Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lenči
Classix, tvoje besede so kot bi jih razmišljala jaz. Tečem, ker to rada počnem in res je, napredek je viden in tudi to je zadovoljstvo. Pa čeprav sem še vedno v Polžji sekciji. Pomembno je, da je to dobro za moje zdravlje in da sem sedaj polna energije in pozitivne volje. Jutri grem tudi jaz na "predpripravo" za Radence. Zase vem, da me množica ni potegnila na prvem teku in da sem tekla svoj tempo, kot ga bom tudi jutri in v Radencih. Seveda bom šla na "polno" svoj tempo.
No, po Radencih pa tudi jaz pričnem trening za 21 k. Zakaj? Ker dlje kot tečem, bolj uživam. Lepo počasi, da so užitki daljši. Torej, držim pesti za oba teka, premagati samega sebe je najlepše (in pri tem tudi uživati)
We are the champions, we are, we are. :laola
Uporabniški avatar
 Classix
13. tedenski program hoje in teka sem zaključil včeraj v Radencih, ko sem pod streho spravil svojih prvih 10 K v kosu. Vsako nakladanje in besedičenje o izgubljenih kilogramih, porabljenih kalorijah, lepih in nekaj manj lepih urah teka z lahkoto strnem v dve besedi...zadovoljen sem.
Kako naprej? Počasi in sigurno. Med vsemi programi, katere sem si ogledal v minulih tednih sem se odločil za ''8 tedenski program teka na dolge proge'' iz iste knjige. Program naj bi še vedno služil predvsem nabiranju kondicije, v določenih delih se že rahlo nakazuje tudi pridobivanje hitrosti, hkrati pa naj bi služil tudi kot predpriprava za treninge polmaratona. Do takrat pa je še ohoho časa... Če bo šlo po načrtih, kar pomeni brez poškodb in ostalih nevšečnosti, bom omenjeni program zaključil z ''nočno 10 K na Bledu'' v mesecu juliju.
Še beseda ali dve o včerajšnjih Radencih. Nekje v sebi sem si zamislil, da bi 10 K premagal v manj kot 80 minutah. Dosežek ostaja za drugo prireditev, saj sem bil za slabi dve minuti počasnejši. Toda...na 8 K sem bil za slabe 4 minute hitrejši kot pred dvema mesecema v Sežani, prav tako pa sem tempo iz Sežanskih 8:30/km, spravil na včerajšnjih 8:10/km. Tudi povprečni in maksimalni utrip sta bila včeraj nižja kot v Sežani, največ na račun tega, da sem ves čas tekel svoj tek, oziroma, da me ni potegnilo. Kljub temu je utrip nekajkrat ušel čez 165...vseeno je to prireditev. Napredek torej je.

Uživajte...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Classix napisal/-a:
...
Nekje v sebi sem si zamislil, da bi 10 K premagal v manj kot 80 minutah. Dosežek ostaja za drugo prireditev, saj sem bil za slabi dve minuti počasnejši.
......
LP
Matjaž

Classix, včerajšnje razmere na progi so bile neprimerljivo težje kot v Sežani.
Čestitke za uspeh. Veseli me, da smo se tudi osebno spoznali. Uspešno nadaljevanje pšo programu ali kar tako.
Uporabniški avatar
 Wega
Za včerajšne Radence so vsi malo pojamrali, da niso bili za doseganje (naj)boljših rezultatov. Prav v veselje mi je tvoje uživanje, ki bi lahko bilo za vzgled vsem, ki smo včasih nestrpni. Čestitke in se vidiva na Bledu!
Uporabniški avatar
 Vreme
Classix, kaj drugega reči kot čestitke. Tvoja vztrajnost je poplačana, tvoj pogled naprej pa je tudi vzpodbuden. Le tako naprej!!!!
Uporabniški avatar
 pajo
Matjaž lepo, da sem te osebno spoznal želim ti, da še naprej uživaš v teku in pa se vidiva na nočni 10ki.
Uporabniški avatar
 lenči
Classix, čestitam za dosežen rezultat v uživanju s samim seboj :cast: . Teči svoj tempo na tako množični prireditvi je veliko težje, kot na tekih, kjer je udeležba manjša ali na tekih, kjer tečeš sam s seboj. Nič hudega, če so nas prehitevali, jaz sem bila res zelo vesela cilja. In počasi se daleč pride.
Uporabniški avatar
 Laufer
Classix,
lepo te je bilo spoznati, sploh pa dejstvo, da gre za mojega soseda, ki ga gledam z balkona, ko se odpravlja na treninge. :lol:
Niti mislil si nisem, da bi bil lahko to on, ki na TF opisuje svoje podvige. :cast1:
Vredno je vztrajati (zgled - Wega), ki je z rednimi treningi in trdo voljo v enem letu dosegel tudi maratonsko razdaljo :cast: . Upam, da bom tudi jaz letos uresničil ta cilj.
Uporabniški avatar
 Classix
Bogdaj sosed...in hvala lepa vsem za dobre želje. Za mano je prvi trening po novem programu in zopet hodim kot petelin po gnoju. Program ''zahteva'' da 4 K odtečeš v 30 minutah, kar da tempo 7:30/min. Itak...na krilih Radencev sem šel 6:52/min in 4 K pustil za sabo v 27:31. Počutim se odlično, odtečen čas pa je verjetno tudi posledica tega, da sem šel z utripom na nivo iz Radencev. Po domače povedano sem srce ''žgal'' na povprečju 163. O morebitnih posledicah bom poročal. Na Peruzzijevi sva se srečala z Pajo-tom. Mala skrivnost...Pajo je fant od fare, kateri vozi službeno vozilo ''Cvička od fare'' :mrgreen: . Se mi zdi, da vem na koga se bomo obrnili ob naslednjem izletu, da bo priskrbel rujno kapljico po diskontni ceni... :oops:
Še nekaj o programu...zdi se mi, da je pri drugem treningu prvega tedna in pri prvem in drugem treningu tretjega tedna prišlo do tiskarske napake. Če je kdo pri volji naj preveri in svoje ugotovitve brez slabe vesti zapiše tukaj...eee, gre za knjigo ''Tek za začetnike''.

Uživam...uživajte tudi vi!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 dannae
:laola
se vidimo na nočni10-ki....

pozdravček
d
Uporabniški avatar
 Classix
Tako, prvi teden po 8 tedenskem programu je za menoj in moram zapisati, da sem več kot zadovoljen. Napori, trud, delo...se počasi obrestujejo. Predvidene čase sem lepo dosegal, pa tudi presegal. Še posebej sem bil vesel dosežka izpred slabe urice, ko sem 4.8K odtekel z tempom 6:43/km. Nekaj prvinskega užitka v teku gre sicer pri teh treningih v zrak, saj hote ali nehote malo večkrat pogledam na ''sigmo''. Res da v veliki meri zaradi kontrole utripa, toda včasih (pa čedalje manj...) pogled vendarle zaide tudi na polje kjer se meri čas teka. Prav zaradi tega sem si za v nedeljo zamislil en tak...zen...po PST-ju. Za dušo...
Uživajte...jaz grem na pošto poravnati štartnino za ''nočno 10K''.

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 pajo
Classix pri meni se da dobiti še marsikaj drugega po diskontni ceni - tudi penine ali pa če je kaj dipl. ing. na tem forumu se lahko na ZS oglasijo, da ne smetimo tukaj preveč. Skonto cene za obe zadeve sploh pa za projektiranje!
Uporabniški avatar
 Classix
pajo napisal/-a:Classix pri meni se da dobiti še marsikaj drugega po diskontni ceni - tudi penine ali pa če je kaj dipl. ing. na tem forumu se lahko na ZS oglasijo, da ne smetimo tukaj preveč. Skonto cene za obe zadeve sploh pa za projektiranje!

Te bomo držali za besedo...na vrsti pa je kotiček za hvaljenje in narcisoidnost :mrgreen:

105 kilogramov alias 15 manj kot pred dobrega pol leta! Hvala teku, hvala TF-ju, hvala močni volji...za danes sem imel v planu nekaj za dušo, ker pa se mlajšemu prestolonasledniku nekaj zdravje kuja, sem raje nadaljeval po programu, saj bi mi morebitna bolniška znala precej zmešati načrt treningov. Torej 4.8K z tempom 6:47/min...zelo lepo. Jebela, če bo šlo tako naprej, bom v kratkem začel pri sexu kričati svoje ime...

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Laufer
:cast1:
Ko bo številka dvomestna, odtečem s teboj častni krog in te povabim na :toast: .
Nazadnje spremenil Laufer, dne 25 Maj 2008, 14:38, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA