Še Lj naredim letos, pol pa enega na leto. Mislim da bo dovolj. če bo skrbno izbran, ne nujno v :Fslo , bi znalo bit še zanimivo. Tudi tebi ni šlo slabo.
Časi so pa itak slabši kot leta prej.
Uporabniški avatar
 RoKo
Maša napisal/-a:Ah, ja... Tam sem bila, nekaj sem tudi tekla baje, čestitam vsem za doseženo! Jst bom pa tele Radence raje podabila :cry:

Dežurni POLŽ :wink:

Tako slabo pa spet ni.
Uporabniški avatar
 Classix
Maša napisal/-a:Ah, ja...

Eeee...za mene bo očitno potrebno ustanoviti posebno sekcijo :mrgreen: Na tvojem luštnem blogu vidim, da imaš v planu 10K na Bledu...a gremo pod 1:15, ali okoli 1:10...nima veze, luštno bo. Ti imej pri sebi bonbone, jaz bom imel gele...uživaj v teku!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 garač
RoKo napisal/-a:Moj prvi Maraton. Namerno napisan z veliko. Proti pričakovanjem, brez težav, brez krčev, ki sem se jih najbolj bal po trojkah. Prvi krog po planu 1.50, nato tek z istim tempom, malo straha ko slišiš tuljenje rešilcev, več časa sem si vzel na postojankah, še več pa pod tuši. Čas 3.55, razen malo težkih nog v nedeljo nobenih posledic, še kile so ostale.
Težko sem se zadrževal v prvem krogu do 15 km, da nisem potegnil v tempo za 21.
Če naštelaš glavo, grejo noge same.

Čestitke ob prvem pretečenem maratonu...sam ga imam v mislih prihodnje leto v ljubljani :wink: V začetku si se z njim spopadel tko kot jst na svoji prvi 21-ki...(pr men prvih 10km)...
Bistveno je torej....začetna potrpežljivost...in pošlihtano podstrešje...vsaj pr men :wink:
Še enkrat čestitke 8)
Uporabniški avatar
 aljosa
Še poročilo iz moje strani, malo z zamudo pa vendar.....

Najprej čestitke vsem tekačem, ki ste pretekli katerokoli razdaljo in premagali težke pogoje, ki so bili na sami progi. Pohvala gre tudi organizatorju za super izvedeno prireditev.

Sam sem z tekom na 21-ki zadovoljen kakor tudi z časom, ki se je ustavil pri 1:50:03. Vendar sem videl, da bo potrebno za kaj več še pridno trenirati.
Po teku sem si zadal cilj, da enkrat v prihodnje pretečem tudi maraton.
Vendar bo potrebno izboljašati čas na 21-ki in v trening vključiti tudi daljše teke.

Po teku smo z mojimi navijači (hčerkica, žena, starši in ženini starši), nadaljevali pot v Banovce, kjer smo preživeli lepo popoldne, meni je pa voda tudi zelo koristila.

Zvečer smo se vrnili v Maribor, kjer so moji navijači z navdušenjem pripovedovali o vzdušju in posebni energiji, ki vlada na takšni prireditvi kot so Radenci. Vsi skupaj pa smo sklenili, da naslednje leto vse skupaj ponovimo. :)
 bojanm
Vse ste že napisal,jest sem teku mal počasnej,
pri teh novih kaznih,kar se tiče hitrosti morš
kr mal pazt.
Mi,ki smo šli z busom za ene je prehitro minil,
za druge predolgo za ene pa ravno prav,samo
toliko da veste z nami je bil tudi tekmovalec,
ki je imel štart ob 17-tih,bil je v igri za kolajno.
Po skupnem kosilu sem moral poiskati šoferja
in ga peljati na kosilo(denar smo vsi prispevali),
ni najdu hotela Radin,kar me ni presenetilo,
zjutraj še za Radence ni vedel kje so,se zgodi.
Ko se je bus spraznil smo našli rdečo posodo,
v njej je bilo nekaj kosov potice(mnjam) imam
jo jest,lastnica,lastnik jo dobi nazaj(brez potice)
naj mi pošlje ZS
Na praznem busu sem najdu tudi 500€,kdor jih
pogreša jih bo dobil nazaj,samo nebo tako preprosto,
moral mi bo točno opisati kako zgledajo(z obeh strani)
In lepo tecite še naprej
Uporabniški avatar
 tae
Bojan, še dobr, da si najdu tist moj bankovc za 500eurov. Jaz sem pa že mislil, da sem ga dokončno zgubil. Aja, kako zgleda, da boš vedu, da je res moj.

Dimenzije so: 160mm x 82mm x 0,12 mm
Teža: 1,1g
Barva: vijolična
Na vsaki strani bankovca je na levi in desni zapisana številka 500

Aja, pa kako veš, da je res moj; ker so gor moji prstni odtisi. Lahko mi ga kar pošlješ po pošti.

Hvala.
Uporabniški avatar
 Maša
Classix napisal/-a:
Maša napisal/-a:Ah, ja...

Eeee...za mene bo očitno potrebno ustanoviti posebno sekcijo :mrgreen: Na tvojem luštnem blogu vidim, da imaš v planu 10K na Bledu...a gremo pod 1:15, ali okoli 1:10...nima veze, luštno bo. Ti imej pri sebi bonbone, jaz bom imel gele...uživaj v teku!

LP
Matjaž

Classix, gremo, ni važno pod kolk. Se srečava na Bledu med elito od uzadi :P . In hvala za "lušten blog" :wink:

RoKo... Zdaj sem se že sprijaznila, da sem bila v Radencih samo mal preveč emocionalno razrvana (hehe) in da res ni bilo tako slabo :lol: :lol: Ampak tekla pa v tem tednu še vedno nisem :oops:

LP, Maša

PS Vsi tekači tule se mi zdite eni hudi frajerji :laola
Uporabniški avatar
 solatka
Maša napisal/-a:
Se srečava na Bledu med elito od uzadi :P .

Še ena izmed "odzadnje elite", ki bo tudi na Bledu (če bo sreča mila).
Pa prav neverjetno je brati, čas 1.10 :lol: (na 10 km) :wink:

Pa šele, ko berem to temo, mi je postalo jasno, kako je možno, da so v Radencih po par kilometrih teka "odzadnje elite" na 5 in 10 km, ko blisk prehitevali eni trije tekači. :)
Uporabniški avatar
 _mt_
Ker je to moje prvo sporočilo na tem forumu, Vas najprej vse lepo pozdravljam!
No sedaj pa naj se še jaz "pohvalim" z mojim rezultatom. Letos sem na maratonu TS tekel drugič in sicer na 10 km. Moj rezultat pa je bil 00:47:32! Do Ljubljanskega maratona bi se rad približal času 00:40:00! Upam da mi bo uspelo!
Lep dan!
Uporabniški avatar
 vencelj
RoKo napisal/-a:Moj prvi Maraton. Namerno napisan z veliko. Proti pričakovanjem, brez težav, brez krčev, ki sem se jih najbolj bal po trojkah. Prvi krog po planu 1.50, nato tek z istim tempom, malo straha ko slišiš tuljenje rešilcev, več časa sem si vzel na postojankah, še več pa pod tuši. Čas 3.55, razen malo težkih nog v nedeljo nobenih posledic, še kile so ostale.
Težko sem se zadrževal v prvem krogu do 15 km, da nisem potegnil v tempo za 21.
Če naštelaš glavo, grejo noge same.

RoKo, čestitke za prvi Maraton :!: :clap:
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
_mt_ napisal/-a: na 10 km moj rezultat 00:47:32! Do Ljubljanskega maratona bi se rad približal času 00:40:00! Upam da mi bo uspelo

Zelo velik skok. Vsaka minuta je velik napredek, za katero je treba garat. Za velike skoke so značilni veliki padci. Če izboljšaš tempo za 10'' na km je to odlično, prinese pa le dobro minuto in pol :D
Uporabniški avatar
 _mt_
Ja se kar strinjam ZdravkoC, da je to kar velik skok. Saj sedaj ko razmišljam o tem se mi zdi, da je ta cilj malo pretiran. Bomo videli. Drugo mi ne preostane kot da le tečem, tečem in še enkrat tečem.
Lp
 Carlito
Mogoče,pa ni prevelik skok.Odvisno kako si treniral za rezultat,ki si ga dosegel sedaj.Da samo tečeš in tečeš kr tako in "delaš" samo na vzdržljivosti ti skoraj verjetno ne bo pomagalo do željenega rezultata.
Pojdi na stadion, delaj intervale(200m,400m,800m)in pri teh tekih dajaj maximum od sebe.Sicer pa obstajajo tabele,v kakšnem času moraš ponavljat 800m,al pa 400m,da boš 10k pretekel v 40min.(runners world).Tako boš dobival na hitrosti.Pa z teki v klanec.
Jaz sem v dveh in pol mesecih prišel z 43 min na 38min.Res pa je,da se nisem prej ukvarjal z tekom in sem bil precej oddaljen od svojega maximuma.
Naprej vem,da bo veliko težje in napredovanje veliko počasneje.
LP
Uporabniški avatar
 vencelj
Tema je sicer zašla na stranpot, zadnji prispevki bi se lahko obdelali tudi v drugih temah, pa vseeno samo en kratek nasvet: zmernost, potrpežljivost, brez pretiravanja, ki te lahko kaj hitro vrne tja, kjer si bil- ne le na začetek ampak v fazo odločanja, ali sploh začeti. Negativna izkušnja, do katere te lahko pripelje začetniško pretiravanje, s sabo pa pripelje poškodbe...je vse prevečkrat vzrok, da se pravi zečetek zamakne še za "nedoločeno" obdobje leta...dveh :?
Samo ne pretiravat, vse ob svojem času!
In če smo ravno v "maratonski" temi, jaz sem za prvega rabil...tam nekje okrog 12 let. Popolnoma jasno mi je, da ga brez :TF) še danes ne bi bilo. :wink: Sedaj sta dva...Pozitivna energija tekaških navdušencev, neverjetnost pretečenih kilometrov TF ultrašev, ki da misliti- zakaj pa ne, ljudje smo vendarle prilagodljivi, ja, kjer je volja, tam je pot...
Poslušati svoje telo. Karkoli počneš, vse po občutku, predvsem pa postopno. Vsaka bližnjica se sprevrže v najdaljšo pot, ki te v skrajnih primerih do cilja sploh ne pripelje...
Tole bi pa vse skupaj šlo že tudi v moja "razmišljanja" :roll:

lp, vencelj
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA