Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 solatka
Lenči :cast: za vztrajnost.

Asparagus tudi mene muči ogrevanje in raztezanje. Se nikakor ne morem navadit da bi se prej fino ogrela, pa potem raztezne vaje.
SEm pa že prosila kolegico, ki je včasih trenirala tek na smučeh, da mi enkrat pokaže vaje za ogrevanje pa raztezanje.

Tudi jaz sem odtekla svojo desetko. Sem ugotovila, da ni pametno tečt v krogih (park) ker ponavadi že pri 3 krogu pozabim štet. In danes sploh nisem ziher al je blo 9 al 10 km.
Mah sej konec koncev je tako vseeno. Tekla sem, to edino šteje.
Uporabniški avatar
 lenči
Hvala za spodbude. Mi je lažje biti vztrajna kot pa hitra :oops: :wink: :idea: .

Ogrevanje in raztezanje pa je pri meni nekako prišlo v navado. Tako da pred tekom in po njem (no po njem včasih bolj na hitro, če je kratek tek) obvezno raztezanje, včasih tud ogrevanje na orbitreku. Verjetno to pomaga, da danes ni posledic včerajšnjih 15 km :lol:
Uporabniški avatar
 Ksenija
zame je ogrevanje že da pridem na "štart" - to pomeni 40 minut hoje v hrib ;), potem pa še domov ;)
evo pričela teden s tekom - nekak nekje okrog 10 km, vendar zame lažja "proga" kot zadnjič, zato je tudi čas boljši - 00:54:55. pridelala sem si pa žulj. Obvezno si moram kupiti nove tekaške superge
Uporabniški avatar
 solatka
Če sem do včeraj dvomila če so moji tekaški copati sloh vredu, od včeraj naprej ne dvomim več.

Sem z balerinkami zaslužila 3 žulje (v 5 minutah hoje :roll: ). Pa me je skrbelo zvečer, če bom sploh lahko tekla.
Pa v vseh 10 km sploh nisem čutila niti enega žulja :clap:
Uporabniški avatar
 Ksenija
sama že nekaj časa vem da nujno potrebujem pravi copat, ker tečem v gozdu, makadamu in na asvaltu.... aja mimogrede, danes sem prestrašila zajčka še malo kasneje pa srnjačka... blagoslov da lahko tečem v naravi
da bo žulj sem čutila že zadnjič, nepravi štumfki... no danes pa ni šlo da se ne bi do konca razvil... da niso pravi copati čutim zaradi drugih stvari... imam namen it na Čopovo, na test, sumim, da potrebujem nekaj za supinatorja
Uporabniški avatar
 Maša
Lenči :clap: :clap:
Tudi jaz sem bila včeraj na poletovem teku, dva kroga. Super je blo :P Grem pa tudi na DMjev tek, mogoče se bom kar za 10 prijavila, je pa kar velik klanca.
Ksenija, živjo polžka, ampak zame si mal prehitra. :wink:

LP, Maša
Uporabniški avatar
 Ksenija
Maša, imam občutek, da ko bo šlo za tekmo da bom odpovedala... mah ne vem, kje sem, v bistvu.
res veliko tečem, hodim, recimo zmožna sem prehodit relacijo Prvine - Čemšeniška - Klek - Zagorje v 5 urah (recimo med 35 in 40 km), ampak dejansko ne vem kje sem.. po vseh zbrkah sedaj tečem iz užitka.
naj pa povem kako se je začelo - stara sem 36 let, pred leti so mi ugotovili, da se z krvjo nekaj čudnega dogaja, da sem v bistvu brez železa, plus drugih težav z kostnim mozgom... pa sem rekla ok, če kri ne kroži sama jo bomo pognal... pričela sem hodit, s težavo. nato so noge kar same pričele tečt. pred leti sem skoraj vsakodnevno pretekla od 5 do 8 km, imela načrt se udeležit domačega teka, v Zagorju ;) pa je prišel dopust in spustila sem ta tek, takrat sem tekla svoj tek na Pagu, nato diagnoza, podnujno operacija, ki je bila lani januarja. torej tek odpade... letos imam resnično željo, da uresničim sanje (in se ne osramotim) ter dostojno odtečem ta tek ter si dokažem da zmorem, da sem zdrava, hkrati mi pa tek pomeni neke vrste meditacije.
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija, tudi meni je v glavi "preklopilo" zaradi zdravstvenih težav, sedaj pa sem prav vesela, ko se več kot uro "pogovarjam" sama s sabo in mi je veliko lažje. Ne boj se tekme, to je samo trening, kjer nisi sam. Držim pesti, da ti letos Zagorje uspe in prideš, me boš lahko na cilju počakala :lol: :wink: in navijala, ko priletim za tabo :oops: :juhuhu: . Sramote pa vsekakor ne more biti, saj je zmagovalec vsak, ki gre teč. Že to, da toliko tečeš je bolje, kot nič. Jaz sem bila prej pravi "kavčwoman". Če ti sedaj uspe preteči v tako turbo polžjem času, kakšen strah pred tekmo :hello: . Tisto malo treme pa itak dobro dene. Se bova zmenili, da se dobiva in druga drugo bodriva pred štartom :wink: .
Copate pa le prave nabavit, jaz sem rahel pronator (hvala Čopovi) in nimam tako velikega problema, rada dam eurčke za svoje zdravje, da potem mirno tečem. In dosedaj še nobenih žuljev, otiščancev.... (res pa je, da sem kar nekaj časa skakala naokoli na Čopovi, predno sem rekla ja copatam).
Uporabniški avatar
 lenči
Polžki, ugotavljam, da smo zelo dejavni in da kljub naši "počasnosti" po aktivnostih ne zaostajamo in smo kar vredni članstva na tem forumu.
Bravo mi :laola
Uporabniški avatar
 Ksenija
kukuc polžki, danes sem izbrala krajšo razdaljo, tam okrog 7 km, ponoč sem imela grozovitne sanje, tko da se kar nisem spokala iz postelje (pol ure sem odlašala), kar se je na sončku nato že poznalo - ob 7.30 je že prav lepo pripekalo...je bilo pa prav dobrodošlo se mal odklopit, ker so trenutno zame čudni časi. aja, še to - a bi bilo potrebno poleg teh 40 minut hoje v hrib še drugačno ogrevanje pred tekom ali je to dovolj?
lep dan vam želim
Uporabniški avatar
 lenči
Dragi polžki, tale vročina ni čisto po našem okusu, a ne :? . Meni je bilo ob 20.00 sinoči hudo vroče, ko sem šla malo teč. Bom morala izbrati še kasnejšo uro, da bo malo lažje. Razen, če se me mati narava ne usmili :wink: in malo ohladi ozračje. Med tednom namreč ne morem teč zjutraj, je treba delat :( . Ampak brez teka pa tud ne morem :lol: , že danes, ko sem rekla, da bo dan počitka, me daje, da bi nekaj. Upam, da me bo vročina do večera "ohladila" in bom zdržala. Ampak za kakšne hitrejše teke pa nisem, grem kar lepo po "polžje", čisto za dušo.
Uporabniški avatar
 Frikica
Hej!

Tale vročina res ubija polžke... :? Jaz sem šla včeraj tudi okrog 20.00, ker sem mislila, da se je vsaj malo shladilo. Pa sm takoj dobila udarec vročine, sopare, slabega zraka...tako da sem odtekla eno krajšo potem pa še mal hodila.
Za jutranje teke se moram psihično pripravit in predvsem vstat. ;) Ampak, če bo taka vročina se bo malo lažje zjutraj prisiliti.

Ampak smo pa res vztrajni polžki... :laola
Uporabniški avatar
 Maša
Jaz sem tudi danes zjutraj šla. Včeraj sem skor 6 km in to v pol ure ( :laola ), danes sm se šla pa samo malo "pretegnit", kar je tut zeloo pasalo. Sem pa v enakem času naredila skoraj pol manj :lol: Zjutraj tekat je zakon!

No, to je moje polžje poročilo.:wink:

LP, Maša
Uporabniški avatar
 AVI
....ja dobri ste, da se zjutraj spravite v tekaške cunjice.... :D ...pohvalno..... :lol:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA