Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Kitajska bo avgusta 2008 gostila poletne olimpijske igre. To je odlična priložnost, da se država, ki ima uzakonjeno smrtno kazen, uporablja sistem prevzgojnih delovnih taborišč, ovira delovanje aktivistov za človekove pravice in izvaja cenzuro medijev ter spleta, svetu pokaže kot skupnost, ki se drži danih obljub. Kitajske oblasti so namreč same obljubile, da bodo OI vodile tudi k izboljšanju razmer na področju človekovih pravic.
Amnesty International Slovenije v tam namen organizira 'zaigrane' olimpijske igre, v okviru katerih bomo opozorili na kršitve človekovih pravic na Kitajskem.
V parku Tivoli bomo pripravili tek 5 in 10 km) in preskakovanje ovir (vsaka ovira bo predstavljala eno izmed kršitev človekovih pravic).
Prijavnina bo odprta od 8. ure dalje in bo znašala 5 EUR. Start bo ob 9. uri.
Prisrčno vabljeni, da se v športnem duhu zoperstavite kršenju človekovih pravic!
Vec informacij dobite tukaj: http://www.amnesty.si/oi
Uporabniški avatar
 Classix
Hmm...očitno imajo ''poševnooki'' dolge roke. Meni linka ne odpre, me pa zadeva zanima in bi se je po možnosti (beri prost službenih obveznosti) tudi udeležil...če le ne bo preveč politikanstva zraven.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 5rca
Classix napisal/-a:Hmm...očitno imajo ''poševnooki'' dolge roke. Meni linka ne odpre, me pa zadeva zanima in bi se je po možnosti (beri prost službenih obveznosti) tudi udeležil...če le ne bo preveč politikanstva zraven.

LP
Matjaž

Žal stran, ki ste jo zahtevali, ne obstaja na tem spletnem naslovu.
Uporabniški avatar
 miro
Mene pa močno moti štartnina!
Če hoče človek "demonstrirati proti nečemu", pa zato še plačati, se mi nekako ne zdi v redu!
Mislim, pa tudi ,da OI ne smemo povezovati z nikakršno politiko, - takšno,ali drugačno!
Lp
Miro
 klas
predpostavljam da je 5€ npr. za redarje oz. stroške organizacije, sicer pa ima predhodnih načeloma prav.

Države bi morali že prej sankcionirati npr. z nepodelitvijo pravice organizirati take prireditve, ali pa da se kandidatura sploh ne sprejme... toda kdo odloča, kaj je prav in kaj ne, na tem ljubem svetu?

:D Čestite 5rci za okrogli 1000-či prispevek na TF --- :hack:
 ton
Mislim, da ga AI tule lomi.
Tudi meni se je zdelo, da dodelitev iger (in s tem neke vrste legitimacije) Kitajski ni pravilna odločitev, po drugi strani pa je vsaj enako res, da bi nadaljevanje ignoriranja tamkajšnje resničnosti pomenilo natanko isto - tiho podporo kršenju vseh mogočih pravic. Zato je morda celo bolje, da pride za en mesec ves svet na Kitajsko, saj bo morala ta že zato namalati vrsto nasmeškov, zgraditi vse mogoče Potemkinove vasi in deportirati vse 'moteče elemente' kam na varno. Čeprav se bo torej režim prilagajal nekim 'civilizacijskim normam' samo pro forma, bo nekaj tega neizbežno ostalo - nekaj, kar sicer definitivno ne bi.
Zato bi po mojem bolj veljalo protestirat proti takim tepcem kot je menda britanski olimpijski komite, ki od tekmovalcev vnaprej zahteva izjave, da v Pekingu ne bodo 'problematizirali' človekovih pravic - to se mi zdi že pravi kolaboracionalizem.

Skratka ne grem laufat na AI tek.
Uporabniški avatar
 ero
ton, po eni strani imaš čisto prav!

po drugi strani pa le dve dejstvi:

1. Kitajska je okupirala Tibet, kjer izvaja etnično čiščenje in še marsikaj več
2. MOK je Kitajski dodelil izvedbo Olimpiade

po mojem skromnem mnenju to dvoje ne gre vkup - ne glede na to, kako to opravičujemo ali razlagamo!
 ton
V glavnem se meni zdi podobno kot pri nasilju v družini: če zadevo pustimo pri miru in se ji previdno izogibamo, je bolj narobe, kot da pokličemo policaje. Sosed bo verjetno še naprej mlatil ženo in otroke, ampak vsaj malo ga bo strah, da ga bo spet kdo prijavil. In pretepenci bodo morda spoznali, da imajo tudi sami še kako možnost. Tako nekako se mi zdi tole.

Mi se lahko tamle v Tivoliju razčetverimo... ampak meni se zdi milijon sitnih 'zahodnih' novinarjev avgusta v Pekingu boljše zdravilo. Neham politizirat, tole je tekaški forum, hough.
zaradi pomislekov:

AIS ne bojkotira olimpijskih iger, olimpijske igre jemljemo le kot priložnost za izbojšanje človekovih pravic na kitajskem

radi imamo olimpijski duh, zato ne oklevaj in se nam pridruži v Tivoliju ...

prireditev je v vsakem primeru

Pa prijeten dan

AIS

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA