Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kovit
Se opravičujem ampak tole mi leži na duši.
Bilo je 14 maja letos, lep dan in odloču sm se da ga izkoristim za hlajenje svoje pregrete glave, sredi Ljubljanskega barja, kamor si ob 11ih pogrnem armaflex, se uležem, svoj pogled pa usmerim proti nebu in zaspim. Po treh urah krasnega spanca sredi trav se začnem spraševati kako strahovito je narasel promet po zraku...še posebej je bilo zanimivo opazovati kako hudiča kondenzat od izpušnin plinov ne izginja ampak se širi preko celega neba, pa avioni letajo eden za drugim po istem koridorju prekleto blizu...čudno si mislim...ja zdej mi je jasno za kaj gre.Škoda.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
kovit napisal/-a:Bilo je 14 maja letos, lep dan in odloču sm se da ga izkoristim za hlajenje svoje pregrete glave, sredi Ljubljanskega barja, kamor si ob 11ih pogrnem armaflex, se uležem, svoj pogled pa usmerim proti nebu in zaspim. Po treh urah krasnega spanca sredi trav .....

Ni kaj, v sredo dopoldan takšni hedonistični užitki. Moram reči, da sem ti kar nevoščljiv za citirani del. Upam, da je tudi hlajenje uspelo.
 kovit
raziskovalec napisal/-a:
kovit napisal/-a:Bilo je 14 maja letos, lep dan in odloču sm se da ga izkoristim za hlajenje svoje pregrete glave, sredi Ljubljanskega barja, kamor si ob 11ih pogrnem armaflex, se uležem, svoj pogled pa usmerim proti nebu in zaspim. Po treh urah krasnega spanca sredi trav .....

Ni kaj, v sredo dopoldan takšni hedonistični užitki. Moram reči, da sem ti kar nevoščljiv za citirani del. Upam, da je tudi hlajenje uspelo.

Ne vem če veš česa si mi nevoščljiv?
 HimoInsektus
pegaz napisal/-a:Dragi moji,

Glede Chemtrails je na netu veliko napisanega. Na žalost je večina metainformacij, ki se med sebojno referencirajo in se sklicujejo na "neodvisne znanstvenike". Znanstvenik je oseba, ki se vprašanja loti tako, da poišče verodostojne informacije ali opravi meritve v skladu s protokolom, nato pa dognanja obdela in objavi v znanstveni literaturi, kjer da svoje delo na pregled mednarodnim kolegom. Žal je veliko "znanstvenikov", ki pač žanjejo denar in slavo s popularizacijo svojih idej med manj poučenimi ljudmi, ki ne poznajo znanstvene metode. O tem pojavu je pisal že David Hume l. 1748 v svoji knjigi Raziskava človeškega uma (poglavje O čudežih).

Poskusil sem si ustvariti sliko in najti, kaj o tem pravijo Greepeace, ki energetikom kot pravim onesnaževalcem grenijo življenje. Izkaže se, da se uradni Greenpeace ne ukvarja s tem problemom. Zagovorniki Chemtraila navajajo odgovor GP na njihova vprašanja, kjer GP pravi, da se z omenjenim probemom žal ne morejo podrobneje ukvarjati, da pa je v izpušnih plinih reaktivnih letal veliko toksinov, ki so precej bolj smrtonosni, kot je omenjeni barij, ki bi morda lahko bil prisoten v njih.

V sklepnem odstavku pove: Ljudje le neardi spremenimo svoj navade, ne zanima nas vsakdanjost, temveč se mobiliziramo ob grozljivih novicah. Prav tako je preprosto najti zunanjega krivca za vse hudo, le da nam samim ni treba spremeniti ničesar.

---

Zato predlagam, da na TF pustimo tovrstni aktivizem, ki ni povezan s tekom, pri miru.

Lep let,
Pegaz.

torej da, ne iščem krivca, moja zamisel je bila, da se končno enkrat mobilizirao in začnemo spreminjati svoje navade, preden izgine zadnji tisočletni sneg z vršacev in pomrejo zadnje čebelce pa pingvini.

in še kdo in kako bi lahko dokazal, katere nanodelce in podobne kemije nam padajo na glavo, kdo pa premore proračun za razvoj projektov kapacitet Pentagon in co??? Dajem teden dni, poglej v nebo, prepričaj se sam na svoje oči.

Ali pa seveda naj raje slepo verjamemo znanosti, ki nam kreira Novi Krasni Svet, svet brez svežine pomladnega vetriča....

Vzemi si čas in poglej v nebo!
 HimoInsektus
vasko napisal/-a:V torek in sredo bo čudno vroč maj (napovedujejo okrog 30°C), tako da o kakšnem ohlajanju ne moremo govoriti... :lol: :lol: :lol:

ja, brez letal in čudnih belih lis in suhehga vetra bi bilo mogoče 33 stopinje....
zatiskajmo oči in skurimo atmofero...

Pa dosti lepih tekov želim vsem , D.
Uporabniški avatar
 vasko
Če sem prav zasledil, je bil porušen dolgoletni rekord o najvišji temperaturi v mesecu maju (vsaj v našem kraju). (Dopuščam pa možnost da so ameriška letala na tak način zbijala temperaturo že pred 100 leti.)
Še enkrat, je to že naredil nekdo pred mano, bom ponovil Einsteina: Človeška neumnost je neskončna!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
kovit napisal/-a:
raziskovalec napisal/-a:

Res ne vem Kovit in se opravičujem za duhovičenje, ker je bilo očitno neprimerno.
 kovit
raziskovalec napisal/-a:
kovit napisal/-a:
raziskovalec napisal/-a:

Res ne vem Kovit in se opravičujem za duhovičenje, ker je bilo očitno neprimerno.

Razi, z veseljem sprejmem opravičilo. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA