prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 june
Pozdravljeni!

Tole sicer ne spada v to debato... ampak, zanima me, kako je hitrost na tekaški mašini primerljiva s tisto zunaj?

lp
Uporabniški avatar
 javaman
Ce je naprava pravilno kalibrirana (in nova sigurno je), potem so odstopanja zanemarljiva oz. upam si trditi, da je merjena razdalja natacnejsa kot v naravi, kjer itak od oka reces, da je pot npr. 4 km dolgo.

Ker pa je pot enaka produktu hitrosti in casa, je tudi hitrost temu ustrezno natancna. S tem da je hitrost v naravi se tezje meriti (seveda, brez footpodov in gps napravic).
 sammy
Jaz pa na porabljene kalorije, ki mi jih meri Polar gledam bol relativno - kot na količino oz. intenzivnost vadbe. Če si pri eni vadbi namerim 1000 cal in pri drugi 2000 vem, da sem se pri drugi nagaral pribl. 2x toliko, kot pri prvi.
 zormanze
tole so moji "podatki"...ker sem nov pri uporabi mojega forerunnerja, bi vas prosil za mnjenje :D
forerunner 50
dolžina 10km
čas 48 min
najvišji HR 190
povprečen HR 171
povprečna hitrost 12 km/h
teža 71
višina 171
starost 21 let
kalorije 766
lp
 teddy
mene pa nekaj zanima informativno. Koliko je relevanten podatek o porabljenih kalorijah na polarju, ko greš v hribe in ti napiše da si porabil 2000 kcal itd....
 greh29
Moj FR305 pravi,da sem za 10km v času 55 min,pri višini 173cm,teži 62kg pri starosti 32 let,povprečnem pulzu 150 in teku po razgibanem terenu(zadnji kilometer proge je kar strm hrib) skuril 662kcal.
Količina skurjene energije je verjetno zelo odvisna od starosti,višine in teže ter časa teka in srčnega utripa...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA